מחפש שם של

JuniorMint

New member
מחפש שם של

סוג של אומנות לחימה לא יודע לאיזה אומנות זה משתייך אבל יצא לכם לראות את זה הרבה בסרטים. כמו ג'קי צ'אן בשאנגחאי נון או ג'ט לי ברומאו חייב למות שהם פשוט רוקדים עם חבל ומצליחים לפגוע ביריב איתו בדיוק. איך קוראים לזה?

MidNight Flame

New member
כוריאוגרפיה

הכי קרוב למה שהם עושים זה הג'יט קון דו אבל בגדול? כוריאוגרפיה.

nitzano

New member
פטיש כוכב שביט

ליו שינג צ'וי liu xing chui 流星锤 יש גם פגיון קשור בחבל - שנג ביאו sheng biao 绳镖

rani armin

New member
קטונתי באמת שקטונתי

אבל fei biao בסינית זה לא מה שנקרא כוכב נינג'ה זה מה המוכר בחנות אמר בזמנו, אבל תמיד יכול להיות שלא הבנתי, אחרי הכל הוא דיבר סינית

eladי

New member
ניצן צודק

fei biao הוא "ראש חץ עף" (אם אני זוכר נכון, fei הוא עף, או רוח). כוכב נינג'ה (או כל מה שזורקים) הוא שוריקן. ביפנית. אגב, גם הסינים לא פראיירים וזורקים דברים חדים.

nitzano

New member
נכון - פיגיון הטלה

זוהי למעשה תמונה של שנג ביאו (אליו התכוונתי).התבלבלתי לרגע .

Zeev Foux

New member
את chui הייתי מתרגם ל"מהלומה".

נכון שזה לא מצוי במילון, אך זהו ההקשר בתחום אומנויות הלחימה. זאב

Zeev Foux

New member
למעשה, התרגום המדוייק היה

"פיטוש" כלומר פטיש בתור פועל, לא שם עצם, אך אין מילה כזו בעברית (שלא כמו באנגלית) ולכן המילה מהלומה מתאימה יותר. זאב

eladי

New member
איזו שפה.... ../images/Emo3.gif

תודה על ההעשרה
מעניין אם לסינים קשה ללמוד עברית כמו שלנו קשה ללמוד סינית

eladי

New member
זו כוריאוגרפיה המושפעת מקונג פו

סיני. קרבות הידיים ה"צמודים" (מטווח קרוב) יתאימו ל wing chun. אם אתה מעוניין בתרגילים של bruce lee, חפש Jeet Kune Do. הבעיטות והקפיצות... קיימות בהרבה סגנונות קונג פו צפוניים. כדאי לך לחפש בתי ספר ל wu-shu, ששם מלמדים את הסגנונות הללו עם דגש לצד ה"ריקודי" והפחות לחימתי. במציאות כמובן הלחימה נראית הרבה פחות מגניבה... חבל

nitzano

New member
לא קוראים

למיטב ידיעתי אין גם סדרות קבועות לנשק זה. שמעתי שבגמל שלמה טאי ג'י (שם של סגנון אחד ולא תערובת של שניים) יש שימוש בו. דוד גונג פו שלי מומחה בתחום , פשוט שולט.אולי בהזדמנות אגיע אליו ללמוד קצת בשביל הכיף.

למעלה