מחפש שורשים, מבקש עזרה.

אביגל625

New member
מחפש שורשים, מבקש עזרה.

חברי הפורום, אנא עזרו לי להגיע לקצה חוט... אימי ודודתי ז"ל עלו לארץ לפני מלחמת העולם מעירה בשם PIOTRKOW KUJAWSKI בקרבת העיר לודג´ כמאה וחמישים ק"מ מערבה מורשה. ישנם עירות נוספות בשפ "פיוטרקופ". שם המשפחה של אימי "קמושביץ" באתר "שורשים" מצאתי לפחות חמש ורסיות של שם המשפחה. אני החלטתי שהשם KAMUSIEWUCZ הוא המתאים ביותר. מצאתי רישומים לפני המלחמה (לידות חתונות ובבתי עלמין) של בני המשפחה, לא הצלחתי למצוא ולו שם אחד (פרט לי אף אחד לא מחפש את המשפחה הזאת) של בן משפחה שנספה במלחמה (חיפשתי גם ביד ושם) ולא הצלחתי למצוא מה עלה בגורלם של בני המשפחה שיתכן ועדין נותרו בחיים... בארץ הצלחתי למצוא בסה"כ זוג הורים קשישים מפולניה ושני בנים בשם "קמושביץ" הם לא מפיוטרקופ ואינם מכירים ענף משפחתי משם. הזמן לא פועל לטובתי, אני חושש שעקב הזמן הרב שעבר מאז המלחמה הסיכוי הולך וקטן למצוא מי מבני המשפחה המורחבת. או ידידי המשפחה שיכולים לספר מה עלה בגורלם של הקמושביצים. תודה על כל פיסת מידע, או כיצד והיכן (ב"שורשים כל התשובות היו "סורי") אפשר לנבור על מנת ללקט כל מידע... בתודה אביגל

אביגל625

New member
מצטער השם צ"ל KAMUSIEWICZ

רשמתי את שם המשפחה לא נכון צריך להיות KAMUSIEWICZ חלפתי את האי ביו. שוב תודה

moshe0410

New member
WWW.JEWISHGEN.ORG

כדאי לנסות בחיפוש במהגר הנתונים העשיר של jewishgen, הפתוח לכל, לפי שם משפחה ולפי המקום בפולין. בהצלחה!

המלצה אישית - שווה לנסות

כדאי לנסח הודעה קצרה ותמציתית עם מידע ממוקד על מקור המשפחה ועל גלגוליה ולשלוח אותה לרשימת התפוצה הכללית של JeishGen, כמו גם לרשימות תפוצה ממוקדות יותר שם. במקרה זה, תתאים, כמובן, הרשימה של פולין. כמו כן, אם טרם עשית זאת - הוסף את שם המשפחה ל - FTJP באותו אתר ענק ששמו: JewishGen. אם יהיו לי רעיונות נוספים, אכתוב אותם...
ארנון

עוד טיפ: כדאי קצת "להתפזר"

ראשית, ShtetlSeeker מציין כי העיירה PIOTRKOW KUJAWSKI נמצאת בקואורדינטות 5234 1830, 173 ק"מ מערב-צפון-מערב מוורשה. לשם ההתחלה ולמציאת קצוות של חוטים, כדאי ליצור קשר עם אנשים החוקרים את אותו שם אך מעיירות אחרות, או אנשים החוקרים שמות אחרים מאותה העיירה. ייתכן ומישהו מהם (או יותר) יחדשו לך בעניין המשפחה או העיירה, או לפחות יפנו אותך למקורות מידע אחרים. ברור, כמובן, כי ייתכן מקרה בו המשפחה נדדה בין ערים שונות. ב - JewishGen ישנו חוקר יחיד - והוא מבני ברק - אשר מחפש פרטים אודות משפחה Kamuszewicz מלודז´, פולין. אם לא שמעת עליו או אם אינו קשור אליך, כדאי ליצור קשר איתו. פרט לכך, יש חוקר יחיד - מבריטניה - אשר מחפש משפחה מאותה עיירה: Piotrkow Kujawski (משפחת גרדובסקי), וחוקרים רבים אחרים המחפשים רק Piotrkow בפולין (145, ליתר דיוק
). ייתכן וחלקם אינם יודעים את השם המלא האמיתי, לכן כדאי לנסות. תכף יש המשך... ארנון

המשך...

כדאי לנסות וליצור קשר עם אחד מהארגונים של יוצאי פולין - יש רבים כאלה, לפי איזורים ויש קישור ברשימת הקישורים של הפורום. בנוסף, מידע על העיירה - אם אין בידך מספיק - אפשר למצוא ב"פנקס הקהילות", כרך 4, ע´ 347-348.
ארנון

masorti

New member
לגבי בני המשפחה שנספו במלחמה...

מכיון שהעיירה פיוטרקוב היתה בקרבת לודז´, סביר להניח שתושביה היהודים גורשו לגטו לודז´. לכן, יתכן שמי מיהם נפטר ונקבר בגטו. בזמן הגטו נקברו המתים בבית הקברות היהודי הישן של העיר, שהיה פעיל במשך כ-50 שנה ונקברו בו כ-80,000 איש. לפני כ-20 שנה נעשה מבצע מיפוי המציבות בבית הקברות (ע"י חוקר גוי), ונרשמו השמות על המצבות ששרדו. רישומים אלה מצויים בקלסרים הנמצאים במשרדים של ארגון יוצאי לודז´ בישראל (רח´ דיזנגוף 158, ת"א). את יכולה לנסות לפנות אליהם עם שמות באותיות לועזיות, ולבדוק האם יש ברשימות מישהו השייך למשפחתך. קחי בחשבון שבתקופת המלחמה (בפרט בשלבים המאוחרים) הקבורה לא היתה מסודרת במיוחד, ושלא יהיה ברשימות זיהוי של הנפטר לפי העיירה המקורית ממנה בא.

למעלה