מחפש..

אז זהו מצאתי זמן!

ככה - לגבי הסוזוקי סמוראי ראיתי תמונות באתר ג'יפטריפ של סמוראי משופר ביותר. לגבי המנוע אין יותר מידי מה להגיד, זהו מנוע תואם לזה של הסוזוקי סוויפט. דרך אגב, בפורום סוזוקי בג'יפטריפ היה דיון על שיפור מנוע, ונאמר שם כי אפשר לדחוף לסמוראי מנוע 1600 של ויטרה (הכל תואם!). מהבחינה הזאת, לא יעבירו את הג'יפ טסט (אבל על פי מה שהבנתי את מחפש לבנות ג'יפ שיהיה עביר בכל מקום חוץ ממכון טסטים). לגבי שיפורים נוספים לסוזוקי קח בחשבון שהסמוראים שנת 88 פחות רחבים מאלו של 89 ומעלה (השנה בה התחילו לקרוא להם SAMURAI) וזה ישפיע רבות על יציבות במידה ואתה מתכנן הגבהה כזו או אחרת. את הרכב שלי רכשתי ב-17000 ש"ח, שנת 87 כשמחירון שלו כשבדקתי לפתוח היה 19500 משהו כזה... בכל אופן השקעתי 2500 ש"ח על פחחות וצבע ככה שזה די התקזז. מעבר לזה אתה יכול לבדוק בפורום סוזוקי של ג'יפטריפ, יש שם חבר'ה עם ידע נרחב ביותר בכל הנושא הטכני (יש שם גם פורום טכני) - משהו שהרבה מעבר ליכולתי.

edyc

New member
קצת פרטים על סמוראי

אנ לא ממש מכיר את הרכב, אבל כמה פרטים כלליים. 84 - מנוע 1000, גיר 4 הילוכים. 86+ - מנוע 1300 (קרבורטור),גיר 5 הילוכים, סרנים צרים. 88+ - כנ"ל 86 אבל סרנים רחבים. 94+ - כנ"ל 88 אבל מנוע עם הזרקת דלק. 96+ - כנ"ל 94 אבל עם קפיצי סליל במקום העלים. עד ל98 (סוף היצור, אם אינני טועה). אלה ההבדלים בגדול, כמובן שיש עוד הבדלים (יחסי העברה בסרנים ובטרנספר, בית סטליטים קדמי שונה ועוד ...). ניבה? בגדול רכב לא אמין במיוחד, הרבה פחות אמין מהסמוראי. צריכת דלק גבוהה יחסית לגודלו ולגודל המנוע והאפשרויות לשיפורו מוגבלות מאוד (מתלים נפרדים מלפנים ונעילת דיפרנציאל היא סיפור די יקר בנוסף לזה שדי קשה למצוא אותה. אדי

BIG CHEVY

New member
בעניין השיפורים כבר..

כתבתי חצי ספר מה אפשר לעשות.. העניין הוא שאני רוצה לנסוע איתו בין היתר בכביש.. כך שמנוע כרגע ישאר סנטנדר ככל האפשר.. השאלה מה אתה ממליץ בקנייה של נניח 10 אלף מעל 84 (בגלל הטסטים) איזו שנה בסכום הזה איזה מנוע(1000-1300) ? מה בכללי אני צריך לדעת על האוטו ביטוח..טסט..דלק , כל מה שאתה חושב שעלי לדעת לפני קניה

אממ..

אני לא מצאתי שום סמוראי מתחת ל-1000. הרכב מאוד קשיח, כך ששים לב למצב הבולמים, קצת "טחינה" בשטח ומצב הבולמים יורד פלאים. לשים לב גם שהמתלים לא הרוסים, והדברים הרגילים - מכות בשילדה, וכו וכו.

למעלה