מחפש תשובה דחופה

Googlish

New member
מחפש תשובה דחופה

שלום. ישנו חיסכון שהוריי עשו לי מאז הייתי עולל. כיום אני מעל גיל 20 והחיסכון היה תקף ל-18 שנה (כמו רוב החסכונות, כך הבנתי). אני רוצה להוציא סכום מסויים מתוך החיסכון ואולם הבנתי שבאם לא אגע בחיסכון הוא כביכול ימשיך לרוץ, ואם אגע בו ואקח ממנו סכום זה או אחר, הוא יפסיק לתפוח, והלכה למעשה יעמוד כמו כסף שלא זז בבנק. האם נכון הדבר או האם ישנה אפשרות אחרת? תודה לעונים במהרה נ.ב. החיסכון הוא בבנק "דיסקונט" ולהשיגם בטלפון באמת אי אפשר... ממש "בנק מול לקוח"...

אמיר72

New member
לא הבנתי

אם תקופת החסכון נגמרה, תוציא את הכסף - הריבית לאחר תקופת החסכון (מעבר לזו שהובטחה) היא בדיחה. תשתמש במה שאתה צריך ואת השאר תוכל לחסוך הלאה. יכול להיות שאתה מתכוון בכלל לקופת גמל ?

Googlish

New member
סליחה....

צדקת, אכן מדובר בקופת גמל, לא הבנתי את עצמי ובילבלתי אותך. סליחה, כן מדובר בקופת גמל. השאלה אם עדיין הרעיון שלך הגיוני (כי הוא נראה לי הגיוני מאוד). אם יש לי כרגע באותה קופה (בדקתי לפני זמן, אבל לצורך העניין...) - 60,000 ש"ח, האם כדאי להוציאה ולהכניסה לחשבון האישי שלי למען התפחתה? תודה לך...

ettt

New member
בגדול- לא!

אם הקופה נזילה (ואין הפקדות חדשות מ-1.1.2006) התשואות בד"כ יחסת גבוהות, יש הטבות במס ושום אפיק חסכון סולידי אחר לא ישתווה לתשואה של קופות הגמל. אפילו לפעמים משתלם לקחת הלוואה כנגד הקופה- משלמים במקרה הגרוע פריים+1 (שהיום זה 7%)ואילו התשואות הממוצעות של הקופות השנה היו 12%. בקיצור- אם לא צריך את הכסף- לא שווה למשוך

ettt

New member
צודק

בבוקר יום שישי אחרי לילה ללא שינה- משום מה לא הצלחתי לחשב. עדיין זה זול...

למעלה