מחפש תחליף

TheCoon

New member
מחפש תחליף

אני כרגע מנסה להגיע למצב של 10-9% שומן והבעיה היא שהיומית שלי בנויה מלפחות 6 פרוסות לחם (שיפון מלא)
4 בבוקר-צהריים ועוד 2 בערב. וזה לא משום שאני כלכך אוהב לחם אלה פשוט אין לי תחליף. אני גם מנסה לקצץ במוצרי חלב אבל עד כה התחליף היחיד שמצאתי הוא חלב סויה.
בבית אצלנו כולם חוץ ממני אוכלים רק מוצרי קמח לבן ופחממות ריקות
ומאחר שאני לא הבשלן של הבית זה קצת מקשה עלי אז התחלתי לקנות שעוית,אפונה וצ׳ילי.
אשמח לדעת מה דעתכם לגבי וזה ולשמוע הצעות בנושא

תשובות

למה אתה מנסה להגיע לאחוז שומן כל כך נמוך ? ואיך הלחם קשור לנושא ?

לגבי מוצרי חלב - אילו תחליפים אתה מחפש בעצם? חלב סויה זה תחליף מצוין לחלב פרה ספציפית .

הצעה : תהפוך לבשלן של הבית :) או במינימום לבשלן של עצמך .

TheCoon

New member
תשובה

לגבי אחוז השומן ; אני פשוט רוצה גוף מחוטב.
וחלב סויה זה אחלה דבר אבל קיימים עוד מוצרי חלב כמו גבינה לבנה,צהובה, קוטג׳ ועוד. אם אני מוריד אותם מהתפריט אני מוריד חצי מהתפריט.
ואשמח לדעת מה לגבי אוכל מקופסאות שימורים (מאלה שכתוב ללא חומר משמר וצבעי מאכל)

ממתי דיאטת דלת שומן מייצרת גוף מחוטב?

גבינה לבנה וגבינה צהובה אפשר להשיג תחליפים בחנויות טבע ,קוטג' צמחי אי אפשר לקנות בחנויות טבע אבל אפשר ללמוד להכין בבית .

לגבי קופסאות שימורים אין איתם בעייתיות רצינית אבל הם פחות עדיפים מלבשל את הקטניות בעצמך .

squalus

New member
ההגדרה של חיטוב גוף

היא הורדת אחוזי השומן בגוף.

squalus

New member
כי בשביל להוריד את אחוזי השומן

זה עוזר אם גם מצמצמים את כמות השומן שאוכלים, בשילוב עם פעילות ספורטיבית.

כן אבל תכלס ההתעסקות הזאת

עם אחוז השומן נראית לי מיותרת עדיף להתרכז ספציפית בקלוריות ולאו דווקא באחוז השומן שבאוכל .

squalus

New member
היא לא מיותרת למי שמעוניין בחיטוב

מקור הקלוריות חשוב לא פחות מכמות הקלוריות.
בגלל זה על כל תווית מזון (בארה"ב בכל אופן, לא זוכר כבר איך זה בארץ), מופיעה כמות הקלוריות, וכמה מאותן קלוריות מגיעות משומן.
יש סיבה שאתלטים לא זוללים מגש פיצה ביום בשביל לקבל את כמות הקלוריות הדרושה להם.

רותי 2905

New member
רמת שומן תקינה

אני מממליצה לך לברר מה אחוז השומן הרצוי לך משום ש 10% - 9% שומן זה רמה נמוכה מאד של שומן בגוף, מינימום רמת השומן בגוף אמורה להיות בסביבות 15% שומן.
כמו כן -יש הרבה מאד מוצרי חלב של 0 - 1.5 אחוזי שומן ואפשר להעזר בהם במידת הצורך.
יש גם הרבה מאד דברים שנראים שוליים אך הם עלולים מאד להשפיע על רמת שומן - לדוג' להחליף חומוס בטחינה ביתית / אבוקדו
בהצלחה!

TheCoon

New member
תשובה

אני מחפש תחליף למוצרי חלב לא כי הם משמינים אלה משום שהם לא בריאים (נא לא לפתח את זה לווכיוח)

ולמה אחוז שומן של 9-10 זה לא בריא? הרבה מאוד ספורטאים שהם בכושר שיא נמצאים באחוזים האלו

squalus

New member
רמת שומן תקינה

תלויה במין ובגיל.
" מינימום רמת השומן בגוף אמורה להיות בסביבות 15% שומן" זו הצהרה לא נכונה בעליל.
רמת שומן תקינה אצל נשים היא הרבה יותר גבוהה מאצל גברים.
בעוד לגבר בן 23 (אם גילו אכן מה שרשום בכרטיס), יכול גם לרדת לרמה של 5% שומן ללא שום בעיות בריאותיות, אישה חייבת רמה הרבה יותר גבוהה, של לפחות 15%.
לאדם בגילו, רמה של 9-10% היא תקינה לחלוטין ואפילו לא נכנסת להגדרה של underfat

AmirProg

New member
קצר ולעניין

תזונה המורכבת ברובה מפחממות - דגנים וקטניות מלאים או/ו פירות. כמות קטנה יותר של שומן, עלים וירקות (כי הם מאוד סיביים). שייקים מאוד עוזרים עם עלים - המזון בעל הערך תזונתי הכי גבוה מכל מזון אחר. או שאתה יושב חצי שעה-שעה ולועס אותם טוב טוב בסלט או שאתה שם חופן נדיב מהם בבלנדר עם פירות/ירקות, מערבל, משקשק בפה (עד שהשייק הופך לעיסה בפה) ובולע לאט. ביחד עם פעילות גופנית יש לך מתכון מנצח. השומן שאתה אוכל זה השומן שאתה לובש. בהצלחה.
חלב - הכן בעצמך ממגוון רחב של אגוזים. לא מסובך. המנע ממוצרי מדף על בסיס קבוע. חוסך כסף ותורם בבריאות.
לחם - אופציות איכותיות - ללא שמרים/מונבט משיפון או כוסמין (נבטים הם בעלי ערך תזונתי הרבה יותר גבוה). שניהם נמכרים בחנויות טבע.

תחליף

כתחליף ללחם: אני חושבת שכל פרוסת לחם אתה יכול להחליף בחצי כוס דגן מבושל כגון: אורז, קינואה, בורגול, ג'ריש, כוסמת, וכד', או תפוח אדמה אחד או בטטה קטנה, או קלח תירס מבושל במים, או פתיתים ופסטות וספגטי (יש היום את כל אלו גם מקמח מלא) וכולם טובים אין סיבה להימנע מהם, יש סוגים שונים של לחם מלבד שיפון - למה שלא תגוון ותנסה כל מיני סוגים כדי לא להרגיש מוגבל? לאכול רק לחם זה קצת משעמם, אבל אם למשל תאכל בבוקר דגני בוקר עם חלב סויה, בצהריים תפוח אדמה עם ירקות ושעועית ובערב 2 פרוסות לחם עם חומוס וסלט אז כבר אתה מגוון ולא תרגיש כל כך מוגבל.

בהצלחה:)

למעלה