מחפש פתרון לבעיה מציקה

sitepoint

New member
מחפש פתרון לבעיה מציקה

בעיה שלי היא כזאת: יש לי גלרית תמונות, ויוצא לי לעלות לפעמים תמונות בנפחים של 400KB וגם יותר. כמובן בגלריה, התמונות האלה לא מופיעות ואתם כמובן יודעים למה :-\, ועל כן אני מחפש פתרון מבחינת דרך/קוד שבו אני יכול לצמצם את הגודל והנפח התמונה כשאני שולח דרך היישום upload. תודה מראש רוני

freak2100

New member
אין לי מושג "למה"

אבל אם אני מבין את הכוונה שלך, אתה רוצה לעשות thumbnail שיווצר על השרת, ואז בטעינה של העמוד הוא יצטרך לטעון קובץ קטן יותר, זאת הכוונה? יש שתי אפשרויות: * בASP.NET אפשר לעשות את זה די בקלות * אם אין לך שרת עם תמיכה בASP.NET, יש גם קומפוננטה חינמית שלא דורשת התקנה (אבל כן דורשת ספריית cgi-bin עם הרשאות execute על השרת), שאפשר למצוא כאן בFAQ ועושה את העבודה (רק שזה יוסיף כיתוב קטן עם המילה demo בפינה של התמונה בחלק מהמקרים... אם אתה רוצה להפתר מזה אתה יכול לקנות קומפוננטה שעושה את זה
) אלה האפשרויות שאני מכיר. אין משהו מובנה בASP ה"רגיל".

אריק ה

New member
ASPJPEG

בדוק עם הבעלים של השרת :) או ASPRESIZE לי יש כמה דוגמאות בהן זה עובד נהדר :) נ.ב. בהזדמנות זו בדוק מה ההגבלה של גודל קובץ להעלאה

sitepoint

New member
אני הבעלים של השרת ../images/Emo13.gif

הייתי שמח לראות מספר דוגמאות שאני יכול להעזר בהן ? רוני.

Xעמרי

New member
יש אופציה נהדרת לעשות את זה עם asp.net

אם תרצה, אוכל לשלוח לך את הקובץ, הוא עובד בצורה פשוטה ע"י שליחה של שם הקובץ בQS והוא מחזיר תמונה מוקטנת בפרופורציה לפי מידה שאתה שולח בQS חיפוש קטן בגוגל יכול להוציא לך לא מעט תוצאות, וכמו שאמרתי, יש לי קובץ כזה מוכן

freak2100

New member
אבל אתה רק צריך

קובץ אחד של ASP.NET, קובץ נפרד, זה לא מצריך מצידרך שום שינוי, פשוט בsrc של התמונה אתה תיתן משהו כמו:
thumbnail.aspx?pic=something.jpg&width=100​
וזה יחזיר לך תמונה ברוחב 100 פיקסלים, שכווצה כבר בשרת (כמובן שזאת רק דוגמה שהמצאתי כרגע, רק להראות את העקרון)

sitepoint

New member
אוקי, את זה אני עושה תמיד "אבלל"

הבעיה שלי היא עדיין נשארת, ולמה?...בגלל כשאני מכניס את התמונה לתיקייה שלה היא נשמרת בגודל המקורי ובגלל זה השרת לא מצליח לפעמים להציג את התמונה, הערה - (עד לפה אני ברור). יש עוד בעיה אחת קטנה והיא שאני עובד אם טכנולוגית ASP, ועל כן אני חושב על פתרון שיותר מתאים לי, יכול להיות שאני בסך הכל צריך אובייקט על מנת לשנות את הגודל בהתאם לצורך שלי, מה דעתכם על כך? רוני.

freak2100

New member
הבעייה שלך היא לא בASP

היא במחשב שלך, שמשמש כשרת... מה ז"א הוא לא מצליח להראות את התמונה כי היא גדולה מדי?! זה לא אמור להיות ככה...

למעלה