מחקר ישן ומעניין על CFS

span26king

New member
מחקר ישן ומעניין על CFS

במקרה נתקלתי בו http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&db=pubmed&dopt=Abstract&list_uids=8410041 במחקר הה הראו שהתגופה הפיזיולוגית בשרירים של חולי CFS זהה לחלוטין לאנשים בריאים. מה ששונה אצלהם הוא הPERCIEVED EFFORT - כלומר כמה נראה להם שהם מתאמצים. דבר זה מצביע על מקורה המרכזי והמוחי של המחלה ולא על מקור פריפריאלי

dorgad

New member
מלך, אומנם אני מתמצאת בפיברומיאלגיה

יותר מאשר ב-CFS, אבל בלי קשר, להסיק מ"במחקר הזה הראו שהתגובה הפיזיולוגית בשרירים של חולי CFS זהה לחלוטין לאנשים בריאים. מה ששונה אצלהם הוא ה-PERCIEVED EFFORT - כלומר כמה נראה להם שהם מתאמצים", ש"דבר זה מצביע על מקורה המרכזי והמוחי של המחלה ולא על מקור פריפריאלי" הוא הכללה לא מלומדת לכל היותר הממצא הזה יכול להעיד על המקור של התסמין המסוים שנבדק במחקר ולא על כלל תסמיני התסמונת או של כלל ה"מחלה", כפי שאתה מתייחס אליה. דור

יפית20001

New member
../images/Emo141.gifהיי דור.

עד כמה שאני יודעת חלק מהצרות שלנו הוא חוסר איזון של הקורטיזון. אבל לפעמים כשהברירה היא או זריקה או קבעון במטה ההחלטה אחת היא. זריקה של וולטרן וזה כמו בקסם. אח"כ מיד התעמלות. אני מעדיפה רפלקסולוגיה בשיטה המטפלת בכל הגוף תחילה ובמקום הדואב. אח"כ כפות הרגלים.

למעלה