מחפש...

oz buggy

New member
בשביל מה אתה צריך ?

קרבורטורים כפולים על מנוע 1500 סטוק?

Dror BANANA

New member
../images/Emo94.gif אהלן ...

עד שהמשופרים יענו לך למה לא.. אני רוצה להבין ממך למה אתה צריך קרבורטורים כפולים?

דרור 914

New member
ביזבוז של כסף ללא תוצאה

מנוע 1500 סטנדרטי לא מרוויח כלום מזוג קרבורטורים ואף יכול להפסיד - בצריכת דלק מוגברת ותיפקוד מנוע לא תקין

חשבתי שאקבל...

תוצאות מזה מהירות מנוע יותר חזק אבל נראה לי שלא.... קצת הסברים בבקשה

דרור 914

New member
כדי לשפר מנוע צריך להשקיע

במנוע כמערכת ולא רק בחלק אחד כמו קרבורטורים, אין קסמים בהם מרכיב אחד במנוע ישחרר לך המון כח שמתחבא במנוע.

אפשר כמה עצות?

במה להתחיל ואם בכלל כדאי לשפר מנוע 1500 יהיה שינוי משמעותי בביצועים?

eazrieli

New member
קבל קצת טיפים

http://www.geocities.com/Baja/Dunes/9702/engine.html ההתחלה הבסיסית ביותר זה לעבור ל 1600 עם סעפות יניקה DUAL PORT ואז אפשר קצת לדבר על שיפורים. לפני השיפורים בכוח תדאג לשיפורים בקרור כמו אגן שמן מורכב, משאבת שמן עם פילטר שמן ושיניים 31MM פשוט המנוע יחייה יותר טוב ערן

adik

New member
אפרופו משאבת שמן עם מסנן

אני רוצה לקנות לשלי וראיתי שיש שני סוגים יש אחד שיצוק עם פילטר ויש אפשרות של החלפת המכסה של המשאבה לאחד עם יציאה ונכנס לבלוק מה דעתכם? מה ההבדלים? ולהזכיר או לידיעה הרכב שלי הוא בעצם באגי.

Dror BANANA

New member
../images/Emo94.gif ודרך אגב ...

וואלה החזרת אותי 20 שנה אחורה בשנת 1986 שאלתי מקצוען מבתים בדיוק את אותה השאלה לגבי הגדלת קרבורטור על STOKE והוא ענה לי בקצרה.. אם תישתה המון המון מים תרוץ יותר מהר?

דרור התשובה שלך חצי נכונה.

אם תשתה יותר מים אכן לא תרוץ מהר יותר, אבל יש הבדל בין בנאדם שצורך מים לבין מכונה שצורכת דלק. במקרה של הבחור עם מנוע 1500 סינגל פורט כמו שעזריאלי אמר, באמת אין יותר מידיי מה לעשות. אבל מנוע 1600 עם 2 קרבורטורים של ווריאנט בהחלט נוסע טוב יותר מאשר עם הקרבורטור הרגיל, ויש האומרים שאפשר גם להרכיב קרבורטורים גדולים יותר. ההבדל בינך לבין מנוע, דרורי, שאתה יכול להתרגל לשתות כמויות גדולות יותר של מים כמויות שבסוף תתרגל אליהם ואולי כן יגרמו לך לרוץ מהר יותר/רחוק יותר. מנוע לעומת זאת יכול לקבל קרבורטור גדול יותר (לא הרבה יותר) שכן יגרום לו לנסוע טוב יותר כבר בנסיעה הראשונה. קרבורטור שיהיה גדול מידיי לעולם לא יתאים והמנוע אף פעם לא "יתרגל" אליו. נתראה עוד חצי שעה

בקשר למנוע שלי...

הוא 1500 אבל הראשים ו פיסתונים של 1600 אז בתחלס הוא 1600 נכון??

לא מניע

New member
תקשיב חביבי..

אני חושב, בתור מישהו שיש לו גם כן מנוע 1500, שהשיפור הכי פרקטי שאתה יכול לעשות למנוע, בלי כל ההתפלספויות, זה לשים קרבורטור 31-4 והביצועים שלך ישתפרו. אני נסעתי על קרבורטור כזה, ואז החלפתי לקרבורטור 30-3 והמנוע עדיין חזק, אבל פחות, יותר קשה לו לפתח מהירות גבוה , מעל ל100 אבל לנסיעה שלי זה מספיק. אני משוכנע ש31-4 יהווה שינוי משמעותי בהחלט, ואני בטוח, ואת זה אתה יכול לשאול אנשים שהיה להם 1500 ו1600 ,שה1500 יכול להיות זריז יותר מה1600. אני יודע שבדיעבד עשיתי טעות כשהחלפתי.. עם ה31-4 המנוע הביא אותי ל140 קמ"ש יחסית בקלות.. בהצלחה. אגב, גם אני שמעתי ממקורות מוסמכים בהחלט ,שלשים שני קרבורטורים על 1500 ישבר את הביצועים ואת צריכת הדלק, אל תשכחו שיש דגמי וריאנט שהגיעו עם מנוע כזה ושני קר'. ניצן

התחלתי להתבלבל

כל אחד עם הסיפורים שלו... אני לא מזלזל באף אחד אבל אם בבקשה יענו לי אנשים שנסעו עם 1500 ו שיפרו תנו לי תהליכים ו אם כדאי לי... אני מרוב הדעות כבר מטלבט אם להתחיל ב פרויקט... הבעיה שלי שאני עובד עליו ו אני צריך פירוט מדויק אז אני מבקש כל מי שהיה לו דבר כזה שישתף אותי

לא מניע

New member
אני באמת לא מבין מה

אתה רוצה? תגדיר מטרה, אין לשיפורים סוף! הבעיה היא שאם שינית משהו אחד אתה צריך לשנות עוד 4 דברים שקשורים לאותו חלק. שינית הצתה, אז רצוי שתשנה גם כויל, החלפת דיסריביוטר, אז כדאי שתחליף גם חוטי הצתה ופלאגים, ואלו רק שינויים חיצוניים, ואם אתה באמת רוצה לשפר אז אתה תמשיך גם לכיוון של החלפת ראשים וסעפת, ואם אתה באמת תרצה להשתגע אז אתה תפתח מנוע ושם באמת אין גבול.. אל תשכח שלהחליף את הקרבורטור לשניים כפולים, יצריך כלים כדי לכוון ולסנכרן בינהם, שהם בעצמם לא קלים למציאה.. אמרתי לך תשקיע 600 שקל ותקנה קר' 31-4 חדש מחו"ל, וסע בשקט. אין לך יותר מדי מה להשתולל, חוזר שוב, להשלמת סט "שיפורים" התחלתי אתה צריך : הצתה אלק', כוייל מתאים, חוטי הצתה משודרגים 8מ"מ, פלאגים חדשים ( אתה יכול להשקיע ולקנות פלאגים וחוטים של קומפיופייר מעולים שיעלו לך ביחד בסביבות ה500-600 ש"ח) , אגזוז 4-1 , שינוי מערכת הקירור לdoghouse, פילטר אויר פתוח, קופסת נשם , אלטרנטור( במקרה ויש לך דינמו, למרות שזה לא אמור ממש לשפר את הביצועים לדעתי..) , פולי קל יותר מאלומיניום, גלגל תנופה 200 מ"מ עם קלאצ' מתאים, ומשאבת שמן חיצונית. זהו לדעתי. כל אחד מהפריטים הנ"ל עולה לא מעט, והתקנה של אחד מהם בד"כ גוררת התקנה של עוד אחד.. בהצלחה.

למעלה