מחקרים אחרונים...

ne ro

New member
מחקרים אחרונים...

יצא לי להיתקל בכל מיני לאו דווקא פה אבל בפורומים אחרים, וגם פה ראיתי שהיו כמה שהכחישו את נזקי הסיגריות ולא מוכנים להודות שהן מזיקות...ורוצים "הוכחות"... אז הנה כמה מחקרים אחרונים... http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=8992

מסכימה איתך לגמרי עם החשיבות של המודעות

וכן חשוב שאנשים יחשפו לידע, כי זו הדרך היחידה להבין את מה המשמעות של מה שעושים באמת. ויחד עם זה, מהנסיון שלי, כל עוד המעשן לא עשה את ההחלטה לעבור לצד של הלא מעשנים, המידע הזה לצערי הרב עוזר להם לבנות חומות ולהתבצר בתמכרות.

ne ro

New member
כן ותתפלאי...

באילו דרכים ובאיזה תירוצים שכבר מגיעים למצב של להיקרא הזויים ומצוצים מהאצבע משתמשים כדי להגן על ההתמכרות שלהם...יש אדם שבעבר נהג לענות בפורום אלטרנטיבי כלשהו על שאלות, לא נזכיר את שמו אבל אני בטוחה שגם פה כולם מכירים אותו ששמו הפרטי מתחיל ב-ע ושם משפחתו מסתיים ב-ר, שכאשר שאלתי אותי על טיפול כלשהו שעוזר לגמילה מעישון בזמנו, התווכח איתי קשות על המניעים שלי להפסיק לעשן וכאשר טענתי שזה מזיק לבריאות לפי אלפי מחקרים שערכו רופאים ופרופסורים בכירים בכל העולם הוא האשים אותי שאני "מושפעת" מהסביבה ואין לי דעות ואופי משלי.... וכאשר טענתי שראיתי אנשים שחלו בסרטן מהעישון הוא טען שאסור לי לקבל מסקנות ממה שקורה לאנשים אחרים אלא רק לנסות על עצמי ולראות את התוצאה... תסכימי איתי שהטיעונים האלה הזויים.... וכמו כן טען שהוא מעשן וכל בדיקות הדם שלו בסדר ולפיכך המסקנה שניתנת היא שהסיגריות אינן מזיקות לדעתו... הפורום שלו נסגר ולא בטעות...

פשוט מדהים

האמת היא שאני רואה את זה כל הזמן ברמות כאלה ואחרות, גם בסדנאות, מפיהם של אנשים שרוצים להפסיק... שיהיה שבוע נפלא,

../images/Emo5.gifאלוהים אדירים...

כמה אנשים יכולים להיות הזויים... הטיעון ההזויי שהוא הציג בפנייך "שאסור לי לקבל מסקנות ממה שקורה לאנשים אחרים אלא רק לנסות על עצמי ולראות את התוצאה"... הותיר אותי בפה פעור... נכון,בוא נחכה שנקבל סרטן שלא נדע, כדי שנבין שזה מעישון... האיש הזה מעשן?

הזיטנר הזה היה פעיל תקופה

גם פה! ולא הועילו הבקשות שלנו להמנע מלהטיף בעד העישון כאן בפורום מאחר וכאן אנשים רוצים להפסיק. לאחרונה שקט מכיוונו

badBones

New member
מאד אירוני ומעציב...

זה כמו שיגיע מעשן חולה סרטן לרופא, ובגלל העיכוב המשפטי הזה, הרופא ימשוך את ידיו מלטפל בו כי אין הוכחות חותכות לסיבת המחלה. פשוט מחזק את הטקטיקה שמעשן מפעיל על עצמו כדי להמשיך לעשן. אם מטפל היה מפעיל טקטיקה כזו על מעשן, האפשרות ההגיונית היחידה שאינה רשעות טהורה, היא שימוש בפסיכולוגיה הפוכה.

ne ro

New member
אני שאלתי אותו...

זה לא פסיכולוגיה הפוכה תאמין לי ניהלתי איתו דיון ארוך בנושא והוא גלש כבר להעלבות וקללות... הוא קורא לעצמו מטפל, בפרחי באך או וואטאבר, שאלתי אותו גם שיגיע לך מישהו תגיד לו שהסיגריות לא מזיקות והוא עושה לי כן ואני יעודד אותו למצוא את התשובות בעצמו ולא להאמין למחקרים ולפרסומים...עם מטפל כזה מי צריך מחלות...

ne ro

New member
כן ברור שהוא מעשן...

הוא מתיימר להיות אדם חכם ורוחני אבל כל מה שיוצא פיו זה שטויות, אני גם אמרתי לו, שאף פעם לא יצא לי להכיר חולה איידס מה אני אמורה מזה ללכת ולשכב עם מי שאני רוצה, למה אנשים אומרים להיזהר לגעת בחשמל עם ידיים רטובות ולמה זה קונצנזוס שכאשר תבקרי בגן החיות לא תקפצי לכלוב של האריות או הגורילות, את הרי אף פעם לא ראית אדם נטרף רק שמעת על זה....אבל זה ידוע וברור לכל העולם לא לקפוץ לאריות ולא לשחק בחשמל...זה עניין של חיים ומוות ולפעמים כן צריך להסתכל על הסביבה וללמוד כי אם אני יחכה שזה יגיע אליי אני יצטער שלא הקשבתי...

badBones

New member
תראי...

מראש מצטער על הקשקשת ותהיותיי בקול כהרגלי (אפשר להתרגל ואפשר לרדת עליי חחח), חשבתי לוותר על העלאת הדברים אבל אני כותב כבר יותר מחצי שעה
לא אומר כי אין אני יכול למצוא אצלי מקום של פתיחות בו אני יכול להבין את האחר, אע"פ שדרכו היא הפוכה משלי, ואף נוגדת את עקרונותיי. אך ללא ספק ישנו גבול בו יש להניח לכך, אפילו אם ישנו עניין לעורר הגיון, כי הרי גם מניע של רוצח עלול לגרום הזדהות אם יוסבר מפיו. את רמת הפתיחות שלנו אנחנו קובעים ע"פ הגיון בסופו של יום, ולנו, יש את היכולת להבחין ולבחור, כמו שאנחנו בוחרים לא להזיק לעצמנו ע"י התמכרות, או מזהירים אחרים מכך אפילו אם אנחנו עדיין בבוץ. במקרים כאלה, כאשר הדעה מנוגדת, או אינה כלל לרוחנו, נאורה ככל שתהיה, אך עם כל זאת נוטה להיכפות, אין לנו אלא להחזיר באותה מטבע ולעמוד על שלנו, למען עצמנו ודעתנו, ואף לזנוח למען זאת את הבהרת העמדה כלפי האחר. כי אחרת מה השלב הבא, להכות אותו ע"פ דין? למי יש כוח לזה?
הרי זה הוא שצריך לחיות עם הדעות שלו, עבורנו הוא נוכח לרגע. לאחרונה אני מבחין בפורומים רפואיים במעין תופעה, של מאבק הרפואה על תהילתה אפילו אם זה יעלה בחייו של החולה. רק מי שעומד מאחורי הדברים שלו, ימצא בו את הכוח לכוון את יכולתו לעזור כהלכה, ואפילו אם יטעה, יצליח...זו אחת הסיבות שאני מזדהה עם האדון קאר המנוח שבחר לשתף בהארה שחווה (היא הוסיפה לו יותר מעשרים שנות חיי חופש במקום מוות כמעט מיידי) ולא חמד את עוצמתה לו, זה הכל. הוא אמנם לא היה רופא מלומד, אך נסיונו האישי הפך אותו נעלה ברמת המוסר הרפואי לא פחות מאלה שבחרו במקצוע ממניעים עקרוניים טהורים.

תשמע, אני באופן אישי גליתי סובלנות לדעותיו

מהסיבה הפשוטה שאלו דעותיו של מכור! ובנוסך ראיתי שהוא לא מוכן להקשיב לשום דבר אחר מלבד הרעיון של "החופש" להיות מעשן! מה שכן הפריע לי מאוד- שזה כבר עינין של אישיות- הוא ההתעקשות שלו לדבר בזכות העישון בפורום הזה, זה הרי כמו לדבר בחיוביות על פרו אנה בפורום תמיכה באנורקסיות!!! זו פשוט ניבזות! אגב, אני בטוח שזו גם חלק מההיתמכרות והניסיון להצדיק אותה!

badBones

New member
אכן הנסיון להצדיק התמכרות...

נתקלתי לפני מספר שבועות כשליויתי את אבי לבית החולים, בחולה שהוציא ממני סיגריה, כאשר לאחר מכן סיפר שהוא ממתין להחלפת מסתם בלב. ניסיתי לקחת את הסיגריה ממנו בחזרה, ולבקש ממנו לא לעשן אותה, אך הוא הוסיף וטען, למרות שאינו נראה סובל מהשמנת יתר, כי זה מאכילה מרובה של בשר, כי הוא מעשן בקושי 10 סיגריות ביום, וזו בכלל מחלה גנטית. יש כאלה שמרגישים אשליה כי הם שולטים בהתמכרות, אך זה בהחלט מחזק את מידת השיעבוד ומחליש את המודעות למחלה עד כדי היבט הזוי, ובתום לב, מבקשים לעזור בעזרת ספק התובנה הזו, על אף שהנזק נותר בעינו. עובדה שכל מכור נשאר כלוא במהלך התמכרותו תחת בדיוק אותה מערכת התניות, ואשליות מנטאלית (הדוגמה הקלאסית בעיניי היא התמכרות לאלכוהול שלמעשה אינו ממכר כימית, אך מידת קושי ההתמכרות שוות ערך להרואין). אפשר להתקלקל מלנסות לתקן את שאינו בר תיקון, לכן מי שמבקש את עצמו לתקן, מוצא זאת אצלו בפנים בסופו של דבר, ועדיף מוקדם, אך מאוחר עדיף מלעולם לא. עובדה היא אם נביט ונראה במקרים אלה, כי אף מי מבין מציעי העזרה להפסיק את ההתמכרות המכבדים את עצמם, לא מפרסם למכור שהוא צריך להפסיק, אלא ממש כמו בעזרה ראשונה, מודיע כי הוא יכול, ומספק ראשית, מענה לשאלה כיצד.

ne ro

New member
אין לי בעיה עם פתיחות בדבונס...

אני הכי בעד...אבל שהפתיחות מגיעה למצב הזייתי קצת ועוד שאותו אדם מנסה לכפות את הדעות שלו על אחרים ולרדת עליהם על דעותיהם ההגיוניות בטענה שהם מושפעים מהפרסומים אז יש לי בעיה... שישמור את ה"פתיחות" שלו לעצמו... תאמין לי שאני ניסיתי להבהיר לו יפה מאוד, דיברתי אליו בהתחלה מאוד יפה, עד שראיתי שאין עם מי לדבר זה קיר והלכתי... חוץ מזה אני מבינה שאלו הן דעות של מכור, אבל כמה אנשים מכורים אתה מכיר שלמרות ההתמכרות מודעים לכך שסיגריות מזיקות ומודים בכך, איך אפשר שלא.... אני שמעתי הרבה הצדקים, עולים במשקל, החיים לא כיפיים, קשה עם הקפה, אני יהיה אומלל עד סוף חיי, לא יהיה מרוכז וכו' וכו' וכו'.. הצדקים כאלה עוד לא שמעתי...מאוד חכם מצידו להשיג את הפתיחות שלו בכך שהוא מפקפק בדברים בסיסיים ועובדתיים ללא הוכחות ועוד מרשה לעצמו להכפיש אחרים...זה לא פתיחות זאת אטימות... ממש חוצפן שבפורום שאנשים מנסים להיגמל מהסיגריות ועוברים קשיים ומתאמצים הוא בא וכאילו זורה להם מלח על הפצעים, ועוד מישהו חדש שלא הכי מכיר את הפורום היה אולי מקשיב לדעותיו מפני שכתוב שהוא מטפל בחתימה... אגב טוב מאוד שסגרו לו את פורום פרחי באך, איזה תקיפות היה נותן שם לאימא מסכנה שסך הכל שואלת מה עוזר לגזים לתינוק שלה...

ne ro

New member
תגידו יש לי שאלה...

מאז הניסיון העגום שלי להפסיק, אני שמה לב שכשאני שוכחת מהסיגריות אני לא מעשנת... אתמול הלכתי לקניון לשופינג ו4 שעות וחצי לא עישנתי כי שכחתי מהסיגריות הייתי עסוקה וזה לא הפריע לי, ורק שחזרתי הביתה נזכרתי בסיגריות והדלקתי אחת.. והיום הלכתי לרופא וסידורים שכחתי מהסיגריות וגם לא עישנתי, אבל שאני בבית עם הטי.וי והמחשב אני מעשנת יותר... זה כן הכל בראש, לפחות מאז ההפסקה הכושלת אולי שיניתי איזה סוויץ' אבל מה אני יעשה אני לא יכולה ללכת לשופינג כל יום כל היום כדי לא לעשן אני יפשוט ת'רגל
כמה שזה כיף......

badBones

New member
זוהי הוכחה שלהפסיק זה אפשרי

במקרה הזה זוהי הסחת דעת משטיפת המוח, כי עסקת במשהו שהוא מהנה באמת, ואז קל לשכוח מעישון. אבל כמו ששמת לב, להסיח את הדעת כל היום זה סוג של מאבק, או בזבוז של כסף (בקיצור שינוי שעלול להצריך אפילו מעבר לחו"ל
). הנקודה היא להגיע למצב ששמים את ההתמכרות בעבר, ולא בהכרח מחוץ לתודעה, ככה אפשר להמשיך בחיים כהרגלם בלעדיה.

ne ro

New member
כן זה המבחן האמיתי...

האמת היא שיש לי את הספר של אלן קאר קניתי אותו, התחלתי לקרוא ולא יכולתי לסיים, הגעתי לרבע ספר והפסקתי, יכול להיות שזה פסיכולוגי כמו שהוא כותב בספר שאני יודעת שהשינוי קרב ומפחדת לסיים לקרוא את הספר ולפסיק לעשן, בכלל קשה לי עם ספרים ארוכים, אפילו בכתבה קצת ארוכה בעיתון אני מתייאשת, אה יש CSI וסוגרת את הספר...אם היה סרט או משהו...אולי אני קודם יזמן עושר בעזרת "הסוד" ככה שאני יוכל כל תקופת הגמילה לעשות שופינגים מהבוקר עד הערב...

Mr RK

New member
זה טיעון דפוק מעוד סיבות...

זה כמו שאני יגיד לך, קחי ציאניד. למרות שזה הרג הרבה אנשים. תנסי על עצמך ורק ככה תדעי אם זה באמת מזיק לך...

למעלה