מחקר חדש

מחקר חדש

מחקר חדש: ירידה של 28% בהוצאות רפואיות בקרב מודטים המתרגלים מעל 5 שנים ד"ר רוברט הירון, המשמש כמנהל המרכז לניתוח מערכות רפואיות בפיירפילד, איווה, פרסם בגיליון האחרון של כתב העת המדעי : Journal of Health Promotion The Americanמחקר חדש המראהכי בקרב אנשים בעלי הוצאות רפואיות גבוהות קבועות נמצאה ירידה מצטברת של 28% בהוצאות הרפואיות לאחר ממוצע של 5 שנות תרגול מדיטציה טרנסנדנטלית, בהשוואה למצבם הקודם. ד"ר הירון ציין כי "המאמר מצביע על מדיניות מרשימה ומשמעותית של חיסכון בטיפולים ובתרופות ללא העלאת מיסים. ניתן כעת לחסוך בהוצאות ע"י הוספת לימוד טכניקת המדיטציה הטרנסנדנטלית". ר רוברט הירון ירידה של 28% בהוצאות רפואיות בקרב מודטים מעל 5 שנים ד"ר הירון השווה את השינוי בהוצאות הרפואיות בקרב 142 מתרגלי מדיטציה טרנסנדנטלית מול 142 אנשים שלא מתרגלים, במהלך 5 שנים בקוויבק, קנדה. האנשים בקבוצת הביקורת נבחרו בהתאמה מול קבוצת המודטים לפי הגיל, המין ואזור המגורים. הנתונים סופקו ע"י חברת קוויבק לביטוח רפואי, הביטוח הרפואי היחיד הניתן בקוויבק. הממצאים הללו תאמו מחקר קנדי קודם שמצא כי בקרב קבוצת האנשים שתרגלה מדיטציה טרנסנדנטלית הייתה ירידה בהוצאות הרפואיות של בין 5% ל-13%. בנוסף נמצא כי בין מבוטחים בביטוח הרפואי שתרגלו מדיטציה טרנסנדנטלית נמצאה ירידה במספר כל סוגי המחלות. במחקר אחר שנמשך 11 שנים נמצא כי בקרב נבדקים מעל גיל 45 המתרגלים מדיטציה טרנסנדנטלית הייתה ירידה של 88% בימי אשפוז בהשוואה לקבוצת הביקורת. הוצאות הרפואיות שלהם היו ב- 60% פחות מהנורמה.

אשכר

New member
את מאלה שכותבים על שמן צמחי "ללא כולסטרול"?

בדקו פעם שיטות תרגול מדיטציה אחרות? למה בדקו רק טרנסצינצנתיאלית? למה דיווחו רק על השיטה הזאת? מה מיוחד בה על שיטות אחרות? למה לעשות פרסומת לארגון תאב בצע שמוכר מנטרות כשהויפאסנה עושה אותו דבר אם לא יותר טוב - בחינם?

אשכר

New member
בואי תספרי לנו מה המחירון של TM

בבקשה, לכל מי שלא יודע.

טרנסנדנטלית

לא מעורבת בכל מה שקשור למחירון. היא פשוט מתרגלת מרוצה שמעוניינת להעביר מידע לאחרים. כדי שאנשים ידעו שיש דבר כזה, שונה מכל סוג אחר של מדיטציה, תירגול רוחני ושיטת הרפייה שנקרא "מדיטציה טרנסנדנטלית". מה ששנים עושה לה כל כך הרבה שיא רוצה בלב אוהב לחלוק את זה עם כולם. לימוד מדיטציה טרנסנדנטלית (מחירון): החל מ-470 ש"ח ועד 2400 ש"ח. מה המחיר כולל. לפחות 25 שעות של מקצוען, שעבר לימוד אינטנסיבי של חודשים רבים בתנאי פנימיה. כך שאם אתה לוקח אפילו את המחיר "הגבוה" זה יוצא פחות מ-100 ש"ח לשעה. מה מקבל הלומד? אני מזמין אותך לאתר או לבלוג בחתימה שלי.

0 אור 0

New member
לא יפה

כידוע לכולנו בענייני מחקרים לא פעם בעל המאה הוא בעל הדיעה - ומי שעשוה "סתם" יוגה או מדיטציה או צ'י קונג בבית ובודאי נהנה מאותן הטבות , לא מסוגל ליזום מחקר שיוכיח את הדבר. ובכל זאת, ולמרות השיקול המסחרי שהוביל, אני שמחתי על התוצאות של המחקר, כי מבחינתי הן לא הוכיחו ש"המדיטציה הזאת טובה יותר ממדיטציה אחרת" אלא שמי שעושה מדיטציה נהנה מבריאות טובה יותר, למרות כל דעת הפקפקנים שחושבים שכל עבודה רוחנית לא יכולה להיות קשורה לשיפור בבריאות הפיזית. והוכחה כזאת היא חשובה כדי לערער טענות אלו. כנראה התחושה לגבי המחקר תלוייה במשקפים שאתה מביט דרכן.

טעות הרווחת אצל רבים

אבל. המדיטציה הטרנסנדנטלית (TM) שונה מכל סוג אחר של מדיטציה או צ'י קונג או "סתם" יוגה. שונה בתירגול שלה ושונה בתוצאות שלה. כיום קל מאוד להראות משהו באופן אובייקטיבי. אם שיטה מסויימת טוענת למנוחה עמוקה, זה מאוד פשוט לאימות ולא מצריך אמצעים מסובכים. קצב נשימה. דופק. GSR. לחץ-דם... לזה לא צריך יוזמת מחקר או תקציבים. רוב המחקרים על TM נעשו על ידי בתי ספר לרפואה, אוניברסיטאות ומכוני מחקר בלתי-תלויים שהסתקרנו מהתוצאות. למה זה לא נעשה על סוגים אחרים? יחד עם זה, ה-NIH - National Institute of Health, המקביל האמריקאי למשרד הבריאות שלנו, מקדיש כבר מזה שנים מיליוני דולר לשנה, במחקר אינטנסיבי על ההשפעה הברוכה של המדיטציה הטרנסנדנטלית בשיפור הבריאות ובהורדת יתר לחץ-דם, בייחוד באוכלוסייה שיותר חשופה למתחים. למה הוא לא עושה את זה עם סוגים אחרים של מדיטציה, "סתם" יוגה או צ'י קונג? כי הוא רואה תוצאות שונות לחלוטין אצל מתרגלי TM. נעשו גם כמה מחקרים השוואתיים בין שיטות מדיטציה והרפייה שונות לבין המדיטציה הטרנסנדנטלית, עם עליונות ברורה ביותר ל-TM. ראי בתמונה.

אשכר

New member
סליחה, הנה ההמשך בנושא:

"למה זה לא נעשה על סוגים אחרים?" לידיעת הקוראת אור: 1) מחקרים על מדיטציה נעשו ונעשים כל הזמן, מסוגים שונים ומשונים. החל מחיבור נזירות תאילנדיות למכשירי MRI, דרך מחקרים על הנחת-תפילין, וכלה במדידת ההשפעה של תרגול מדיטציה על תמונות קירליאניות. למי שמתעניין בקריאה פופולרית, אפשר לחפש בגוגל meditation practice research. רוב תוצאות החיפוש לא מאזכרות את הצינצנת הנ"ל. לידיעת הקוראת אור: 2) רוב סדנאות המדיטציה בשם "ויפאסנה", נעשות בחינם, כאשר המשתתפים יכולים להשאיר תרומות באופן וולונטרי, (בחלק מהשיטות לא יסכימו לקחת ממך כסף אם לא סיימת קורס מלא). למרות זאת, לאף אחד אין אחזקה מסחרית על השם "ויפאסנה", וכל אחד יכול למכור מוצר שנקרא "ויפאסנה", ויש כמה כאלה שעושים זאת. האפשרות לויפאסנה בחינם היא עדיין הפופולרית. 3) הנהלת הפורום: ההודעה הנ"ל היא פרסומת לתאגיד מסחרי, שמציגה שיטה מסויימת כמונופול בתחומו, מפרסמת את המידע ללא שקיפות, ללא שיוך לשירשור פרסומי כמקובל, ותוך פיזור חצאי אמיתות במקרה הרע, ושקרים במקרה הרע. זה נשמע לי כמו בעית אינטגריטי.

0 אור 0

New member
אני מכירה גם את הויפאסנה וגם את המדיטציה הטרנ

מבחוץ בלבד, בלי שתרגלתי לא את זו ולא את זו, העובדה שהיא ניתנת בחינם גרמה לי פעם כמעט לעבור אותה - נפלתי בקטע של ההתחייבות לא להרוג יתושים ולא לעשות יוגה אפילו בין הסשנים - הייתי די משוכנעת שאם אני אשב ישיבה מזרחית 10 ימים ברצף בלי לשחרר את הגוף באמצע, יוציאו אותי על אלונקה. אז לא נראה לי שתשכנע אותי להצטרף, ולא האדון דניאל ישכנע אותי או אחרים שהמדיטציה שלו דוקא עדיפה על אחרים.

אשכר

New member
אני לא מנסה להמליץ על סוג מסויים,

אלא לנהל דיון על-
התמחור
הבעלות (זכויות משפטיות)
והשקיפות
שיש לאנשים מסויימים על שיטות מסויימות. (אם כבר שאלת: א) יש אסכולות שונות שמלמדות תירגולי ויפאסנה, בתצורות שונות ב) תרגול ויפאסנה לא מתאים לכל אחד, בכל זמן. אין תרגול אחד שמתאים לכל האנשים. ג) אני מתרגל סוגים שונים של תרגול מדיטציה. אין לי העדפה דווקא לויפאסנה או לשיטה אחרת.

הויפאסנה מוכרת מנטרות

יותר טוב? חינם? אז למה אני רואה פרסומים שונים של הויפאסנה עם מחיר צמוד? כך וכך למפגש. סכום כזה וכזה לקורס.... אגב. ב-10 שנים הראשונות של המדיטציה הטרנסנדנטלית בארץ, גם אנחנו לקחנו "תרומה". לפי ראות עיניו או רוחב לבו של התורם. בוא נראה את הויפאסנה בעוד 10 שנים.

ינוקא1

New member
ולכן צריך לחפש מורה ולא שיטה

אני אישית לא מתרשם ממחקרים ,אם הייתי הולך למי שיש להם הכי הרבה מחקרים זו היתה רפואה מערבית . . . ולא סתם אני לא שם. בסופו של דבר , מנסיוני כמרפא השיטה הרבה הרבה פחות משנה מאשר המטפל. מה שמרפא ומה שעוזר באמת זה המפגש בין הרוח של המטפל לרוח של המטופל. לא הטכניקה ! בדיוק כפי שבמלחמה אני מאמין שבסופו של דבר מה שמנצח זו הרוח - גם אם יקח זמן ! אם אדם עושה את מעשיו מבפנים באמת , הוא יכול לעמוד על רגל אחת ולצעוק קוקוריקו וזה יעזור. ואם אדם הופך את הטכניקה לדבר העיקרי , הוא לעולם לא יביא ריפוי אמיתי. וזה לא משנה אם הטכניקה היא MT או ויפאסאנה או סיפור אחר. לכן מה שצריך לחפש זה לא טכניקות עם מחקרים , ולא את ההוא שמפרסם הכי טוב וכולם נוהרים אליו. ה"רוח" בדרך כלל נמצאת אצל האנשים הפשוטים בשוליים.

טאוֹ

New member
יפה אמרת, ומצרף אזהרת הנהלה

אני מכיר היטב את פורום מדיטציה בתפוז, וראיתי איך שרשורים באורך הגלות בעד ונגד המדיטציה הטרנסנדנטלית הניסו משם כותבים רבים וטובים. כבודם של המתרגלים מדיטציה טרנסנדנטלית, והמעוניינים לקדם אותה, במקומם מונח, אבל אין לי שום כוונה לאפשר את זה כאן. שורה תחתונה: אלה הרוצים להתדיין בשרשור הזה, מוזמנים להמשיך לעשות כן. כל שרשור עתידי בנושא יימחק ללא אזהרה. המשך יום נעים ושבוע טוב.

תראה מה אתה כותב

בתור מנהל בפורום שנושא את השם "רפואה משלימה". ההתייחסות שלך אמורה להיות עניינית. לא רכילותית. טרנסנדנטלית הציגה מחקר חדש. בנושא שאיננו רפואה הלופאטית, אלא בנושא שהוא בלי ספק רפואה משלימה. מחקר שמהווה בלי שמץ של ספק פריצת דרך. אשמח לראות קישור לכתב-עת מדעי מכובד בו כל דבר אחר עליו אתם דנים כאן בפורום מציעה תוצאות שאפילו מתקרבות לתוצאות שהוצגו במחקר. אני מניח שאחת ממטרות הפורום הזה הוא לסייע לאנשים להתמודד עם בעיות בריאות. או עדיף אפילו על כך, לעסוק במניעה שתפתור אותם בעתיד מבעיות בריאות. אז ה-כ-ל מותר. למעט הדבר שבאמת עושה פלאים בנושא הבריאותי. אני לפחות, סיימתי את נכחותי בפורום הזה. לדעתי אין בינו לבין רפואה משלימה ולא כלום.

טאוֹ

New member
דרך צלחה

התייחסותי אינה רכילותית אלא עניינית לחלוטין, ומתבססת על היכרות של למעלה משמונה שנים עם פורום מדיטציה בתפוז. ובכלל זה, היכרות מקרוב עם הגישה ודרך הפעולה בפורום של המפרסמים הטרנסנדנטליים. פורום רפואה משלימה פתוח למגוון רחב מאד של שיטות ודעות, אבל לא לפרסומות. למרות זאת אפשרתי את המשך הדיון בשרשור הזה ככל שתרצו, ובכל זאת בחרת להגיב בהודעה אופיינית: לפרסם את שיטתך ולהטיל רפש בכל השאר, שאותם אינך מכיר כלל. אז תודה שקיצרת את נוכחותך כאן בפורום, ובהצלחה בדרכך.
ולשאר הכותבים והקוראים: כל הודעה נוספת בשרשור הזה תימחק. מי שרוצה לדבר בגנות או בזכות המדיטציה הנ"ל, מוזמן לעבור לפורום מדיטציה בתפוז, שמכיל כבר מאות רבות של הודעות בנושא. מי שרוצה לדבר על מדיטציה באופן כללי, מוזמן לפתוח שרשור חדש בנושא. המשך יום נעים לכולם.

טאוֹ

New member
מדיטציה וזכות השתיקה

אני חושב שתרגול מדיטציה הוא בהחלט נושא חשוב, לכל אדם ובוודאי למטפלים. אני פותח שרשור חדש בנושא מדיטציה כדי לאפשר דיון בנושא, בנפרד מהדיון הזה שעיקרו פרסום. כמו שכתבתי, כל הודעה נוספת בדיון הנוכחי תימחק ולכן אני מעביר את הודעתו של ינוקא לשרשור החדש. מיותר לציין שגם שם אין מקום לפרסומים עצמיים או בכלל. גם מתרגלים של מ"ט יכולים להשתתף שם, אבל בלי פרסומים גלויים או מרומזים מהסוג הזה. הודעות כאלה יימחקו לאלתר. ובפעם השניה והאחרונה - נא לא להגיב יותר בדיון הנוכחי.

למעלה