מחפש עצות

• פותח הנושא pram
  • פורסם בתאריך

pram

New member
מחפש עצות

היי

אני מחפש קצת עזרה למי שיכול.
קצת רקע: בן 36, רץ בחדר כושר 2-3 פעמים בשבוע. הגעתי לאחר כמה חודשים ל-10 ק"מ ואני מעוניין להשאר בטווח הזה. אין לי כוונות עתידיות למרתון.
הבעיה שלי היא שישנן פעמים שאני מגיע ומתעייף ממש בתחילה, אחרי 500 מטרים, וישנן פעמים שהעייפות מגיעה לי אחרי 5-6 ק"מ. כמבן שיש את הפעמים הנדירות שאני מסיים את ה-10 ק"מ עם לשון בחוץ אבל אחרי ספירנט טוב.

אני לא רץ מהר - בד"כ קצב ממוצע נע סביב ה-9.5-10 קמ"ש.

אני מניח שמדובר בתזונה בעיקר. איך מתכוננים לריצה מסדר גודל כזה? רוב העצות שראיתי התייחסו לריצות ארוכות בהרבה. אני פשוט רוצה לרוץ כמו איילה :)
מה אני אמור לאכול/לשתות? בדרך כלל אני רץ שעתיים-שלוש אחרי ארוחת בוקר, סביב 11 בבוקר. שמתי לב שבשעות האלה יש לי יותר מרץ.

עוד משהו, אני מזיע ברמות קשות - החולצה שלי נראית כאילו טבלו אותה במים. זה די מקשה עלי בריצה שכן היא נדבקת אלי. ניסיתי גופיות אבל קשה לי לרוץ עם חולצה שלא צמודה. כנראה שהתרגלתי. יש למישהו הצעות/טיפים?

תודה.

wileecoyote

New member
חם

בחודשי הקיץ אני לוקח את המגבת ועוטף את הצוואר כך שהמגבת בתוך החולצה (כמו עניבה), ביחד עם פס זיעה רחב במצח זה עוזר לי לא לטבוע על המסילה.

תמשיך לרוץ, בכיף, לפי אותות הגוף

דבר ראשון אני ממליצה לך בחום (תרתי משמע) להוציא את הריצה שלך החוצה.
זה ידרוש ממך להזיז את הריצה לשעות המוקדמות של הבוקר או המאוחרות של הערב, לפחות בקיץ, אבל התועלת גדולה מהעלות, בעיניי.
נכון שבחוץ, בניגוד למסילה בחדר כושר, יש ציפורים ורוח וריחות משתנים והשמש העולה (או היורדת) וכל הדברים הרומנטים האלה, והם באמת רומנטים. אבל בנוסף, בחוץ אתה תרוץ לפי הרגשת הגוף. כשאתה מכוון מסילה למהירות מסויימת היא מתכיבה לך קצב. כשאתה יוצא החוצה הגוף שלך, הלב והרגליים והראיות והשרירים מכתיבים לך את הקצב. תקשיב להם!
בקיץ רצים לאט יותר מאשר בחורף. ככה זה. הלחות גבוהה, יש פחות חמצן באוויר, קשה לנשום, אנחנו מרגישים כבדים יותר, אותו המאמץ שבפברואר נתן לנו קצב מסויים ביולי יתרגם לקצב הרבה יותר איטי, אבל זה בסדר. תלמד לרוץ בקצב שמרגיש טוב וזורם, כזה שאתה יכול לדבר בו אם תרצה, כזה שאתה יכול לדמיין את עצמך בכל רגע נתון מושך עוד ק"ם אם יחפץ לך.
בנסיון האישי שלי (אני לא איש מקצוע) ריצת 10ק"ם לא דורשת שום תזונה מיוחדת. שתייה מרובה של מים כן.
אם אתה ממש רוצה, אתה יכול לשות בדיקות דם, לשלול אנמיה או חוסר במשהו, אבל אני הייתי מתחילה בלהקשיב יותר לגוף ולזרום איתו.
בהצלחה!

למעלה