מחקר על פיברומיאלגיה

מחקר על פיברומיאלגיה

שחרור מבוקר של paroxetine עשוי להקל על סימפטומי ה-fibromyalgia פורסם ב14.10.04 חוקרים שהציגו את ממצאיהם בקונגרס ה-12 של ה-European College of Neuropsychopharmacology טוענים כי ניתן להשיג הקלה בסימפטומים בקרב חולי fibromyalgia במתן פורמולציה בשחרור מבוקר של paroxetine (הוא Paxil). החוקר שהציג את הממצאים, ד"ר Patkar, מסביר כי הם עשויים לייצג נקודת מפנה עבור החולים שכן הסימפטומים אינם מגיבים באופן טיפוסי לאסטרטגיות פרמקולוגיות אחרות. הוא מציין כי ברוב החולים בקבוצת הטיפול התרחשה ירידה בשיעור גבוה ב-25% או יותר בהשפעת ה-fibromyalgia בהשוואה לנבדקים שקיבלו פלצבו ולכן paroxetine עשוי לשמש לטיפול ב-fibromyalgia. החוקרים בדקו את יעילות הטיפול ב-paroxetine המשוחרר בצורה מבוקרת ואת סבילות החולים אליו במחקר אקראי, כפול סמיות, מבוקר על-ידי פלצבו שנמשך 12 שבועות. כמעט מחצית (48%) מתוך 74 החולים שהשתתפותם במחקר נשללה סבלו מהפרעת דיכאון עכשווית. 94% מהנבדקים היו נשים ו-71% מהם היו לבנים. גילם הממוצע היה 48 שנים כש-58% מהם היו נשואים ו-635 מהם מועסקים. החוקרים לא מצאו הבדלים משמעותיים במאפייני החולים בשתי הקבוצות בתחילת הניסוי. החולים בקבוצת הטיפול קיבלו מינונים של 12.5-62.5 מ"ג ליום, כשהמינון הממוצע היה 32.3 מ"ג ליום. מדד היעילות העיקרי היה ירידה בשיעור של 25% לפחות בדרוג בשאלוני Fibromyalgia Impact Questionnaire, FIQ, מזמן הלוקה האקראית לקבוצות ועד לסיום המחקר. החוקרים השתמשו גם ב-Clinical Global Impression-Improvement, CGI-I, וב-Clinical Global Impression-Severity, CGI-S, ובסקאלה ויזואלית אנלוגית (VAS) להערכת הכאב. 85 מתוך 116 הנרשמים למחקר (73%) השלימו אותו. ב-57% מהנבדקים הללו שהיו בקבוצת הטיפול התרחשה ירידה בשיעור של 25% לפחות ב-FIQ בהשוואה לשיעור של33% בקבוצת הפלצבו (P = .016). כאשר החוקרים השתמשו בדרוג ה-FIQ באנליזת ההישרדות הראו התוצאות כי מתן paroxetine בשחרור מבוקר עדיף על מתן פלצבו במהלך תקופת הניסוי (P = .001). בקבוצת הטיפול נצפה שיפור ממוצע בשיעור של 58% בדרוגי ה-CGI-I בהשוואה לשיפור ממוצע בשיעור של 25% בקבוצת הפלצבו (P = .002). אולם, החוקרים לא מצאו הבדלים משמעותיים בין קבוצת הפלצבו לקבוצת הטיפול בשיעור הירידות בשיעור של 25% ושל 50% בדירוגי ה-VAS שלהם. ד"ר Patkar מציע כי למרות הדימיון במדדים אלה, ההשפעה הפחותה של המחלה בקבוצת הטיפול מעידה על הפוטנציאל של התרופה בטיפול ב-fibromyalgia. פרופיל תופעות הלוואי של הטיפול היה מתון באופן כללי, כש-31% מהחולים בקבוצת הטיפול ו-6% מהחולים בקבוצת הפלצבו דיווחו על תחושת ישנוניות (P = .012). בקרב החולים בקבוצת הטיפול נמצאה סבירות גבוהה יותר גם לתחושת יובש בפה (36% בקבוצת ה-paroxetine לעומת 9% בקבוצת הפלצבו; P = .009).

ornelia

New member
שירלי - אם אני מבינה נכון

האם מדובר כאן על הפרוזק?

אורנליה, אני חייבת להתוודות שטרם

הספקתי לקרוא את הכל...ראיתי שזה על פיברו ורציתי לשתף אתכם לצערי, אני בתקופה מאוד מאוד לחוצה אבל כמובן שזה מענין אותי ואני אקרא את זה ואגיב... מצטערת, שירלי

ornelia

New member
בהקשה באינדקס התרופות עפ"י

הכתבה מדובר בפרוזק. ואם כך הדבר התרופה קיימת ושרירה ולמשל ד"ר פריד ממליץ עליה

dorgad

New member
מחקר מעניין, השאלה היא: מה הלאה?

האם התרופה אכן תיכנס בארץ כטיפול בפיברואים? מעניין גם לשמוע תגובה של אחד הרופאים המומחים בארץ. ואולי בכלל כבר יש למישהו ניסיון בשימוש בתרופה? דור

inbar53

New member
מאיזה עיתון זה לקוח

הי מאחר ואנחנו מוציאים עיתון לחברי העמותה כדאי אולי לקבל אישור ולהפיץ את זה בעיתון. אם יש לך דוא"ל של שרון א. - עורכת העיתון אנא שילחי לה . בכל אופן חשוב לדעת מהיכן זה נלקח והאם ניתן לפרסם. יום נפלא.

זה לקוח מאתר של רופאים- E MED

שלום יקירתי, מה שלומך??? אפשר לפנות אל הנהלת האתר,http://www.e-med.co.il זה ערוץ החדשות הרפואיות של ישראל שם התפרסם גם המאמר של בוסקילה וגם תרגום של תקציר המחקר האם ניתן לפרסם? האמת אין לי מושג אני ממש לא מבינה בזה אפשר לשאול אותם ברור שיש לי את המייל של שרון וכבר שלחתי לה אתמול את המאמרים בכל מקרה שיהיה יום מקסים, שירלי

למעלה