מחפש עקבות

4Z1PF

New member
מחפש עקבות

שלום לחברי הפורום בעקבות טיול לפולין וחיפוש באתר יד ושם, מצאתי "דף עד" שיתכן והחתום עליו קשור באופן כלשהו למשפחתי. נעזרתי בספר הטלפונים אך לא הצלחתי למצוא קצה חוט מפני שיתכן והאדם אינו עוד בחיים וצאצאיו שינו שם. ברצוני לבקש את עזרת חברי הפורום ברעיונות למציאת: לופטה יצחק, חיפה, רחוב י.ל. פרץ, הטופס חתום בתאריך 1955 משפחת לופטה התגוררה בתקופת המלחמה באוליקה ו/או בלוצק, פולין המעניין שמשפחה בשם זה אינה מופיעה בספר הזיכרון של קהילת אוליקה תודה לכל בעלי הרעיונות

שילה1

New member
בדקתי לך בספר הטל-אין.מניחה ששם

ברח י.ל.פרץ-אינם גרים. אבל-אם בידך תעודת הזהותתוכל לבדוק במשרד הפנים.

wow1

New member
בחיפה קבורים שני בני משפחת לופטה.

לופטה אלתר בן יצחק נפטר ב 30.1.1973 ולופטה סוניה בת יהושע שנפטרה ב 16.12.1994. תעזר בחברה קדישא לברור קרובי משפחה שטיפלו בסידורי הקבורה. איל.

4Z1PF

New member
בדקתי

פניתי לחברה קדישא בחיפה וקיבלתי את שם ומספר הטלפון של הבת של סוניה. השיחה עם הבת הייתה נחמדה מאוד אך מסתבר שהם מרוסיה ולופטה יצחק כלל לא עלה לארץ. המסקנה: קיים לופטה יצחק נוסף מחיפה, 1955, שאת עקבותיו עדיין לא מצאתי, שמוצאו מפולין. באזור תל-אביב יש רבים בשם זה. לא נשמע לי מעשי להתחיל להתקשר לכולם.

4Z1PF

New member
תודה

תודה על התגובה המהירה מכאן אנסה להמשיך הלאה

deebeebee

New member
לופטה- רמז קל

בשנות הארבעים היה לאמא שלי חבר בשם לופטה. מאוחר יותר נודע לנו שבנו עיברת את שם המשפחה וקרא לעצמו לפיד. אני יודעת שיש הרבה לפידים בארץ אבל מקווה שעזרתי בכל-זאת. ידוע לי שהם היו ירושלמים.

4Z1PF

New member
לפיד

ידוע לי גם על משפחה בשם זה מהעירה של אבי, אוליקה, אך אין קשר בין שני אלו. נשאלת השאלה כיצד מקשרים בין הלפיד המצוי ללופטה הרצוי?

deebeebee

New member
ידוע שג'נרס---

נושקים להרבה צפרדעים עד שמגיעים לנסיך/ה... אין קיצורי דרך!

בזמנו היה לנו שכנים ששם המשפחה

שלהם היה לופטה.זה היה בירושלים במשך השנים הם שינו את שמם ללפיד ועקרו לאיזור פתח תקוה. שם האם היה חיה שם האב שלפי מיטב ידיעתי נפטר אינו זכור. היה להם בן בשם אחיקם שצריך להיות היום בערך בן 57 כך שאולי זה קצה חוט להתחיל לשאול את כל הלופטאים.

למעלה