מחפש תקנה קודמת

NBANBA

New member
מחפש תקנה קודמת

שלום , איפה אפשר למצוא את התקנה הקודמת,של תקנה 75 א'(צלקות)?

עָנת

New member
תקנה 75א (צלקות)

75. צלקות (א) צלקות בגוף ובגפיים (1) צלקות מכל סוג שהוא שאינן בשטחי גוף חשופים או שאינו בולטות לעין ובלא רגישות יתר, אינן מצדיקות קביעת דרגת נכות. (2) צלקות בשטחי גוף חשופים ובולטים לעין, כולל צלקות ניתוחיות, בלא הפרעה תפקודית 1% (3) צלקות המלוות בגירוד או רגישות יתר או מעובות בלא הפרעה תפקודית 5% (4) צלקות מרובות, מעובות ומכאיבות בחלקי גוף שונים עם הפרעה תפקודית 10% (5) צלקות מרובות על שטח רחב לאחר כוויה או השתלת עור או שחזורים לפי הגבוה מבין אלה: (א) 20% (ב) על פי שיטת התשיעיות (The Rule of Nines) ייקבע שטח הצלקות ביחס לשטח הכולל של הגוף (בהתאם לציור). לדוגמה: צלקות על כל שטח של ירך שמאל ומחצית שטח חזה קדמי מקנות 27% (18%+9%="27%). הערה: צלקות מחוברות לרקמות או לאיברים, וגורמות להפרעה בתפקוד האיבר, תיקבע הנכות על פי חומרת הפגיעה באותו איבר ובהתאם לתקנות המתייחסות לאותו איבר, וזאת נוסף על דרגת הנכות בגין הצלקת. הערה לציור: 100% שטח גוף = 2 מטרים רבועים (ב) צלקות בראש בפנים ובצוואר (1) צלקות שטחיות בודדות שאינן בולטות לעין ובלא רגישות 1% (2) צלקות מרובות, בולטות לעין ובלא שינוי צורת הפנים 5% (3) צלקות הגורמות לשינוי צורת העפעפיים, האף, השפתיים או האוזניים, כולם או חלקם 10% (4) צלקות נרחבות ובולטות לעיין לאחר השתלות ושחורים ניתוחיים 20% (5) צלקות נרחבות הגורמות לשינויים בולטים בצורת הפנים, למראה פנים מעוות והפרעה לתפקוד 30% (1) בצלקות מחוברות לרקמות או לאיברים, וגורמות להפרעה בתפקוד האיבר, תיקבע הנכות על פי חומרת הפגיעה באותו איבר ובהתאם לתקנות המתייחסות לאותו איבר, וזאת נוסף על דרגת הנכות בגין הצלקת. 2) על חוסר אפרכסת יחול פרט 72ד.
מצרפת תיקון לתקנת הצלקות

jasam

New member
שתלי עור

יש לי שני שתלי עור בשוק של הרגל ממש גדולים כל אחד לפחות 10 על 15 .. מישהו אמר לי שיש על דבר כזה גג אחוזים שמעבר לא מקבלים... מה הגג.? לא הבנתי כלכך מה המצב שלי לפי הנספח הזה

NBANBA

New member
תודה ענת

חשבתי זה יהיה יותר מובן לי , אבל עדיין מסובך. לא הבנתי מה הייתה הדרך חישוב שלפני חודש יולי-אוגוסט 2003, לבין עכשיו? וחוק התשיעיות לאיזה תקנה קשורה, לתקנה של עכשיו או לפני? יש לי הזכות לקבוע שיחשבו לי לתקנה שלפני העכשווית רק לא יודע מה כדאי לי יותר.

AVI359

New member
JASAM

JASAM שלום רב ההבדל העיקרי בין סעיפי הליקוי הישנים והחדשים הוא שבחלק מהסעיפים הישנים היה מדובר על שטח הצלקת ואילו עתה מדובר על איזה אברים נפגעו.הגוף מחולק ל 9 אברים עיקריים,רגליים ידיים,פנים חזה גב,אברי המין וכו',ומכאן ישנם חברה שעתה אחוזי נכותם עלו ויש חברה שאחוזי נכותם ירדו.מי שאחוזי נכותו עלו כמובן לא מתלונן.אשר לך,עד כמה שאני מבין ותקן אותי אם אני טועה שתלי העור באו לכסות על צלקות קשות קיימות ולא ליצור צלקות קיימות אז היכן בדיוק הבעיה? בברכה אבי

jasam

New member
לא הבנת

השתלי עור באו לכסות על חלקים ברגל שעף מהם בשר בפציעה והם עצמם יוצרים את הצלקות

קצת עזרה לעשות סדר במה שלא מובן../images/Emo13.gif

התקנה המקורית דיברה על מכוער ומציק ונתנה או 1%,10%,20%. נכים קופחו כי הוועדות קבעו כל הזמן כי זה לא מכוער או לא מציק או שזה צלקת ניתחית וכלול. הייתה ביקורת של בימ"ש והחליטו לשנות. התקנה לאחר מכן תוקנה לשיטת התשיעיות (שיואה מכוויות) ואז נתנו אחוזים רק לפי מדידה גם באופן דומה ללא שתייחסות לשאלה של מכוער או ניתוחי, אבל מעל 20% חישבו לפי התשיעיות שהיו חישוב דפוק כי יוצא שמעל 18 סמ"ר מקבלים פחות אחוזים ככל שהצלקת גדלה....
משהב"ט גילו כי נכים מקבלים יותר מידי אחוזים וגם היה בעיה בתקנה, היה בג"צ בעניין ומשהב"ט הבטיחו
לתקן רק את החישוב של התשיעיות שהיה פגום. ואז בוצע תרגיל "מסריח" אבל כשר, הם הכניסו את "שטחי גוף חשופים" ואת "מכוער או מציק" ואת נושא הצלקות הניתוחיות שהיו בתקנה המקורית לתקנה החדשה. יצא שוב כי הנכים מקופחים. זוהי ההסטוריה. מה שחשוב (לפי דוקטורי בעליון) מתי התקנה שונתה ומתי נקבעה הנכות (ראו את הפרשנות שנתתי לכך בפורום).

עָנת

New member
הי עומר,אני לא יכולה לערוך/ לתקן

למעלה