בכיף יום שישי ה13
זה קרה לפני שנה ביום שישי ה-13 בחודש, היום המקולל שבו ידוע שאסור לתקשר עם רוחות, ירד הגשם, הרוח נשבה ויללהת בחוץ, וקול רעם התגלגל לו אחר הברק אשר פלח את הרקיע לשניים. חברים הגיעו לביתי, ... ..... ..... הכנס שמות של הילדים, רטובים עד לשד עצמותיהם. פתח טלוויזיה הם אמרו, והתיישבו על הכורסא, לפתע השתררה עלטה, הפסקת חשמל מחורבנת אמרתי. והדלקתי נרות בסלון, מפינת החדר נשמעה יללה ונראו שתי עיניים זוהרות בוערות. אימאלה צעקה ..... "זה רק החתול" אמרתי, רוח קרה נכנסה מהחלון שלא נסגר היטב, ושלהבות הנרות רעדו, יוצרות צללים על הקירות. הלכתי להכין קפה, הוצאתי את הפינג'אן שבו לא השתמשתי מאז שקניתי קומקום חשמלי, וגיליתי בו פיסת נייר מגולגלת, פרסתי אותה ומצאתי שהיא לוח קריאת אותיות לתקשור עם שדים. . יום שישי 13 לחודש, אני לא מאמין בשדים .הלוח לא שלי מה קורה פה?, מעשה רוחות ושדים? שמתי את הפינג'אן מתחת לברז למלא אותו, וגיליתי שיש בו חור, כאילו מישהו פגם בו בכוונה. יום שישי 13 לחודש, ואפילו אי אפשר לחמם את הבטן בתה, או בקפה. מעשה רוחות ושדים. החלתי לפתוח בקבוק יין ופרסתי את הלוח על השולחן, נערוך סיאנס שאלתי? וכאילו תשובה לאישור, השמיים הוארו בברק ורעם חזק נשמע, הסופה עברה ממש מעל הבית. ישבנו אני וחברי וערכנו סיאנס, מעשי העלאת רוחות באמצעות לוח מילים, ספרות, וכוס המרחפת עליהם, מעוררת גלים ממילים, כמים סוערים. ישבנו חבורה של אנשים ביום שישי ה-13 בחודש , ליד הכוס המרחפת על הלוח, ועוד מספר כוסות שריחפו מהבקבוק היין שעל השולחן, לפינו ומשם לראשינו, ויהי בחצי הלילה הגיעה רוח שובבה, ליצנית, ואני צעיר, ולא מאמין למראה עיניי אמרתי לרוח, "ואפילו אני רואה אני לא מאמין, יש רק דרך אחת שתגרום לי להאמין לרוח, אני אאמין לרוח שתנחש לי את המספרים שיעלו בגורל הלוטו". והרוח טסה מהר בלי לחשוב, וכתב מספר , ועוד מספר, ועוד אחד ועוד,,, אחד, שניים, שלושה, ארבעה, חמישה, שישה, שבעה, שמונה,,, ואני כתבתי בעיפרון שבידי, בצד הלוח את המספרים אליהם היא טסה. "רגע, מספיק, בלוטו צריך רק שש" אמרתי לרוח. והרוח עצרה. "ואילה יזכו?" שאלתי והרוח טסה באמצעות הכוס, לעיגול של הלא. "אם כך אז שתלך לכל השדים והרוחות, ואל תחזור" פלטתי בכעס. והרוח הלכה. והחברים הלכו, מלווים בברכות אחרות, נעימות הרבה יותר, לחזרה. ואני נשארתי והלוח מולי, ולצדו כתובות שמונה מספרים. וביום ראשון בבוקר, הלכתי ושלחתי טופס לוטו של שמונה מספרים. וביום שלישי, יום פעמיים כי טוב, הלכתי ומצאתי כי אף מספר מהשמונה לא זכה. בהצלחה