מחפש פסיכולוג

cookielida

New member
מחפש פסיכולוג

שלום, אני מחפש המלצה לגבי פסיכולוג שמתמחה בהכלת תסכולים/כעסים באיזור המרכז (הרצליה עד ראשון לציון) המלצות נא לשלוח לפרטי, תודה

מנסיוני אפשר בהחלט לשאוף ליותר מאשר רק הכלה..

ברגע שמנטרלים את מה ש'נלחץ' שמוביל לתגובה בעצימות כזאת (בדר"כ חוויות קודמות) אז כבר אין "כעס בעוצמה שצריך להכיל אותו" אלא תגובה רגשית יותר מותאמת. יש לי נסיון מצוין של תוצאות מהירות גם עם אנשים שבן הזוג איים להיפרד מהם אם התקפי הזעם לא יפסיקו, וגם עם אנשים שחששו למקום העבודה שלהם אם הם לא ישלטו במצב הרוח שלהם בטיפול קצר מועד באמצעות שיטת הטיפול הפסיכולוגי EMDR. כדי לחדד שוב את ההבדל בין מה שביקשת לבין מה שלדעתי עשוי להתאים עוד יותר - לא מדובר בשיטה להכיל כעס או לתעל כעס כשהוא כבר קורה, אלא שיטה שמונעת את ההופעה שלו בעוצמה כזו מלכתחילה.

חד משמעית הוא איננו מיועד רק לפוסט טראומתיים

ונמצא מתאים בנוסף לטראומה גם לחרדה, פוביה, דכאון, משברי חיים (גירושין, פרידה, בגידה, מחלה) וגם שיפור השגים - למשל עם ספורטאים לפני תחרויות, מוזיקאים לפני הופעות, מרצים לפני פרזנטציות וכו'. כמה מילים על עלות טיפול - חשוב לזכור שעלות טיפול היא לא רק עלות לפגישה, אלא מכפלה של עלות לפגישה כפול מספר פגישות, כך כשפונים לשיטות יעילות ומהירות יותר, העלות של לפנות באופן פרטי יכולה לעלות משמעותית פחות לא רק מאופציות פרטיות אחרות, אלא גם מאופציות מסובסדות אחרות. זה כמובן רק בנוגע לעלות, יש גם עלות שאיננה כספית באופן ישיר לכך שטיפול שהיה יכול להמשך מספר שבועות נמשך מספר חודשים או מספר שנים, או טיפול שהיה יכול להמשך מספר חודשים נמשך מספר שנים. בנוגע למשך הטיפול - תלוי בסיבת הפניה - ככל שהיא יותר ממוקדת ולאדם יש יותר משאבי התמודדות אז פחות פגישות (2-12 פגישות, הרוב 4-10), ככל שהיא יותר רחבה או ככל שיש יותר מורכבות אז יותר פגישות, אבל מנסיוני, במיוחד עם מטופלים שהיו שנים לפני שהגיעו לטיפול בEMDR בטיפולים דינמים או קוגנטיבים - עדין משמעותית פחות מכל אלטרנטיבה אחרת . רוב המחקרים שמצביעים על יעילות EMDR בדקו זאת לגבי 4-12 פגישות. מנסיוני (מאחורי אלפי שעות טיפול בEMDR) אלו שהיו יותר פגישות זה בעיקר "סידרה רציפה של טיפולי קצרי מועד" - כלומר מספר פגישות כדי לטפל ביחסים עם ההורים, מספר פגישות כדי לטפל בקשיים ביחסים אינטימים, מספר פגישות לטפל בנושאים של ערך עצמי וכד', ומיעוטם בשל ריבוי זכרונות טראומתיים. אני מקווה שזה עונה לשאלותיך, אני כאן, אפשר גם במסרים, אם יש לך שאלות נוספות בכל הקשור לטיפול בEMDR.

תודה טל

תוכלי בבקשה לכתוב לי במסר כמה זה עולה ל'בעייתיים' עם הרבה תחומי בעיות?

הי, אכתוב לך במסר אבל אני רוצה לומר משהו

שרלוונטי לכולם בנוגע ל'הרבה תחומי בעיות". יש בדיחה שהולכת ככה (לא להיבהל אני מיד קושרת למה ששאלת, היא רלוונטית)- מטופל מגיע לרופא ושואל אותו - דוקטור , מה לעזאזל יש לי? כשאני נוגע ברגל היא כואבת, כשאני נוגע ביד היא כואבת, כשאני נוגע בראש הוא כואב, כשאני נוגע בחזה הוא כואב, מה למען השם יש לי??? והרופא אומר לו - אצבע שבורה... הרבה פעמים מגיעים אלי אנשים שסבורים שיש להם "17 בעיות שונות" אבל זו בעצם בעיה אחת (למשל חרדה, למשל דכאון, למשל פוסט טראומה) שנוגעת במגוון תחומי חיים. מטפלים בה - רואים את התוצאה בכל תחומי החיים, ולא צריך לעבוד עליהם בנפרד. ניגשת למסר, טל

למעלה