מחפש קישור\המלצה

Sardonyx

New member
מחפש קישור\המלצה

הי רוצה לכתוב שאני לא זוכר הרבה מהילדות שלי, בייחוד מהחיים בבית, טיפולים פסיכולוגיים לא חדשים לי כלל וכלל... אני לא מחפש ייעוץ אלא הכוונה לאיש מקצוע\מטפלשיטה שתעזור לי להזכר. חלק ניכר המזכרונות "נמחקו" בשל שינויים ניכרים במשפחה שהתרחשו לפני כ-10 שנים. כרגע אני מרגיש ממש מנותק ממימד שהיה קיים פעם והתנדף בצורה שגורמת לי חרדות יומיומיים אני כבן 27 תודה

גרא.

New member
Sardonvx,הגישה המתאימה היא היפנוזה בתנאי שאתה

מסוגל להתכנס לטרנס ההיפנוטי.את זה עושה הפסיכולוג המטפל בבדיקה ראשונית קצרה.פנה לקופת החולים שלך,בבקשה לקבלת שמות פסיכולוגים המתמחים בהיפנוזה.

היזכרות

שלום לך, אם אתה לא זוכר חלקים שלמים מהעבר שלך, יש לכך סיבה. איני מחדשת בכך דבר, למעט העובדה שיש לבדוק אם יהיה טוב ונכון עבורך בשלב הזה של החיים לנסות לשחזר זכרונות שנעלמו. הניסיון מראה שברגע שלנפש יש את הכוחות להתמודד עם זכרונות אלה, הם יעלו מעצמם ללא לחץ או ללא התערבות חיצונית. אני מציעה שתברר גם לגבי מטפלים בתחום של טראומות מאחר וזכרונות מודחקים הם מאפיין מרכזי מאוד אצל אנשים שעברו טראומות. אני מצרפת קישור לרשימת מטפלים בתחומי טראומה ודיסוציאציה. הרשימה ארצית. http://tdil.haifa.ac.il/index.php?o...2-24-47&catid=3:2009-06-08-10-47-32&Itemid=20

Sardonyx

New member
החשש הוא ש

אם לא אזכר זה יתנדף לעד

גרא.

New member
Sardonyx,זכרונות לא מתנדפים סתם ככה,אלא

נקברים תחת עומס של חוויות ותכנים נוספים הנצברים בזכרון לטווח ארוך.יחד עם זה,וזה לא כל כך ברור, במרוצת השנים בדרך כלל זה מתחיל בסביבות גיל השלושים ואילך,המוח מאבד מיליוני תאי עצב (נוירונים) במוח,ועלולה להיווצר בהדרגה פגיעה גם בזכרון.

barakshiatsu

New member
בנוסף להמלצות הנ"ל

אני ממליץ לך להתנסות בטיפולי שיאצו ו/או בדיקור (טיפול במגע עדיף לדעתי במקרה שלך). לעיתים מתחילות לעלות אסוציאציות מתת המודע במהלך הטיפולי, מאחר והגוף נרגע ונכנס למעין מצב מדיטטיבי, ובכלל, סדרת טיפולים מסייעת עד מאוד להתחברות ולמודעות עצמית. (זאת בלי להזכיר את הפן המרגיע שעוזר במקרה של חרדות היום-יום). שיהיה המון בהצלחה, ברק.

Sardonyx

New member
תודה

אני פעמיים בשבוע עושה עיסוי רקמות עמוק... אבל לא מתעורר כלום ממש...

barakshiatsu

New member
היי, היי, היי.... ../images/Emo13.gif

יש הבדל תהומי בין שיאצו (ועדיף כזה שעושים על גבי מזרן על הרצפה) לבין כל עיסוי אחר (גם בתחושה שאחרי). הטיפול בשיאצו מסתמך על אבחנות ספציפיות למטופל ומבוסס על עקרונות הרפואה הסינית. נקודות הלחיצה בשיאצו הן נקודות דיקור סיניות ורבות מתוכן (כשליש מהן), מתיחסות ישירות למצבים נפשיים (ברפואה הסינית אין הבדל בין גוף ונפש ושניהם קשורים אחד בשני וניתן להשפיע רבות על כל אחד דרך השני) כמובן, חשוב מאוד למצוא מטפל מתאים, ואין ערובה שזה יעבוד אצלך או שתתחבר לטיפול, בכל מקרה זאת היתה עוד הצעה וכיוון שאולי יכולים לסייע לך בשיחזור הזיכרון, המון הצלחה בדרך שתבחר,
ברק. נ.ב.: ממליץ לך להעלות את השאלה בפורום לרפואה סינית/משלימה, ואולי תקבל עוד כמה כיוונים, הסברים והמלצות מעניינות.

למעלה