מחר אני מתגייס לצה"ל

עובבי

New member
מחר אני מתגייס לצה"ל

בר69 אומרת שכדאי לי לחכות עם ההודעה הזאת לשבוע הבא כדי לחסוך את השירשור - 'היום השתחררתי מצה"ל', אבל אני יודע שהיא סתם אומרת את זה ושאצליח להחזיק מעמד חודש לפחות. בכלל,הפעם התכוננתי כמו שצריך לגיוס. לקחתי את המדים לחייט והתאמתי אותם למידתי,סחבתי את הנעליים לסנדלר כדי שירכך אותן ושיננתי היטב את הספרות שמשמאל לשעה 3 בצהריים- כדי לא להתבלבל. האמת היא שבניגוד ליוצאים בשאלה טיפוסיים מהמגזר החרדי ובניגוד גם להרבה חילונים למהדרין גורלי שפר עלי ולא רק שהצבא מימן חלק ניכר מלימודי- אלא גם שובצתי למקצוע אותו למדתי (ראיית חשבון) ושירותי הסדיר ייחשב לי לפחות כשנה אחת של סטז' מתוך השנתיים אותם אני אמור לעשות בכל מקרה. מה שאומר שאצא מן הצבא כרואה חשבון עם סטז' חלקי ועם ניסיון במחלקות שכר ומיסים של משלם השכר הגדול ביותר במשק הישראלי. ויש עוד דברים בהם המזל האיר לי את פניו המחוצ'קנות,למשל המסלול בו הצבא משלם את לימודיך לתואר ראשון ורק אחר כך אתה מתגייס קרוי 'עתודה אקדמאית'. בדרך כלל כדי להנות ממסלול זה עליך לחתום-בנוסף ל3 השנים של הצבא הסדיר-על עוד 3 שנים בהם תשרת בקבע. משרתי הקבע העתודאים מקבלים שכר יפה ואולם רבים מהם רואים את שלוש השנים הנוספות כמטלה מעצבנת- גם בשל השכר שעדיין לא תואם את מה שיכלו לקבל בשוק (הכרמל) וגם בשל הארגון בו הם משרתים שככל הנראה גורם לאדם משברים נפשיים חמורים. דוגמא מצויינת לכך ניתן למצוא אצל ידידינו יורי מנהל פורום זה שהיה עתודאי ונותן עכשיו לצבא את שנות הקבע שלו. מספיק לראות את פרצופו בשעה בה מזכירים לו את העבודה כדי להבין את הביטוי שאול תחתית ועוד לא אמרתי מילה על מצבו הנפשי. בכן בין פיצוץ חצ'קון למשנהו,המזל שלח אלי את ידיו הגרומות ופתח לפני כשש שנים ולמשך שנתיים מסלול הקרוי 'עתודה חרדית'. המסלול נתן ליוצאי ישיבות חרדיות את הפריבלגיה להנות ממסלול העתודה ללא ההתחייבות של 3 שנות הקבע. כך שגם משירות הקבע נפטרתי. וגם עוד דברים קטנים וטובים כמו הבסיס שנמצא עשר דקות מהבית וכמו שעות העבודה (8-5.5) וכמו הגיוס באמצע החגים שאין בהם שבוע עבודה מלא וככה אוכל להתרגל, וכמו הטירונות שכבר עשיתי וכמו מזג האוויר שטיפה הצטנן לו וכבר אפשר להרגיש את הסתיו המזורגג ולהרגיש נוח יותר בתוך המדים הצבאיים וכמו פריבילגיות שונות לנשואים וכמו... אני עוצר את עצמי ממש כאן.בעצם כל הפיסקאות הקודמות הם רציונאליזציה של הבעיה והבעיה היא שהצבא מלחיץ לי את התחת. הוא מלחיץ אותי גם בגלל ניסיון העבר שיש לי איתו בטירונות ובאבט"ש אותם עברתי וגם בגלל אי הוודאות שיש לכל נער טרם גיוסו בכלל ולחרדי (לשעבר) בפרט. ייתכן אגב,שלחרדל"ש אין לחץ גדול יותר וזה סתם נדמה לי מנסיוני האישי וייתכן שאני צודק, הצד השווה הוא שזה אחלה נושא לשירשור וכפי שאני מכיר אתכם מייד אחרי ההודעה יתחיל דיון מסועף כשליקו מצד אחד יסביר שזה שטויות ושחילוני לחוץ בדיוק כמו יוצא, אליזד יטען שיש הבדל מהותי ושכשיוצא עושה את שרשרת הגיוס מרגישים את המבטים המצועפים של החיילות ואת חיכוכי הישבנים במלתחות איפה ששמים את המדים החדשים, ליקו יענה שהכל שטויות ודמיונות ושהחיילת בכלל חשבה אם היא גלחה את הרגליים והמבט המצועף היה כשהיא נזכרה שלא. וכך הדיון ישתרשר לו עד שיתקע בפרסומת מצד שמאל מה שלא ממש יפריע לליקו ולאליזד להגיב אחד לשני. אוף נהיה ארוך.ואני רק רציתי לכתוב שאני מתגייס,קצת מדוכא,הרבה שמח בחלקי וקצת רוצה לאונן. בברכה, עומר. נ.ב. יפעת,אני אוהב אותך.
 

rigoletto111

New member
שפשוף נעים../images/Emo70.gifכבר אמרתי שאתה המלך../images/Emo35.gif

חזקה עליך שתמצא ותמצה את כל ההטבות והתשלומים שמגיעים מטעם צבאנו המהולל לחייליו הנשואים. לפחות במקרה שלך לא רשום למש"קית הת"ש בתיק "צריבה תודעתית": "הנ"ל רווק ולכן עליו לחיות מ300 שקלים חדשים בחודש". ראה עצמך כעובד מן המניין + יתרון שאינך צריך לשאול את עצמך כל בוקר: מה ללבוש? וכיון שמתקרבים אנו לחג הסוכות, קהלת היה אומר: ראה חיים עם אשה אשר אהבת וצבא אשר שנאת, כי אין חשבון, ולא תראה חשבון, ב
אשר אתה הולך שמה.
 

admor

New member
שיפשוף קל ונעים.

מתגייס עלק. קיבל עבודה לשלש שנים ע"י הבית (התחתן בשביל משכורת טובה יותר) נותנים לו אפילו את הבגדים שהוא צריך להגיע לעבודה. בקיצור נכון תלבש ירוק (בשבוע הקרוב) אבל על תקרא לזה להתגייס.
 
מזכיר לי אותי

דודה שלי קראה לי חייל של שוקולד, כשהייתי בא בבוקר לצבא, הייתי לובש חלוק לבן, כובע לבן, וערדליים מבד, נכנס לחדר נקי למעבדה לפיתוח וייצור אלקטרוני, שדה הקרב שלי היה משטח עבודה בגודל של 10 ס"מ על 10 ס"מ עליו הייתי בונה את המעגלים המיקרואלקטרוניים דרך מיקרוסקופ (קראנו לזה הייברידים). ואגב להלן סיפור אמיתי: לאחר ששובצתי ליחידה שלי התברר שיש שם תורנות מטבח, ותורנות מטבח ביחידת "שמונה אחד אסור להגיד את השם המלא" של המודיעין היא שטיפה של מעל 1000 כוסות, צלחות וסכו"ם מידי יום, זה המקום היחיד בצה"ל שהוא יותר סודי מהכור, שתמצא בו טכנולוגיות של מדע בידיוני מסרטי גימס בונד עובדות ביומיום, אבל מכונה לשטיפת כלים אין בו, הקיצר יום של תורנות מטבח זה יום של קריעת תחת עד שעה 21:00 כשכולם כבר הולכים הביתה ב16:30. יום אחד דיברתי עם משקית ת"ש (תנאי שרות) , אמרתי לה בצחוק שאני נשוי ויש לי כבר תורנות מטבח בבית אז הייתי שמח אם היו פוטרים אותי מזה. למחרת הרס"ר מטבח אומר לי: קצינת הת"ש אמרה לי לתת לך פטור. אז ממחר אתה עובר לתורנות הגשה (שזה רק להגיש לקצינים הבכירים את האוכל שלהם בשעה שתיים בצהריים) ולא עושה יותר תורנות מטבח. לפעמים חוסר חוש הומור של אחרים עובד בשבילך במקומות שלא ציפית. נסה זאת, מה יש לך להפסיד.
 

אומי5

New member
ממה אתה מפחד?

לך תהנה תנצל את ההזדמנות ללמוד ולהראות שאתה הכי טוב ותקבל עבודה בשניות אחרי השחרור.
 

אבזץ

New member
חבל שלא יצא לך לעבוד לפני הצבא...

צה"ל (להלן ז') הינו מקום העבודה שאין מתאים ממנו לך ולשכמותך (מי אמר מפונקים ועצלניים כרוניים?). ראש קטן (כצבא מודרני בחזית הטכנולוגיה, ז' כבר שנים בעידן ה-ננו...) - אתה לא צריך לחשוב, לא לפעול, לא ללמוד, לא לירות, שם כלום, אבל חשוב! להתגלח, לצחצח ולהצדיע, וזהו. וחשוב לזכור, ב-ז' אין פיטורין, מסמר בלי ראש. תרצה - תשאר שם לנצח. וכמובן, האוכל חיני-חינם, כיאה לגילדה שמכבדת עצמה. שא ברכה, סע לשלום, עוד יש לך סיכוי להיות רמטכ"ל. כל ה-ז' לפניך. בהצלחה.
 

barr1969

New member
"מתגייס". מי שישמע

אבל שיהיה בהצלחה, מי אני שאפריע. קניתי כרטיס ברכה כזה שרשום עליו למתגייס הטרי או משהו בערך, וביקשתי טופס החלפה. מקסימום אתה נשאר מחרתיים במיטה, אחליף את זה ל"מזל טוב ליום נישואיכם" נ.ב מסיבת שחרור- עלי. טפו
 

מחממנוע

New member
ואין לחשוש ל"ושמח את אשתו"

אך דא עקא, שהיה נכון לפתוח שרשור נפרד לסיפא של הודעת שרשור זו, תחת הניק "חוזה שרשורים עתידי מראש במדים"
 
אומרים על זה מזל טוב?

נשמע שאלוהים אוהב אותך (כנראה בגלל העתודה ה"חרדית") ולצורך השרשור: ברור שאתה לחוץ כי אתה חרדל"ש. אתה פאקינג הולך לעבוד בשכר מינימום וללבוש מדים, זה מה שזה. לא צבא ולא נעליים קלות למה שחילוני שפוי ילחץ מזה? באיחולי שביזות נעימה...
 
למעלה