מחקר אינטרנטי

Michael Katz

New member
אני לא רואה את זה בצורה כזאת

בעיניי גם גברים וגם נשים שווים מחשבה.

Michael Katz

New member
היי עמית

נושא המחקר שלי הוא בריאות נפשית בקרב להט"ביים. לצורך המחקר הייתי צריך להתמקד בקבוצה אחת בשלב זה ובחרתי להתמקד בגברים הומוסקסואלים וביסקסואלים. זה נושא חשוב לדעתי ואינני מתחרט על כך שבחרתי בו. יחד עם זאת, בהחלט יהיה מעניין לדעתי לבחון גם נשים לסביות וביסקסואליות, ובאופן כללי להרחיב את תחומי המחקר.

אינני יודע את המספרים המדויקים אולם למיטב ידיעתי נשים לסביות אינן מהוות 50% מהאוכלוסיה, וגם גברים הומוסקסואלים אינם מהווים 50% מהאוכלוסייה. בכל מקרה, לא לגמרי ברור לי מה התכוונת לומר בזה.

מיכאל

Kutaly

New member
תאוריה מעניינת

אבל יש בה כמה חורים.
לנשים, למשל, יש נוכחות לא מבוטלת באקדמיה.
אז אם כל אחד יחקור מה שקרוב ומעניין לו, היינו מצפים להרבה נשים שתחקורנה נשים.
למעשה יש מחלקות שלמות של לימודי נשים.
המחקר הספציפי הזה הוא החריג שבא לחקור את הגברים כקבוצה נפרדת מכלל האוכלוסייה.
לכן להצביע עליו בטענה לסקסיזם זה לא פחות מצביעות.

Michael Katz

New member
מחקר אינטרנטי

היי,

שמי מיכאל כץ, סטודנט לתואר שני בפסיכולוגיה קלינית במכללה האקדמית תל אביב יפו. במסגרת עבודת הגמר שלי אני מעוניין לבחון גורמים המשפיעים על בריאותם הנפשית של גברים (סיס/טרנס) הומוסקסואלים וביסקסואלים. ההשתתפות במחקר כרוכה במילוי שאלון אינטרנטי שלוקח למלא בממוצע כעשר דקות. מדובר בשאלון אנונימי לגמרי ואין כל חשיפה לפרטים אישיים של הנבדקים. פרטים נוספים ניתן למצוא בקישור עצמו.

לשאלות נוספות ולמי שמעוניין לקבל את תוצאות המחקר לאחר שאסיים את כתיבת העבודה, ניתן לפנות לכתובת המייל הבאה: [email protected]
או לפנות אליי ישירות כאן דרך האתר.

תודה
מיכאל

Michael Katz

New member
היי שינוי צורה

קודם כל אני חייב לומר שאני מסכים איתך ואני חושב שנשים להט"ביות מיוצגות מעט מדי במחקרים בתחום. אני מקווה שבמחקרים שאעשה בעתיד אוכל לתרום לאיזון בנושא הזה ולחקור גם נשים ו/או גברים ונשים ביחד.

לא הבנתי

אם גם אתה חושב שצריך לעשות מחקר כזה- למה בכל זאת בחרת לעשות מחקר על גברים?

Michael Katz

New member
אני חושב שחשוב לחקור גם גברים וגם נשים

זהו המחקר הראשון שלי שמתעסק בלהט"ביים באופן כללי, במקרה זה היה צורך להתמקד באחת האוכלוסיות ובחרתי בגברים. יכול להיות שחלק מהסיבה הייתה היותי בחור גיי ציסג'נדר והרצון להתחיל קודם מאוכלוסייה שאני מכיר יותר "מבפנים" את הקשיים שלה ונגישה לי. אבל בהמשך בהחלט הייתי רוצה כחוקר וגם כמטפל להכיר להט"ביים מכל מיני רקעים. לצורך העניין, ישנן עוד אוכלוסיות שלדעתי אינן מיוצגות מספיק במחקר - לדוגמא ערבים וחרדים, וגם מחקר על גברים הומוסקסואלים או ביסקסואלים יש בינתיים יחסית מעט בארץ, אז קשה לדעתי לומר שזה שנושא מסוים נחקר מעט אומר שנושא שנחקר טיפה יותר הוא פחות חשוב.
מיכאל

מקובל עלי

ואני מסכימה איתך שגם מחקר על גברים הומוסקסואלים וביסקסואלים יש מעט מאוד, ולכן הייתי רוצה לראות יורת חוקרים מפרסמים פה את תוצאות מחקריהם, מה שלא קורה בדרך כלל.
אשמח מאוד אם תוכל להיות חלוץ בנושא זה.

Michael Katz

New member
אגב

יש לי חברה מהלימודים שעושה את התזה שלה על חלומות של להט"ביים (גברים ונשים), אם זה מעניין אותך לשמוע על המחקר שלה, אוכל להפנות אותך אליה.
מיכאל

Michael Katz

New member
יופי אני אשאל אותה

את רוצה לשלוח לי את כתובת המייל שלך או אמצעי אחר, או שאתן לך את הפרטים שלה?

אני אשלח לך בפרטי את פרטים של המחקר כפי שהיא פרסמה בעמוד הפייסבוק שלה. אם איני טועה ההשתתפות במחקר שלה כוללת ראיון אישי של כשעה ומילוי יומן חלומות במשך חודש. זו מחויבות שלא מתאימה לכל אחד אבל לדעתי יכולה להיות חוויה מעניינת (בעבר כסטודנט לתואר ראשון בפסיכולוגיה השתתפתי בעצמי במחקר כזה והיה מסקרן לתעד את החלומות שלי). היא מתעניינת בנושא של מגדר וזהות עצמית וכיצד הדבר בא לידי ביטוי בחלומות אצל להט"ביים.

לגבי פרסום -
באופן כללי כל עבודת תזה נשמרת למיטב ידיעתי בספריה של אותו מוסד אקדמי לעיונם של הסטודנטים הבאים. באופן אישי בתקווה שאגיע לתוצאות משמעותיות ומעניינות אני מעוניין לנסות ולפרסם את תוצאות המחקר שלי בכתב עת אקדמי. כפי שכבר צוין פה בעבר ע"י קוטאלי, אני חושב שיש חשיבות רבה לפרסום של עבודות מחקריות.

למעלה