מחפש תשובות ודעות

shshahar

New member
מחפש תשובות ודעות

שלום לכולם, אנחנו נשואים כ-8 שנים, יש לנו 3 בנות מקסימות, כרגע אנחנו מנסים להציל את חיי הנישואין שלנו בעזרת טיפול זוגי, ממש לפני שזה מתפוצץ סופית (אני כבר עזבתי את הבית והגענו לשלב ניסוח הסכמי הגירושין). בפגישת הטיפול האחרונה, פנה אלי המטפל בכדי לומר לי משהו והתחרט, אני כהרגלי הדפוק ניסיתי לסחוט ממנו מה רצה לומר, תוך זריקת ניחושים מחושבים כמו אגואיסט ואנוכי (אני מכיר את עצמי מספיק טוב). תגובתו היתה שלדעתו מדובר בנרקסיזם או היבטים של נרקסיזם (מרוב הלם אני לא זוכר את מילותיו במדויק). ברצוני לשאול האם מטפל שהסמכתו עובד סוציאלי ומגשר, יכול ו\או מוסמך לאבחן ו\או לומר לי דבר כזה לאחר תקופה קצרה כל כך של הכרות (3 מפגשים). אני צריך להיות מודאג? עד היום אף אחד אפילו לא העלה את זה אפילו כאופציה (בעבר היינו אצל מס' מטפלים, אחד מהם לתקופה ארוכה של מס' חודשים).מה לדעתכם אני צריך לעשות? אשמח לקבל תשובות ודעות כלליות לשאלתי, אך אשמח עוד יותר לתשובות מקצועיות.

chenby

New member
אין לי מושג אם זה נכון

לכן הוא תספר את הסיפור שהוביל אתכם להיום ואולי אני אוכל להבין מה הוא רצה..

chenby

New member
לא יודעת מה קרה לי בתחילת המשפט..

אבל הבנת את כוונתי..:)

seeyou

New member
לדעתי,אתה צריך להיות מודאג מעצם הרעיון להתגרש

ולא ממה שהוא רצה להגיד. חשוב מה שאתם מרגישים אחד מהשני ושנייכם מה הילדים מרגישים להתגרש בסטטוס שלכם זה דבר רציני ולא משחק מסביב לארגז החול בגן. יוסי נ.ב למה כבר עזבת את הבית?

I C E M A N 7

New member
נרקסיסט

זה בסך הכל דרך מלומדת ופלצנית להגיד "חרא של בנאדם". המטפל כנראה לא מחבב אותך. באופן כללי חרא של בנאדם הוא יותר דאגה של סביבתו, אך יש מצב שאחרי פגיעות חוזרות ונשנות בזולת הוא עשוי להזיק גם לעצמו. אך זה נדיר, לרוב חארות מצליחים לחיות חיים ארוכים וטובים מהממוצע. בקיצור אין לך מה להיות מודאג.

shshahar

New member
אילו אתה,,,

אילו אתה היית המטפל שלי כאנוכי ואגואיסט הייתי רגוע מבחינה אישית, הבעיה היא שהמטפל שלי אמור להיות אדם מוסמך, מקצועי ולעזור לנו לשקם את חיי הזוגיות שלנו. במקרה שצורת החשיבה והכוונה שלו זהות לשלך, אני לא חושב שהטיפול ישא הצלחה עכב חוסר אוביקטיביות של המטפל.

אייבורי

New member
הטיפול לא ישא הצלחה

כל עוד תשאר חרא בן אדם \ נרקסיסט \ אנוכי \ אגואיסט אבל מה אכפת לך, אייסמן אשם!

אני לא מכירה אותך או את המטפל, אבל ההגדרה של

מה שהוא אמר לך לא כזאת פוגענית - "הפרעת אישיות נרקיסיסטית או נרקיסיזם היא הפרעת אישיות שמאפייניה העיקריים הם עיסוק מוגזם של הסובל ממנה בעצמו וביכולותיו, והיעדר יכולת לאמפתיה". ייתכן מאוד שהוא ראה את זה אחרי 3 פגישות... ואם אתה בעצמך יכול להעיד על עצמך כאגואיסט ואנוכי, אז נרקיסיסט זה עוד הגדרה, לא הבנתי למה נפגעת כל כך.

ממה נכנסת להלם?

נרקסיסט הוא מישהו שממש מאוהב בעצמו מזכיר לך קצת אולי אגואיסט ואנוכי? אמרת שאתה מכיר את עצמך טוב - אז מה ההלם? האמת היא שזה שאתה מתעסק בזה בכזאת אובססיביות במקום שתהיה עסוק במה הוביל לכישלון נישואיך, למה עזבת את הבית אחרי 8 שנות נישואין ו3 בנות מקסימות שלא יכולות להיות מאוד גדולות, ומה אשתך מרגישה בתוך כל זה - די מוכיח את מה שהוא אמר, לא?

תגיד תודה

אני חוץ מהפוסט הזה לא מכיר אותך בכלל וגם אין לי שום השכלה רלוונטית וכבר איבחנתי אותך, בנוסף לנרקיסיסט, גם כנודניק חסר ביטחון ואובססיבי - איך זה?

ואת כל זה למדת עלי משורה אחת באינטרנט?

תתביישי.

shshahar

New member
מגיבים יקרים

תודה רבה על התגובות, אבל אתם בכלל לא עונים לשאלתי. אני אדם שער לפגמיו וחסרונותיו, יודע שבמצבים מסויימים מראה סימני אנוכיות ואגואיזם במינונים מקובלים חברתית, אבל מפה להפרעת אישיות המרחק גדול מאוד לדעתי. ד"א, אין בכוונתי לפרט את ספור חיי וספור הזוגיות שלי מפאת כבוד אשתי וכבודי שלי, בכל זאת היא עלולה לקרוא את הכתוב. אמת שהיא עומדת מאחורי וקוראת במהלך הכתיבה. עדיין מחכה לתשובות מקצועיות.

גארוטה

New member
כן

מטפל/מגשר יכול לאבחן אחרי 3 פגישות שיושב לפניו בנאדם אגואיסט/אנוכי/נרקסיסט. הוא שמע אותך, את אשתך, ראה את האינטראקציה ביניכם והגיע למסקנה שהגיע אליה. השאלה היא לא זו אלא מה אתה עושה עם האבחנה שלו, שמאד יכול להיות שהיא כנראה די משפיעה על הזוגיות שלכם. הרי פניתם ליעוץ כדי ליצור שינוי, כדי להבין דברים וכדי לפתור בעיות שכנראה לא הצלחתם לפתור לבד ולא כדי לשמוע מחמאות. אם סוג כזה של טיפול לא מתאים לך/לכם ולא עושה לך טוב ויוצר אנטי למטפל, אני ממליצה לכם לפנות לטיפול בשיטת אימגו שם המטפל/ת לא מביעים דיעה בכלל אלא נותנים לכם בשיטה המיוחדת הזו לעשות את כל העבודה "לבד". בהצלחה

niva99

New member
כמה נקודות

בצומת קשה כזו של מערכת יחסים הלכת ליעוץ ומצאת את עצמך מאובחן במשהו שהדהים אותך. אין לנו את הכלים לשפוט הכצעקתה - בין אם האבחון נכון ובין אם לאו קשה לקבל אותו. יש שתי דרכים להתמודד - לבטל את הקביעה אתה לא מוצא את עצמך בדיאגנוזה [ ולהחליף מטפל - כי אתה מפקפק בכישוריו ]. להמשיך אצלו - ולנסות ולתהות יחד איתו על בסיס אילו נתונים הוא הגיע למסקנה...ואם יש בה ממש , לנסות ולשפר [ אם כי אופי קשה עד כמעט בלתי אשפרי לשנות].

בכל אדם

קיים נרקסיזם במידה זו או אחרת. כל אחד הוא קצת אגואיסט לפעמים. הבעיה מתחילה כשזה מפריע לאדם או לסביבתו לנהל חיים תקינים.

niva99

New member
../images/Emo45.gif

אצל דודו טופז ז"ל זה התבטא בצורה קיצונית שבסוף אף עלתה לו בחייו.

למעלה