מחקר משחקי תפקידים

bogy77

New member
מחקר משחקי תפקידים

שלום לכולם. אני עורך מחקר בפיסוכולוגיה על משחקי תפקידים שונים אשמח עם תיכנסו לאתר המצויין בתחתית הדף ותמלאו שאלון קצר של 20 שאלות. המחקר יתרום רבות לפיתוח עתידי של משחקי תפקידים רבי משתתפים. הן כאלה אשר נערכים במציאות והן כאלה הנערכים מעל גבי רשת האינטרנט. כמובן שאשתף את כל מי שמעוניין בתוצאות המחקר והשאלון. תודה רבה על תשומת הלב והקדשת הזמן. אורי קוגל.

Naruto007

New member
../images/Emo127.gifיפה מאוד

בהצלחה בהמשך. אם הבנתי נכון, אתה מחפש את הקשר בין משחקי תפקידים והאנשים, נכון? בכל מקרה, אני מקווה שכולם יקדישו את הזמן המועט כדי לעזור לך, ושתוכל להפיק תועלת רבה מהמחקר.

dragon zlotnik

New member
מוזר

אני לא ממש הבנתי את הקשר בין פיתוח עתידי של מ"ת לשאלות, ואפילו להיפך לפי השאלות בהתחלה נראה אפילו שאתה מנסה לראות עד כמה המשחקי תפקידים פוגעות בבן אדם ב"מציאות".

bogy77

New member
קשר עקיף

המחקר בודק יותר למה אנשים משחקים במשחקי תפקידים, חוץ מזה שזה כיף לא נורמאלי. מה ההבדל בין אדם שמשחק המון לבין אדם שלא משחק בכלל או קצת. ישנה סיבה. אני חושב שזה קשור בצורך להגשמה עצמית, יכול להיות שלא בגלל זה אני בודק. החשיבות של זה נובעת מכיון שאם זה נכון אז יש למשחקי תפקידים ערך ויכולת כנראה לספק צרכים נפשיים של אנשים ואפשר להשתמש בזה לטיפול. דבר שלא נעשה היום באופן רשמי ועקבי. אם זה יהפוך למשהו סטדנדרטי המון כסף, משאבים ורעיונות חדשים יוזרמו לתעשייה הזאת, היא תקבל יותר תשומת לב גם מאנשים שבכלל לא פתוחים לתחום של משחקי מחשב או משחקי תפקידים בכלל. מה שיאיץ את קצב הפיתוח, יגדיל את השוק ועוד. בקיצור יעשה טוב לכולנו. אני בכלל לא מנסה לראות אם המשחקים מנסים לפגוע בבן אדם במציאות, אלא לראות מה מביא אותו לשחק, מה הצרכים שלו וכדומה.

Naruto007

New member
מעניין...

אני לא סטודנט, אבל לי נראה שהרעיון שלך נכון. אני חושב שיש קשר בין משחקי תמקידים להגשמה עצמית. זה נותן לך לשחק דמות וכאילו חי את החיים שלה, רק בלי לפחד שיקרה לך משהו אם תשחק איך שאתה רוצה, כי לא יקרה כלום. כך אפשר להביא למשחק את הרצון של הבן אדם עצמו. בעניין הטיפולי, אני זוכר שלא מזמן מישהו פתח דיון על זה... לא זוכר מי. כדאי להסתכל, תראה מה אנשים חשבו על זה. אם באמת זה יצליח (עניין הטיפול) זה יכול לשפר את הפיתוח, אבל עלול להביא לצורות שונות של משחק, אולי פחות מתאימות לשיטה ש"הלא טיפולית". בכל מקרה יצא רק טוב מהעניין (לדעתי). אז שוב, בהצלחה, ותעדכן אותנו כאן אם יש התפתחות.

DDN

New member
העמוד השני בשאלון שלך לא עולה.

חוץ מהעובדה, שאני גם לא מבין מה הקשר בינו לבין משחקי תפקידים.

למעלה