מחקר ירוק ומעניין

נראה טוב

הנושא של אנרגיות מתחדשות מתפתח במהירות ברחבי העולם, גם מהבחינה הזו, ישראל היא די עוף מוזר - היא מובילה במחקר ופיתוח של ייצור אנרגיות ממקור סולארי ותרמי אבל מבחינת היישום - כמעט כלום.

לפני שנתיים ראיתי את תחנת האנרגיה השאובה שבונים בנשר ליד חיפה, עוד חזון למועד.

לישראל יש בכלל נטיה להיות מובילה במו"פ

ואחרונת הנכשלות ביישום מעשי.

ראה ערך הייטק (הפיגור המסיבי של ישראל בנושא תקשורת מקוונת כדוגמת אימייל, בבנקאות מקוונת ובשאר שירותים לאזרח, כמו לדוגמא (אחת מני רבות) - הצורך של האזרח להיות מעורב (בעזרת מכשיר פקס כמובן) בתקשורת סביב טופס 17 - שבסוף שנת 2012 עדיין לא עובר באופן מקוון וישיר בין בתי החולים והמרפאות השונות וקופות החולים..

ראה ערך חינוך - לפני כמה ימים קראתי שישראל מובילה בפיתוח וייצוא (!) תכניות לימוד לבתי ספר יסודיים... ועדיין - מערכת החינוך המעשית בישראל היא כמה דרגות מתחת ל"מביש"...

ראה ערך רפואה - מיטב המומחים ובעלי השם בעולם הרפואה נמצאים בישראל. ולא. לא הייתי רוצה לחלות ולהזדקק לשירותיהם בישראל, תודה רבה.

או במילים אחרות - "דיבורים כמו חול ואין מה לאכול"

אז את מתכוונת

לראשונת הנכשלות

מסכים לגבי דברייך. הפיאסקו האחרון בנוגע לחינוך ולמקום שישראל "זכתה" לו במדדים האחרונים, תזכר עוד כבכייה לדורות על התחכמות של משרד החינוך.

הנה חלק מדבריו של גיל גרטל מחדר המצב של צדק סביבתי:

כנראה שבמשרד החינוך סוף סוף מתחילים ליישם סטטיסטיקה.
גדעון סער בשיעור על טוהר הבחינות
תשמעו. בדוח עב הכרס של טימס הבינלאומי, זה של מבחני ההישגים, בכל מקום בו מוזכרת ישראל, מופיע מספר קטן המפנה להערת שוליים שלוש. בהערת שוליים שלוש, מוצע בכתב קטנצ'יק לפנות לנספח סי.

בלוח סי-שלוש, עמוד 451, מופיע אחוז התלמידים באוכלוסיית היעד של כל המדינה, שהוצאו מחוץ למדגם. תראו שבכל המדינות המספר נע בין עשירית האחוז ועד חמישה אחוז. ורק בישראל, מופיע המספר המרשים: 22.6 אחוז. כלומר יותר מחמישית מתלמידי ישראל הוצאו ביד מכוונת ממדגם הנבחנים.

בהערת השוליים של הערת השוליים כתוב שארגון טימס העולמי אסר על המדינות להוציא מעל 23 אחוז מהתלמידים מהמדגם. הפלא ופלא, בדיוק הגבול שאליו הגיע ישראל. מישהו במשרד החינוך עשה שיעורי בית.

אז איך אפשר להסתיר עוד תלמידים? בלוח סי-ארבע מופיעים מספרי התלמידים שנבחנו. זה המדגם שמייצג את האוכלוסייה אחרי שהוצאנו 22.6 אחוז. בישראל, היו במדגם 5,174 תלמידים. 19 תלמידים עזבו את בתי הספר בתקופה שבין קביעת המדגם לבין ביצוע המבחנים. סביר. 64 תלמידים שוחררו מהמבחן עקב קשיי שפה או לקות למידה. סביר. ושימו לב: 392 שלוש מאות תשעים ושניים תלמידים נעדרו מבתי הספר ביום המבחן, וגם ביום המועד השני של המבחן. אני חושב שהם היו מצוננים.
וכך החבאנו עוד 10 אחוזים מהתלמידים.

ולא נשכח את מה שכבר פורסם: תלמידי השנתון שבמדגם, ורק הם, קיבלו תוספת שעות ללימודים לקראת הבחינה. כדי שנהייה על הצד הבטוח.
https://www.facebook.com/photo.php?...25666744.14689.100003170724310&type=1&theater

והכי חשוב, שגם אחרי שהחבאנו שליש מתלמידי ישראל, הפערים בהישגים בין אלה שנבחנו, על רקע המצב הכלכלי של הוריהם, הם הגבוהים ביותר מבין המדינות שהגיעו להישגים דומים. כלומר, גם אחרי כל תרגילי הרמייה, האמת עדיין זועקת: גדעון סער שר חינוך אנטי חברתי.

מצמיד לכם את המסמך המדובר.

כמו כן, יש קישור לחישוב מדד מיצ"ב מלפני חצי שנה שמראה שה"שיטה" הייתה כאן תמיד.

לוקחתלתשומת לבי ואבדוק את זה

התכוונתי לאחרונה גם בין הנכשלים - משהו בסגנון של ׳זנב לשועלים׳
אני אבדוק

מה אהבת?

שאפשר לקבל את זה שמתקנים לך את הכתיבה/ניסוח בעברית?
בהחלט יכול להיות שטעיתי בבניית המשפט מתוך הרעיון שהיה לי. אני אבדוק את זה עם העורכת הלשונית הפרטית שלי בהזדמנות הראשונה של מפגש סקייפ.

(החתימה המקורית שלי היתה ״ב 31 לינואר.....״ עד שמישהו בא ותיקן אותי, על גבי פורום פומבי בתפוז)

למה את לוקחת את ה"אהבתי" כמשהו שלילי ?

דיברתי על המונח "זנב לשועלים", אהבתי אותו

מצטער אם לא הסברתי כיאות

מדהים !

ובעצם: "מדאים ! "

שאפו על ניתוח הנתונים

יש לי חברה שנשארת בהולנד רק בגלל שהיא טוענץ שהחינוך יותר טוב
אז כנראה זה נכון

לא נחמד

תשמע תקשיב תראה -

בינתיים אתה ממש מסקרן אותי - מה הטראומה העמוקה שהולנד גרמה לך ?
עושה רושם שאתה סובל מ-PTSS
שתף אותנו, אולי זה יעזור לך

אספרסו2

New member
תראי

אם את מכחישה את המציאות שבה את חיה,
אני רק מנסה לפזר את הערפל שאת שרויה בו.

אספרסו2

New member
בניגוד אלייך

אני חף מכל אינטרס עיסקי ותיווך עם עוכרי דין למיניהם בפורומים
אלא רק מביע דעה שמי שמבין יכול להפיק ממנה תועלת.

למעלה