מחקר במדעי המחשב

KirilSolo

New member
מחקר במדעי המחשב

שלום רב לכל חברי הפורום! התרשמתי מאוד מהפורום ורציתי לקבל כמה עצות. אני חייל שעתיד להשתחרר בקרוב מהצבא ולהתחיל ללמוד כבר באוקטובר 2007, ויש לי ציונים טובים המאפשרים להתקבל למגוון מסלולי לימוד במדעי המחשב. מדעי המחשב ומתמטיקה מעניינים אותי מאוד ואני מעוניין דווקא לעסוק במחקר בתחומים הנ"ל ולאו דווקא בתכנות. שאלתי היא איזה תואר מהבאים יתן לי את הכלים טובים ביותר לעסוק במחקר?: *מדעי המשב מורחב (BSC) (אונ' ת"א) *מדעי המחשב דו-חוגי עם מתמטיקה (BSC) (אונ' ת"א) *מדעי המחשב מורחב ארבע שנתי (BSC) (תכניון) *תואר כפול במדעי המחשב ומתמטיקה (BA + BA) (תכניון) האם ישנם תארים נוספים מומלצים. מודה לכם מקרב לב, קיריל

IP yuval

New member
לדעתי,

תואר כפול במדעי המחשב ומתמטיקה (BA + BA) בטכניון. תוכל באמצע להחליט שאתה רוצה ללמוד רק אחד מהתארים אם אתה תראה שהוא מושך אותך יותר, ואם לא אז תוכל לבחור לעשות תואר שני בנושא שמעניין אותך מאחד מהתחומים. מצד שני תואר דו חוגי בת"א זה שלוש שנים וזה בת"א, מצד שלישי יש אתה יכול גם ללמוד באוניברסיטה העברית...

Imperia

New member
כל אחד מהתארים יכול

להוביל אותך למחקר, אם תצליח בו. כנ"ל לגבי תארים דומים של אוניברסיטאות אחרות, כמובן. לגבי שני התארים בתל-אביב, הם די דומים, פרט לעובדה שבתואר הדו-חוגי במקום קורסי הבחירה במדעי המחשב אתה עושה עוד קורסים במתמטיקה. נדמה לי שלמי שרוצה להמשיך במחקר זה יכול להועיל (אומרים שכל תלמיד מחקר במדעי המחשב מרגיש לפעמים שחסרה לו מתמטיקה) - למרות שמצד שני, קורסי הבחירה מאפשרים לך להכיר עוד תחומי עיסוק במדעי המחשב, כך שגם להם יש יתרונות. את התארים של הטכניון אני לא מכירה - שניהם בוודאי מצוינים. אני לא חושבת שיש יתרון מיוחד לעשות תואר ראשון של ארבע שנים, כשאפשר במקום זה להתחיל כבר את התואר השני. בחלק מהאוניברסיטאות (בעיקר בטכניון) ייתנו לך קצת יתרון כבוגר תואר ארבע שנתי, אבל זה נראה לי שולי.

vinney

Well-known member
אני חושב שתואר כפול בטכניון עדיף

אם אתה רוצה לעסוק במחקר - עדיף שתתמקצע גם במתמטיקה וגם במדעי המחשב, ומסלול דו חוגי לדעתי לא יאפשר לך להחסף לשני התחומים בצורה רחבה מספיק. טכניון זה גם מקום טוב להתעסק בו במחקר במדעי המחשב (למרות שללמוד לתואר ראשון לדעתי זה אחד המקומות היותר גרועים כי הם לא יודעים ללמד, אבל זה שווה את הקשרים שתיצור כדי להמשיך לתואר שני ושלישי).

למעלה