מחפש שלושה דברים

אוחח..:-\

אתה פשוט חי בסרט שאתה מבין יותר מכולם, שהמוזיקה שאתה שומע היא הטובה ביותר.. תן לאנשים לשמוע מה שעושה להם טוב בלי לבוא וללכלך.. כי זה בכלל לא מראה על בגרות! ואם עושה לי טוב לשמוע קרן פלס ומירי מסיקה אז אני אשמע אותן.. וזה שזרקת פה שהמוזיקה שלהם לא נחשבת בעיניך לא שינתה פה משהו אצל מישהו.. אז כנראה שזה היה מיותר מצידך!. כל הכבוד! שבת בבוקר וכבר הספקת להרגיז!

יניבל1

New member
תסלחי לי, אבל קרן פלס זה לא מוזיקה!

בחורה שכל השירים שלה זה "איתי צריך ממני חביוק ואני אהיה שם בשבילו כי אנחנו חמודמודים כאלה ואוהבים להסתכל על הפרחים בגינה" עם לחנים שמתאימים לסדרות ילדים שבדרך כלל בנות רואות ( "שמעון השכן" למשל) לא ראויה לתואר "מוזיקאית" מבחינתי . זה שבן אדם מקליט מוזיקה לא הופך אותו אוטומטית למוזיקאי, על אותו משקל אפשר להגיד שבן אדם שמקליט את עצמו מחרבן עושה בעצם מוזיקה (ע"ע "שפויים" של שלמה ארצי)

שאלה לי אלייך

איך אתה קובע מי מבין יותר או פחות במוזיקה? או איזה מוזיקה כביכול היא הטופ...? אני חושבת שאם הייתי רואה בנאדם שמחזיק בבית שלו גם אלבומים של זמרים מהז'אנר של ג'נגו, גם כפיר אפשטיין וחבריו ה"לא יוצלחים", גם זמרים מזרחיים וגם טראנסים - אז הייתי מגדירה אותו כמבין במוזיקה. זה שאתה שומע ז'אנר אחד, וטוען שזה הטופ של הטופ של הטופ של המוזיקה, קוטל אמנים צעירים שמעצבים את התרבות הישראלית, בלי לדעת באמת באמת אם הם נועזים או לא (-כי מה לעשות... אתה לא באמת יודע, סתם בגלל ששמעת שני להיטים קבעת) ודואג עוד להגיד את זה, זאת טעות בעייני. אין לי בעיה שתחשוב שהמוזיקה שאתה שומע היא הכי טובה בעייניך, בכייף... באמת, גם אני בטוחה שהמוזיקה שאני שומעת היא הדבר הכי מוצלח בישראל, אבל מה לעשות, זה שאני מכירה אמנים כמו יואב דגני, איתמר מאירי ואלדד ציטרין זה לא הופך אותי למבינה גדולה במוזיקה.. למרות שיש סבירות שאני מכירה לא מעט אמנים שאתה לא מכיר... ועוד דבר, מה הסיבה לכך שאמן שהוציא פאקינג אלבום אחד אחרי שהוא עבד עליו בסביבות השלוש שנים לא יזכה לפורום? אתה יודע מה, אני מנהלת פורום, כאן בתפוז לאמן שהוציא רק שני סינגלים!!!!!!!1 אוי שיט. מחר נסגור אותו.

יניבל1

New member
מי אמר שאני שומע רק את ג'נגו?

אני שומע,לידיעתך אמנים מסוגים ממש שונים , השונות היא לא האישיו כאן, אל החוסר איכות הנפשע . מעצבים את התרבות הישראלית החדה? יכול מאד ליהות , אבל איזו מין תרבות זו? תרבות של בינוניות וריקנות והרבה כוכבים נולדים (אם כוכב כאלה האסטרונומיה פשטה את הרגל לדעתי). ואני לא ממעיט בערך אלבום של אמן, אם הוא מוצלח אז כל הכבוד לו (נצא מנקודת הנחה שהאלבום של כפיר אפשטיין הוא אלבום מופת טוב?) זה עדיין לא מוכיח אותו בתור מוזיקאי גדול , הוא צריך להוציא עוד אלבומים מוצלחים כדי להוכיח שהיכולת המוזיקלית שלו עשירה ושהוא יודע להמציא את עצמו כל פעם מחדש (שזה הרבה יותר קשה, תשימי לב שרוק המוזיקאים בארץ ובחול שמוציאים אלבום ראשון מצליח או שלא מצליחים לשחזר את ההצלחה או שרוכבים על הגל של הראשון וממחזרים את עצמם למוות ) שכפיר אפשטיין קודם יוכיח את עצמו , אחרי זה תפתחו בשביל מזבח. אם מישהו היה פותח ב-1995 לג'נגו מועדון מעריצים,לאור האלבום הראשון והמצליח היו צוחקים לו בפנים , אבל הבן אדם עבר מאז כברת דרך , המציא את עצמו כל פעם מחדש (בנוסף להיותו שותף לאלבום הכי טוב של שנות ה-90 "איפה הסוסים" של האחים פורטיס) איפה ג'נגו ואיפה כפיר אפשטיין תגידי לי? למה ישר להכתיר אנשים ? זה רק מוזיל את המונח "גאון" , קצת סבלנות זה משהו שחסר לישראלים (ואפשר לראות את זה בכל תחום).

shahar1989

New member
מי אמר שאתה שומע רק את ג'נגו?

אמרתי בדיוק את דעתי עלייך כמוש אתה אמרת את דעתך עליינו. אחד לאחד. ולשניייייה לא אמרתי שאתה שומע רק את ג'נגו. והאמת? מה זה לא מעניין אותי מה אתה שומע, באמת אני אומרת לך, אתה אוהב את המוזיקה שאתה שומע? אתה נהנה? הולך להופעות? תומך באמנים בצורה הכי נכונה שאתה יכול? כל הכבוד!! זכית להיות מבחינתי צורך מוזיקה לעניין. התרבות של המוזיקה הישראלית, החלק המוחצן שלו לפחות הוא באמת כל ה"כוכבים נולדים" וה"רימונים" או ה"מסיקות" או איך שלא תקרא להם באמת אולי מביעים פחות רגש מג'נגו, פחות עוצמתיים, פחות מראים את שלהם, אבל בין זה לפחות טובים יש הבדל עצום, אני מסכימה איתך לגמריי שאולי באמת זו לא הדרך להגיע להצלחה, ואני מסכימה איתך מאוד שכל אמן שהוא צריך להוכיח את עצמו מחדש בכל אלבום ובכל שיר.. אבל כל אמן שעדיין שומעים אותו, לא משנה אם הוא לטעמך או לא, הוא אמן!!!! אמן שנון מהחיים שלו כדי שאנשים אחרים ישמעו, אומן שמנסה להראות פן אחר בתרבות כלשהי, בנאדם שעושה משהו שהוא אוהב, ואתה לא זה שיגיד שהוא עושה משהו לא נכון, אם היית זמר, בשלב מתקדם כמו של ג'נגו אולי הייתי חושבת אחרת כשהיית כותב את זה, אבל אתה לא עברת לא את הדרך של ג'נגו, לא את הדרך של כפיר אפשטיין [שכן! יש לו אלבום מצויין! לא נגיד מופת, כי יש לו לאן להתקדם, אבל הוא בהחלט טוב מאוד!!], לא את הדרך של שירי מימון ולא את הדרך של מירי מסיקה. אתה לא יכול להגיד איזה מהמסלולים האלו היה הקשה ביותר, או זה שהיה כרוך בו מאמץ רב יותר, או לא יודעת! אני לא נמצאת בפורום של כפיר אפשטיין אבל כן דאוגת להגיע להופעות שלו? למה? כי אני חושבת שהוא במסלול הנכון, בדרך הנכונה ומכניס משהו אחר למוזיקה הישראלית, אז אם הפורום שלו, שנתפח בשלב מצויין בקריירה שלו, בדיוק בזמן שבו האמן צריך את מירב התמיכה בשביל להתקדם ולהגיע במצב הנכון ביותר לאלבום הבא, ולך תדע, אולי אפילו להוציא אחד הרבה הרבה יותר טוב מהראשון ואם אני ורבים אחרים לא היו עוזרים לו פעם בחודש למלא את הבארבי הוא לא באמת יגיע לאנשהו. הפורמים האלה נמצאים בשביל האמן ולא פחות בשביל הנמצאים בו. איפה ג'נגו ואיפה כפיר? ג'נגו בת"א, אמן ואדם מדהים עם עבר עמוס במוזיקה, אדם שהספיק ועבר המון בחיים שלו, וכרגע הוא מופיע פעם ב [..], מצליח בקושי למלא את לבונטין, עם אלבום חדש [מיינסטרימי למדיי] ופורום בתפוז. כפיר, בחור צעיר עם אלבום ראשון מפוצץ להיטי גל"צ, עבד קשה מאוד [לא, לא פחות מג'נגו] ממלא בארבי פעם בחודש, יש לו עוד הרבה מה ללמוד והרבה מה לתת. את שניהם אני מעריכה ומשניהם אני רוצה לשמוע עוד המון - אז מה עם אחד עושה מוזיקה כזו והשני מוזיקה אחרת? אז מה עם אחד גר בגלגלצ והשני באוזן השלישית? בעיקרון, זה בכלל לא מה שרציתי להעביר לך בהודעה, אז בקיצור, רציתי להגיד לך שתתן לכל בנאם בעולם לשמוע מה שהוא רוצה, גם אם זה מוזיקה שקולעת לטעם שלך וגם אם זה אמן שלדעתך הוא חתיכת חרא מהלך שלא יכול לתת לאף אחד שום דבר. אל תגיד לאנשים שהם שומעים מוזיקה גרועה או שהם לא מבינים במוזיקה, קודם כל תסתכל על עצמך, ולא על החלק המוזיקאי שבך, כי יש סבירות שזה באמת הצד המוצלח שלך, קודם כל תסתכל על עצמך כבנאדם, אח"כ תגיע לשלב המוזיקה.

יניבל1

New member
שני דברים

דבר ראשון, יש לי ועוד איך זכות לבקר אומן מסויים, גם אם אני בעצמי לא מוזיקאי (הרי מי אם לא המאזינים, או אם תרצי לקרוא לזה בצורה קרה "הצרכנים" בעלי הזכות המלאה לחוות דעה על ה"מוצר"). דבר שני , מוזיקאי טוב ירכוש להופעות מספיק מעריצים גם בלי פורום, וההיסטוריה מלמד שכל אומן ראוי "מצא" לעצמו את קהלו , פשוט הפורמט הזה של פורום מעריצים,אפילו אם מספק יותר מעריצים ביותר מהירות נראה לי תמוה לחלוטין, בהתחשב בעובדה שאין יותר מדי על מה לדון שם כשהבן הוציא כולה 10 שירים כל החיים שלו.(אבל יש לי הנחה טובה לגבי נושאי השיחות שם ואני לא מתכוון להיכנס לשם להיווכח בעצמי ולהקיא מזה).

יניבל1

New member
ועוד פעם, זה לא שאלה של טעם

לא חסרים אלבומים שאני לא מוצא בהם כלום ומשעממים אותי למוות , אבל באותה נשימה אני גם מאד יכול להבין אחרים שאוהבים אותם, כי כשאני מקשיב לשירים אני שם לב שהיתה השקעה (יצירתית) במוזיקה ובמילים. את יודעתה משהו,מהכמה שירים ששמעתי של אפשטיין היו כמה שנשמעו לי טוב "יש לך כח" או משהו כזה, אבל אפילו שזה נשמע טוב אני לא מסוגל להעריך את זה , בגלל שזה פשוט רוק-פופ שיותר מדי מנסה ליהות בסדר ,וכשהוא עושה את זה הוא בעצם מוותר על כל יומרה ומהפכנות באשר, זה סתם אומן אמצע הדרך שעובר ליד האוזן באין מפריע . נכון שהמוזיקה שלו היא גרועה,פאקצית ומעצבנת כמו המפלצת התלת ראשית פלס-מסיקה-כורם אבל היא לא מרתקת יותר מדי, היא לא מרתק בכלל האמת. בואי נגיד שאפילו שאני אוהב אותם אני לא טורח לא רק ללכת לחנות מוזיקה ולקנות אותם אלא אפילו לא לחפש אותם באימיול,הם עד כדי כך הם לא חשובים .

amitshilo

New member
בקשר לפסקה האחרונה,

(בוא נקח לדוגמא את יואב דגני, שהוא באמת נורא מתחיל ועוד לא הספיק להמציא את עצמו אפילו פעם אחת) תראה, אני חושבת שמזבח זה לא המונח הנכון. באיזה שהוא מקום, הפורומים האלו של אמנים צעירים ומתחילים זה מקום של תמיכה, תמיכה באמנות שלהם (ואני באמת חושבת שזו אמנות. מילים ולחן שאנשים ישבו וחשבו עליהם והוציאו אותם מהלב זו אמנות). אני חושבת שאנשים שמגיעים לפורומים האלה לא בודקים את הקריירה המלאה של האמן, את הרזומה שלו. הם באים לשם כי הם התחברו למוזיקה שלו ורצו להכיר עוד אנשים כאלה, רצו לדעת עליו יותר ורצו לחוות ממנו יותר בחיים שלהם. בכל פורום כזה, של אמן מתחיל או וותיק, יש את הקהילתיות שמצתברת סביב אדם שהמילים שלו נגעו אליך, שאתה אוהב את המוזיקה שלו ושאתה מעריך את מה שהוא עושה. לאו דווקא כי הוא גאון או כי הוא שינה את פני המוזיקה הישראלית ועשה אמנות שלא נראתה כמוהה פעמים רבות בארץ. אני חושבת שזה די והותר. (באמת שאתה אומר דברים מאוד חכמים ומעניינים, דווקא בגלל זה אני עונה לך).

יניבל1

New member
בואי לא ניתמם

בפורומי אומנים כן מעורבת הערצה . בכל זאת מוזיקאי הוא לא עוד איזה חבר שאמר משהו מגניב או סיפר בדיחה טובה, זה בן אדם שהוציא אלבומים שטלטלו אותך ומטלטלים אותך עד היום. ג'נגו (גם מבחינתי וגם מבחינתכם) הוא לא סתם עמיר רוסיאנו ה"חמוד" הזה ש"ממש משקיע במוזיקה שלו ובואו נעזור למתוק הזה" . אז כן גם לי יש את גיבורי הרוק שלי כמו ג'נגו ופורטיס ואריק אינשטיין ועוד כמה בודדים (הרוק הישראלי כמה שמהליים אותו לא השאיר במשך 40 השנה שושלת מעובדת במיוחד)

amitshilo

New member
מעורבת הערצה, בהחלט.

אבל מעורבת גם הערכה, ותמיכה, ופשוט רצון להיות חלק מקהילה של אנשים שאוהבים בערך את אותה מוזיקה. המרכיבים האלו נמצאים בכל מקום, אני משערת, או לפחות בחלק, ויש מקומות שהתמיכה היא יותר מסיבית, שזה לגמרי רלוונטי. הערצה זה דבר גדול. לתוך הכותרת הזו נכנסים הרבה גורמים מאוד שונים, עם תתי-כותרות שונות, אבל החשוב מכל הוא שאני אוהבת את המוזיקה שהם יוצרים. זה-הכל.

מי אתה חושב שאתה שתבוא ותטיף לי על איכות

המוזיקה שאני שומעת? באמת, מי אתה חושב שאתה?

../images/Emo45.gif

אני לא אוסיף יותר מידי.. מלבד העובדה ש.. מהל לעשות רובנו לא נולדו בזמן הנכון.. ורובנו מחזיקים פה את רב הדיסקים של ג'נגו ולא רק את "לב" ובקשר לסיכומים .. אמרת שאנשים חוזרים על אותם שירים... זה שהם בפורום ג'נגו זה לא אומר שהם כל השבוע שמעו ג'נגו ויבחרו שיר.. אז יוצא שזה השיר שהם שמעו ואותו הם אוהבים והם ירשמו מה שבא להם.

kurt2000

New member
יואו יואו

שלום, א. אתה מוזמן להגיע לכאן לעיתים יותר קרובות, יש כאן מחסור בבנים :) (דווקא בנות יש מכל הסוגים). ב. גם אני חשבתי שסגרו אותו, כי כבר הרבה זמן לא ראיתי שם הופעות, אבל עוד שבוע וקצת יש שם איזה פסטיבל רוק, אז מסתבר שהוא עוד בחיים. ג. לגבי השיר "את לא יודעת": כשניסיתי להשיג את 2 האינסטרומנטליים של ג'נגו (אם בכלל ידעת שהיו לו 2 דיסקים אינסטרומנטליים) שפעם היה אפשר להוריד חינם מהאתר הראשון שלו (אם בכלל ידעת שבאתר הראשון שלו הוא נתן להוריד דיסקים שלו בחינם) פשוט שלחתי לו מייל ושאלתי אותו איפה אפשר להשיג. הוא ענה לי לחפש בפטיפון ואם לא אז דרכו. אז פשוט תשאל אותו ב myspace שלו. הוא יענה לך מהר מאוד. ד. אני במקומך הייתי קונה את "לנשום במים" שוב, אבל אם אתה מתעקש אני יכול לשלוח לך את השיר בשבוע הבא. (תשלח לי מסר) ה. מעריצים אמיתיים של ג'נגו יודעים שג'נגו ניגן עם 1001 להקות\הרכבים\זמרים ובתוכם גם חברו אמיר שור. והם גם יודעים שאם יש לך כבר דיסק של אמיר שור זה בדיוק 3 דקות להכניס אותו למדיה פלייר ולהפוך אותו לבד לאמפי3. (-: עודד

יניבל1

New member
כן אני זוכר את האתר של ג'נגו

הוא כבר לא קיים יותר אגב חבל באמת שלא הורדתי את את 2 האינסטרומנטלים בזמן אמת אך שנאי חושב על זה , אני יותר ממסוקרן לדעת איך זה נשמע אם יש לך את אחד מהם דבר איתי בפרטי כנ"ל לגבי אמיר שור (אני מצטער , אין יל סבלנות לתוכנות המרת קבצים, הן מעצבנות אותי ובדרך כלל גם תוקעות לי את המחשב). אגב עושה רושם מההודעה שלך שנעלבת מדי (כי אתה קצת ציני ותוקפני אלי?) אז רק רציתי להבהיר שכשכתבתי "בקטע של מיינסטרים" התכוונתי לכלל הפורום , אתה האמת היחיד שהתרשמתי ממנו שמכיר עוד שירים של ג'נגו חוץ ממה שהוא מבצע בהופעה/בוקר של כיף :/

יניבל1

New member
וחוץ מסוניק גרין

מסתבר משום מה שהוא שייך לפורום הזה (ראיתי אותו עכשיו במאמרים , העלה מאמר על מאה שקל אחרונים, שאם אני לא טועה זה המאמר שלו מהשרת העיוור מלפני כמה שנים) למרות שלא נתקלתי בהודעות שלו כאן

יניבל1

New member
שאלה על ג'נגו

באיזה שנה ומסגרת יצאו שני השירים הבאים: מתי יצא הקאבר שלו (שמתעלה על המקור אגב) ל"שיר דרך" של שלום חנוך (הסיגנוןו והשירה נשמעים כמו "מרחק של מטר" אז אני משער שמאותה התקופה) ומתי יצא השיר שלו "נמר" שלא נכלל באף אחד מאלבומיו (אבל שוב אם להסתמך על הסיגנו והשירהן , הוא די נשמע כמו האלבום "לנשום במים" או לפחות השירים השקטים ממנו)

למעלה