מחפש תמיכה

King charles1

New member
מחפש תמיכה

יש לי חברה בערך שלושה חודשים ואני אוהב אותה ממש. אולם, ככל שאני אוהב אותה, כך אני פוחד לאבד אותה. מתחיל להיות אובססיבי על המחשבות של לאבד אותה, גם כאשר אין שום שמץ של רמז לכך שזה יכול לקרות, ואני בכלל יודע שהיא ממש אוהבת אותי. מעבר לכך, דבר נוסף שמפריע לי, הוא שאני חושב כל הזמן על היחסים המיניים שהיו לה לפני. לא היו לא הרבה בכלל, אולם גם אלו שכן, גורמים לי תחושות לא נעימות של אובססיה מציקה.

תגובה כלשהי?
תודה

שלום King Charles

ברוך הבא אל עולם האהבה האמיתי: מלא בסיכונים ופחדים. את זה לא לימדו אותנו בילדות; הרי בכל האגדות האהבה נגמרת ב״חיו באושר ועושר עד עצם היום הזה״.

בעולם האמיתי, מאידך, כל דבר נפלא שניקרה בדרכנו טומן בחובו את זרע כיליונו, ומכאן החשש האמיתי שיחלוף. והחשש שלך מפני אובדן האהבה נמצא מחוץ למימד הזמן: לא רק שאתה חושש לאבד את אהובתך בעתיד (לאהבה פוטנציאלית אחרת שתגזול אותה ממך) - אתה גם חושש לאבדה בעבר, למאהביה הקודמים! אתה רוצה לחוש בביטחון שהיא שלך, מאז ומעולם ולעולם, ושאינה תחמוק ממך.

באופן אירוני, הפחד הקמאי לאבד גורם לנו בדר״כ לעשות כל מני דברים שגורמים לנו לאבד אותם: אנו נהיים דביקים מדי ביחסנו למושא אהבתנו; אנו נהיים פרנואידים ולא מאפשרים לו מרחב נשימה; ולעתים אנו גם מפעילים כוח פיזי בניסיון נואש לשמר את הביטחון באהבה, ואז בדר״כ מופיעה כתבה אומללה בחדשות הערב על בן זוג שפגע בזוגתו.

החכמה האמיתית באהבה היא לדעת לאחוז בה בדיוק בעוצמה הנכונה, כמו לאחוז סבון חלקלק במקלחת: אם אחיזתך תהיה רפויה מדי ונטולת כל מאמץ, היא תחליק ממך. אולם גם אם אחיזתך תהיה חזקה ואגרסיבית מדי - היא תחמוק ממך מבעוד מועד. יש לאחוז בה בקלילות, בעדינות, לאפשר לה ליהנות מאוויר ומרחב ומהאהבה שאתה מציע, לא מתוך היאחזות נואשת והצורך התהומי שלנו ב״מישהו״, אלא מתוך האמון והביטחון שמה שאנו מנסים לבנות יחדיו חזק דיו בכדי לצלוח את סערות החיים.

King charles1

New member
תודה רבה

אכן מילים יפות, אולם קשה יותר לעשות, ובעיקר קשה להפסיק לחשוב...

נכון, זה לא קל

ופה הדעות מתחילות להתחלק בין שיטות הטיפול השונות ואופני ההתמודדות עם קושיה כשלך, כפי שהמטפלים השונים בפורום יעידו. שיטות מסוימות ידגישו את דפוסי החשיבה שלך, בעלי הגוונים האובססיביים, ויתמקדו בהמרה שלהם בדפוסים אחרים ומועילים יותר. גישות אחרות ימליצו לצלול לחקירת עומק של עברך, של הקשרים והיחסים השונים שניהלת בעבר, וכיצד הם יצרו אצלך פחד מאובדן ביחסים העכשוויים שלך. למותר לציין, לכל דיסציפלינה יתרונות וחסרונות משלה.

כך או כך, לא משנה כיצד נתמודד, במוקדם או במאוחר על כולנו ללמוד שיחסים טומנים בחובם סכנה מאובדנם, ושדווקא סיכון זה מוציא אותנו משאננות ויכול לסייע לנו להעריך את מה שיש לנו. כל מצב הוויה שמתעלם מהאפשרות של סוף או פרידה אינו מציאותי או בריא. כפי שפרופ׳ יעקב רז כותב בספרו ״כך שמעתי״:

״להיות זה להיפרד

להיות זה להיפרד. להקשיב זה להיפרד. לשבת בהתבוננות קשובה זה להיפרד.

הנה אני שואף. הנה אני נושף. בנשיפה נפרדתי מן האוויר. בנחת. בלא להחזיק בו.

בשאיפה קיבלתי את האוויר. בלא להתנגד לו.

יכולתי לשאוף כי שחררתי את האוויר מריאותי.

זה קרה מעצמו. בלא התערבותי. בחוכמה שלא יודעת. בחירות גמורה.

איפה הנשימה הקודמת?

נשיפה היא פרידה. מן השאיפה. מן הנשימה הקודמת.

הנה אור השמש מנצנץ בשבר זכוכית. אני צועד עוד קצת, והנצנוץ איננו. איפה הוא?

לאן הלכה התחושה הקודמת?

הנה מחשבה. איפה המחשבה הקודמת?

ואיפה הנשימה הבאה?

כל נשימה מפנה את עצמה לנשימה הבאה. בנדיבות.

בנדיבות? אפילו נדיבות אין כאן.

אני מקליד מלים בתשומת לב. כל מילה היא פרידה מקודמתה. כל מילה מאפשרת לבאה אחריה להיות.

בלא טרוניות. היא איננה חשה עצמה נותנת. היא פשוט לא שם.

זה טבע הדברים.

אני מתבונן היטב בציור. אני קורא בספר בעיון. אני מהלך ברחוב בסקרנות.

נפרדתי מן הציור ואני בספר, וממנו נפרדתי ואני מהלך ברחוב. אני נפרד מרחוב זה כדי להיות ברחוב הבא.

ממרחב למרחב, מהיות להיות, אני נפרד. אני חי. אני שוהה. אני מאפשר.

אני אפילו לא מאפשר.

זה קורה בפרידה, בשל הפרידה, מתוך הפרידה.

כשאני נותן, אני משחרר. אין כאן אפילו נדיבות.

זה איננו שלי מה שנפרד ממני.

ככל שאני שוהה במקום שאני נמצא בו, ככל שאני הווה אותו, אני מאפשר לו להיות בלא להחזיק בו.

ככל שאני קשוב לתנועת הפלא שלו, אני נפרד מן המחווה הקודמת, אל התנועה הבאה.

פרידה שהיא חיים.

להיות זה להיפרד.

אין דרך אחרת.

לפי דעתי

אם הקשר איתה חשוב לך, ואתה לא רוצה שהפחדים יחבלו בו, תלך לפסיכולוג ותנסה להבין מאיפה הם נובעים.
כאן לא יכולים להגיד לך את זה בלי להכיר אותך, ועצות אפשר לתת אבל אתה יודע שהן לא יעזרו כי אתה לא בוחר במודע להתנהג ככה. לך ותנסה להבין את עצמך.

מה שאלון אמר

אנשים עם מחשבות טורדניות שמפריעות להם ורוצים עזרה, לומדים בסופו של דבר טכניקה שמפחיתה את עוצמת ההשפעה שלהן.

אי אפשר לגמרי לגרום לאנשים להפסיק לחשוב
אפשר ללמוד לא לייחס חשיבות כה תהומית לכל מה שהמוח שלך מייצר. הרי כל היום יש לכולנו מחשבות במקביל. יכולה להקליד כאן ולחשוב בו"ז מה צריך להכין לארוחת ערב, איפה שמתי את הארנק, שאני צריכה להתקשר ל-3 אנשים לפחות ועוד ועוד...
אז? אז חושבת. אף אחת מהמחשבות לא הגיעה למצב של עדיפות כל כך תהומית שהיא מנהלת אותי.

אחד העניינים עם מחשבות טורדניות זה לא רק שהן מתפרצות לתודעה. כל הזמן מחשבות מתפרצות לנו לתודעה. אלא שאתה מתייחס אליהן ונותן להן מקום במקום להעביר אותן לעבוד ברקע.

נגיד כשאני נוהגת, מדי פעם יש מחשבות על האפשרות לתאונה. אז? כלום. זו מחשבה. לא באמת תאונה. וזה שחשבתי לא הפסיק לי את החיים או את הנהיגה או הניעה אותי מלעלות שוב לאוטו. היחס שלי אליה היא כאל סתם מחשבה... ולא, זה שהעברתי אותה אל הרקע והמשכתי לתפקד לא ממש הסיר אותי מהסטטיסטיקה הלאומית לתאונות דרכים, רק שאין בכוחי לעשות שומדבר בנושא למעט לנהוג בזהירות.

זה מה לומדים לעשות.
להבין שמחשבות תמיד יהיו ותמיד הן מתפרצות לתודעה, רק לומדים להתייחס אליהן כלא ממש חשובות ולהעביר אותן אל הרקע

Don't believe everything you think

הניסיון מלמד שככל שננסה לסלק מחשבות מתפרצות, כך הן ירבו לחזור. ואילו נלמד להיות מארחים טובים, ביקוריהם יפחתו.

King charles1

New member
תובנה יפה

לא חשבתי על זה. אני מקווה שהמחשבות הללו יפסיקו לצוץ. השאלה היא אם אני צריך לנסות להתעמק בהן, לכתוב אותן לעצמי ביומן, או לנסות להדחיק אותן? (או בכלל אפשרות שלישית, של לדבר איתה עליהן?)

לא להתעמק, לא להדחיק

פשוט לאפשר להן לעלות... ולחלוף. פשוט לא להזדהות איתן, כאילו הן באו לגלות לך איזושהי ׳אמת׳ על זוגתך או על איך העולם עובד.

זה במיוחד הגיוני לפעול כך לאור מה שאתה אומר: ״אין שום שמץ של רמז לכך שזה [אובדן האהבה] יכול לקרות, ואני בכלל יודע שהיא ממש אוהבת אותי״. אתה כבר לא @קונה״ את המחשבות הללו. מדוע לאפשר להן לערער אותך?

מחשבות לא מפסיקות לצוץ

וזה לא מציאותי לרצות שזה מה שיקרה

1- לא להתעמק בהן, זה משיג בדיוק את ההיפך
2- לא לכתוב אותן - זה משיג בדיוק את ההיפך
3- לא להדחיק אותן - הדחקה זה לא משהו שאפשר בכלל לעשות באופן מודע

ההתעסקות היחידה שלך איתן זה להתבונן עליהן כשהן מגיעות, להגיד "אהלן, מחשבה - מכיר אותך כבר מאיזה מקום, את סתם מחשבה ולא שום מציאות בחיי" וכמו שהיא באה ככה לתת לה ללכת.
ותבוא עוד אחת, ואיתה תעשה אותו הדבר, ועם השלישית אותו הדבר
כמו שמתסכלים על עננים שחולפים. לא משתדלים לאסוף אותם בצנצנת, נותנים להם לעבור. מחר יהיו עוד עננים.

למעלה