מחפש...

איתמר ש

New member
מחפש...

סופר/ים בסגנון דוגלס אדאמס / ג'ראלד דארל / ג'רום ק' ג'רום - הומור אנגלי מושחז וציני במיטבו. מי יעשה לי את הימים הבאים?

Arana

Well-known member
מנהל
טרי פראצ'ט, ניל גאימן

יש גם ספר של טרי ג'ונס (מ"מונטי פייטון") ע"פ רעיון של דגלס אדמס בשם Starship Titanic, והוא מבדר מאוד (גם תורגם לעברית, אאל"ט). לטרי פראצ'ט וניל גאימן יש ספר משותף ונהדר בשם "בשורות טובות" (מומלץ ביותר), ולטרי פראצ'ט יש את סדרת "עולם הדיסק" (כל ספר עומד די בפני עצמו, אם כי יש דמויות שחוזרות). הראשון הוא "צבע הכשף". ספרו האחרון של ניל גאימן הוא "קורליין", שיש לנו מאמר עליו (יש קצת
, זהירות). אולי תאהב גם את "איוב" של רוברט היינלין, הוא מאוד נחמד.

suki da yo

New member
בנוגע לקורליין

ריוונדל! כל כך המלצת, כל כך גרמת לי לחלום על הספר הזה חלומות רטובים... ובסוף... ספר ילדים. ואפילו לא אחד שהייתי נותנת לו יותר מ-8. זה חמוד, זה חביב, אבל זה בטח לא ממוצה, ובטח לא מדהים כמו שציפיתי. :( מזל שלא שילמתי עליו 70 שקל...

Arana

Well-known member
מנהל
קראת את המאמר של בוג'י?

הוא נותן זווית מעמיקה יותר מ"ספרות ילדים".

Rivendell

New member
אמרתי שאני אהבתי אותו,

לא שכולם יאהבו אותו
אני - אהבתי אותו, ספר ילדים או לא. גם בארי פוטר, להזכירך, הוא "רק" ספר ילדים. אני אוהבת ספרי ילדים, מלשות. ואני מסכימה עם אראנה, תקראי מה שבוג'י כתבה. ואפילו אם זה לא דיבר אלייך, זו זכותך המלאה!

suki da yo

New member
סתם...

אני יודעת שאמרת שאת אהבת, אבל אחרי כל כך הרבה המלצות מוצלחות, התלחתי להסתכל על מה שאת אומר כעל תורה מסיני, לפחות:)

emily play

New member
חייבת להצטרף

לאכזבה מגיימן. בדיוק סיימתי את "לעולם-לא-עולם". חביב ומשעשע למדי, אבל לא יותר מזה. את "קורליין" לקחתי ליד לפני שבוע והנחתי בחזרה אחרי שלושה עמודים, אז אני לא אגיב כי לא באמת נתתי לו הזדמנות הוגנת. את "בשורות טובות" לעומת זאת מאוד מאוד אהבתי. ולאיתמר - אתה יכול לנסות גם את "הבו לי את ראשו של נסיך החלומות" ו"אם בתחילה לא תצלח" של זילאזני ושאקלי, אם כי אני חייבת להוסיף הזהרה שאני הבנאדם היחיד שאני מכירה שאוהב אותם (הספרים, לא הסופרים).

איתמר ש

New member
תודה

שכחתי להוסיף בהודעה שלי גם את טרי פראצ'ט כדוגמה, כמובן - אני מכיר את ספריו, אך לא אוהב כל כך את הסגנון (פנטזיה). גם את 'בשורות טובות' קראתי - משובח, אין ספק. (האם גם בעותק שלכם היתה את הפאשלה בהדפסה, שבגללה החלקים מתוך ה'נבואות' הופיעו עמוד אחד לפני איפה שהיו אמורות להיות מודפסות?). גם את ספרו של טרי ג'ונס קראתי פעם - אך לא כל כך אהבתי בגלל נטייתו לדחוף סצנות גסות בשעה שהיה ניתן לוותר עליהן בקלות בסוג כזה של ספר. ספרים שכתב ניל גאימן לבדו לא קראתי - אנסה להשיג, תודה. עוד המלצות?

Boojie

New member
"ספינת החלל טיטניק" הוא, אה, לא טוב

ואת זה אני אומרת לצערי העז, ולמרות חיבתי הרבה לכל המעורבים (דגלאס אהובנו, טרי ג'ונס האלילי מחבורת מונטי פייתון). הוא לא ממש מצחיק, הוא לא ממש מבריק, והוא די יבש. לא מגיע לשום מקום. קריאה קלילה וחביבה, אבל ממש לא מגיע למדרגת מה שהייתי מצפה מתערובת של אדאמס וטרי ג'ונס.

סיטרא

New member
למה ?

הספר הזה עילף ואילף אותי מצחוק בפעמיים שקראתי אותו. אגב, שמעתי טענה שאני לא יודע עד כמה היא מבוססת, שטרי ג'ונס כתב את הספר כשהוא שוכב ערום על ריצפת חדר האמבטיה שלו.

Boojie

New member
ולמה שלא תנסה את "מלבד הכלב",

המחווה המקסימה של קוני וויליס ל"שלושה בסירה אחת"? אמנם אזל בהוצאה, אבל אני די בטוחה שבחנויות עוד אפשר למצוא אותו. סיפור מסע בזמן, אגב, שלא תגיד שלא אמרתי לך מראש.

Arana

Well-known member
מנהל
ולא לשכוח את "המשכוכית"...../images/Emo13.gif

סיטרא

New member
הסגנון של קוניי וויליס

מייגע במקצת. זו דעתי האישית כמובן. לא הצלחתי לסיים את מלבד הכלב. פיהקתי ושיגרתי שליח לספריה השכונתית המאפנה שיביא לי איזה ספר של טרי פראצ'ט.

יש לי חברה טובה שאוהבת הומור בריטי

מושחז, ואני יודעת מה היא היתה ממליצה אילו היתה לה גישה לפורום, אז אני עושה את זה במקומה אך מוסיפה דיסקליימר שאומר שאני לא קראתי את הספרים האלה בעצמי: אנגליה, אנגליה של ג'וליאן בארנס ספריו של הקומיקאי סטיבן פריי (למי שמכיר, הוא שיחק ב"החברים של פיטר" ויש לו גם תכנית שמשדרים ב-BBC PRIME).

למעלה