מחפש עצה

unknown9898

New member
מחפש עצה

שלום
כבר המון המון זמן שזה מטריד אותי, ואני מניח שכול עוד זה יהיה בתוך ראשי בלבד זה לא ייפתר. אני צריך דעה של אנשים אחרים. אז למי שרוצה, מוזמן לקרוא ולהגיב
(אני בן 21, גר עם ההורים) יש לי חבר ממש ממש טוב, שהקשר שלי איתו הכי חזק שהיה פעם עם מישהו. ולאחרונה יש לי המון בעיות עם הקשר הזה שאני חושב שרובם נובעות מהניסיון הרע שהיה לי עם אנשים בעבר. *נשכב על הספה*
הכול התחיל כשהייתי קטן ותמים. הייתי ילד מאוד חברותי והיו לי המון חברים בכיתות הנמוכות. אך כשהגעתי לכיתה ה' הדברים התחילו קצת להשתנות. גיליתי שה"חברים" שהיו לי הם בעצם חבורה של שקרנים שבחרה אותי בתור הבן אדם שיצחקו עליו וילעגו לו (הייתי אז שמן עם גשר בשיניים.. אז זה היה די צפוי אני מתאר לעצמי).. מכיתה ה' עד כתה י' בערך, אני יכול לומר שהחיים היו די גיהנום. גם אז אמרתי את זה, וגם היום כשאני מסתכל לאחור, זה מה שאני זוכר. אני יודע שזה נשמע עצוב. אבל ממש סבלתי אז. אני בן אדם מאוד חברותי, תמיד הייתי.. וכול הזמן ניסיתי להתחבר לאנשים שהיו איתי בכיתה, אבל שוב ושוב הם בגדו בי וצחקו עליי מאחורי הגב וגם בפנים. פעם אחר פעם גיליתי ש"חברים" שהיו יחסית קרובים אליי, עשו זאת רק בשביל לנצל אותי בשביל כול מיני דברים.. וכשלא היו צריכים אותי יותר, אז זרקו אותי לכול הרוחות. זה היה נוראי מבחינתי. היום כשאני נזכר בזה אני לא מאשים אותם, הרי ככה ילדים מתנהגים, לא? זה החיים. מאז, עברו המון שנים, והיום אני בן אדם אחר לגמרי. יש לי המון חברים, וחברים אמיתיים שאני סומך עליהם.. לא סתם אנשים שאני יוצא איתם למקומות. ובן אדם אחד, שאני קורא לו החבר הכי טוב שלי. אני משתף אותו בהכול והוא אותי... אנחנו כבר כמעט שנתיים החברים הכי טובים, מתראים כמעט כול יום. ובשנה האחרונה הוא די גר אצלי (גם בגלל שכיף לנו ביחד ואנחנו מסתדרים ממש טוב אחד עם השני, וגם בגלל שהוא גר רחוק, ועובד יחסית קרוב אליי.. אז זה הגיוני) אבל בדיוק פה נעוצה הבעיה. למרות שעברו המון המון שנים מאז אותה תקופת ילדות נוראית, עברתי המון דברים מאז.. משהו התעורר מהתקופה ההיא. פתאום תוקף אותי פחד משתק שהבן אדם הזה התחבר אליי קרוב קרוב רק בשביל לנצל אותי. הרי הוא מסיים לעבוד בשעות ממש מאוחרות, שכבר אין אוטובוסים, אין לו איך לחזור וגם בטח שאין לו כוח לנסיעה מעייפת עד הבית (שזה ממש רחוק ממקום עבודתו), אז הוא ישן אצלי פשוט, ולמחרת בבוקר הוא חוזר לעבודה, ויוצא שהוא נשאר אצלי שבועיים-שלושה. כלומר, אלא אם כן הוא היה יושן אצלי.. אין מצב שהוא היה יכול לעבוד בעבודה הזאת. ופה מתחילות לעלות לי המחשבות "האם הוא בא אליי רק בגלל שאין לו ברירה? האם הוא חבר טוב שלי רק בגלל שהוא צריך אותי?".. ואני לא יודע אם אלה מחשבות נורמליות, או שהמחשבות האלו עולות רק בגלל מה שעברתי בילדות. לרוב, הוא גר אצלי איזה שבועיים-שלושה, ורק פעם ב.. חוזר למשפחה שלו. מדי פעם, הוא מקבל חופש מהעבודה של כמה ימים, אותם הוא בוחר בשביל לחזור למשפחה שלו. וזה גם מאוד הגיוני שהוא יעשה את זה, אני הייתי עושה את זה אם הייתי במקומו. אבל פה שוב באות המחשבות האלה שרוצות לבחון אותו. הרי הנה מצב שבו הוא לא חייב להיות אצלי, אלא אם כן הוא רוצה. כלומר, הבחירה פה היא בעצם הכי "טהורה" ונטולת אינטרסים וניצולים. כי אם הוא בוחר לישון אצלי, אזי הוא באמת חבר טוב. ואם לא, אז מה שהמוח שלי אומר לי זה שבעצם, בהזדמנות הראשונה שהוא יכול.. הוא בורח. מחשבות לא נורמליות, נכון? אני נקרע פה בין הרציונל שאומר שמן הסתם הוא רוצה לבלות עם המשפחה שלו שאותה הוא לא ראה שבועיים-שלושה.. לבין הניסיון הרע שיש לי, שרוצה כול הזמן לבחון אותו אם הוא מנצל אותי. איך אני יכול לתת לראש שלי קצת מנוחה? מאוד מאוד קשה לי לבטוח בו בגלל שהוא כ"כ קרוב אליי, איך בכול זאת מתגברים על זה? לדבר איתו אני לא ממש רוצה, כי אני פוחד שהוא ייפגע.. וזה לא מתאים שככה אני יוצא בהאשמות שהוא מנצל אותי. אני אוהב אותו והוא אוהב אותי.. שנינו מאוד חשובים אחד לשני. אני מודע לזה שהבעיה היא בי, ולכן אני צריך לפתור אותה. אבל איך?

efriend

New member
בזהירות

זו המילה הראשונה שעולה בדעתי כשאני קורא את ההודעה שלך. אני צריך להגיב בזהירות להודעה שלך. אתה צריך להתנהג בזהירות עם הסיטואציה הזו. אני רוצה לחשוב עוד לפני שאנסה לכתוב תגובה יותר ארוכה. בינתיים, אני אכתוב רק שני ראשי פרקים כלליים שעולים בדעתי: 1. לכל חברות אפשר למצוא מבחן שהיא תיכשל בו. האם זה אומר שאין חברות אמת? לדעתי, ממש לא. 2. אתה חייב לנצל את הרגשות האלה כמנוף לצמיחה, כמנוף לרפא את פצעי הילדות שלך. אני עוד לא יודע איך בדיוק. מצטער על התגובה הסתומה והקצת מופשטת, אני מבטיח לכתוב עוד תוך יום-יומיים, אלא אם עד אז האנשים החכמים פה יגידו את כל מה שיש לי להגיד.

efriend

New member
על אמת, על מבחנים, ועל "חפץ" של חנוך לוין

זה הולך להיות קצת ארוך. היה לי מאוד קשה בתחילת השירות הצבאי שלי, ולקח לי זמן רב להבין למה (בדיעבד). הרגשתי שאנשים ממש מגעילים. כל אחד דואג לאינטרסים של עצמו, מנסה להפיל על האחרים את התורנויות והשמירות, מנסה "לתפוס תחת" על חבריו ולהתקדם ע"י כך שהוא דורך עליהם. כמה חודשים אחרי תחילת השירות, נפל לידי המחזה "חפץ" של חנוך לוין. המחזה מספר בלעג רב על חבורת אנשים שעוסקים בלהשפיל זה את זה. אחרי שסיימתי לקרוא את המחזה, הרגשתי תחושת התעלות. הנה, חנוך לוין הגאון הצליח לתת תאור מושלם של הטבע האנושי, ובשורה התחתונה, אנשים תמיד ינסו להשפיל את מי שהם רק יכולים כדי להתקדם בסולם החברתי. זה תאר את החיים בבסיס בדיוק מדהים. כשהשתחררתי, פגשתי באזרחות הרבה מהאנשים שעסקו בלהשפיל זה את זה ואותי. וראה איזה פלא - פתאום הם נראו לי בסדר, נחמדים, מתחשבים, מכבדים, בלי גינוני ההשפלה ותפיסת התחת המחליאים. אז מה, חנוך לוין טעה? אז מה האנשים האלה "באמת", מחליאים או נחמדים? מה שאני מנסה להגיד הוא שכל ה"מבחנים" האלה, בסגנון "ואם לא הייתי מרשה לו לישון אצלי, האם הוא היה עדיין חבר שלי", לאו דווקא מגלים את האמת. ונניח שהיית מעמיד אותו במבחן הזה והוא היה עובר אותו. הרי יכולת לחשוב על עוד מבחנים. למשל: לא תעזור לו במשהו, כדי לוודא שהוא אוהב אותך גם כשאתה לא עוזר לו, או תהיה מגעיל אליו, וכן הלאה, בנוסח סיפור איוב מהתנ"כ. מסקנה: כשמדובר באנשים, אין אמת שמנותקת מהנסיבות. וכאן יש לי שתי מסקנות, לפי שני ראשי הפרקים שרשמתי קודם. אתחיל מהראשון, ועל השני, בהודעה הבאה (אם תרצה) כל קשר בין אנשים (חברות, זוגיות, או הורות), מבוסס אל מניעים אגואיסטיים. אנחנו רוצים חברים בשביל שהם יעשו לנו טוב, לא בשבילם. אנחנו מביאים ילדים לעולם כדי שהם יעשו לנו טוב. בכל קשר בין אנשים יש תן וקח. אז מהי בעיני חברות אמת? א. כשהתן וקח הוא הוא הדדי ב. כשאתה מוכן לתת לחבר שלך (והוא לך) הרבה אשראי, כלומר, כשאתם מוכנים לעבור תקופות ארוכות שבהם צד אחד נותן הרבה יותר מהשני. ג. וזה הכי חשוב: כשחלק ממה שעושה לך טוב היא לעשות טוב לאותו אדם. (ואותו דבר מהצד השני כמובן) ובגלל ב', לפעמים כדי לבדוק אם חבר הוא אמיתי או לא, צריך לתת אשראי. זה מה שאני עושה, וגם אם זה מצליח אחת לחמש פעמים, זה שווה את זה. אז מה במקרה שלך? צריך לבדוק דבר ראשון את סעיף א'. כדי לדעת אם אתה מנוצל או לא, תסתכל האם אתה מקבל תמורה ב"תן וקח". יכול להיות שהתמורה היא הצמיחה הרגשית שאתה עובר כתוצאה מהקשר הזה, ובשביל צמיחה רגשית חייבים אנשים קרובים, ואם הוא מאפשר לך לצמוח, אז איך יכול להיות שאתה מנוצל? ועוד שאלה: אם בעוד חודש הוא יעבור עבודה, יעבור למקום אחר בארץ, ואז הוא יכיר אנשים חדשים, ייתחתן, ויראה אותך פעם בחודשיים, האם תרגיש מרומה, מנוצל? האם כל מה שהיה יימחק? אם כן, אז אולי כדאי שתחשוב איך להפסיק את הסידור הזה. אם, לעומת זאת, אתה מרגיש שזה גורם לך מספיק אושר ודוחף אותך קדימה, אז איך זה יכול להיות ניצול?

האמת שאני איבדתי אמון במושג הזה שנקרא "חברות"

אז אני לא האדם המתאים לענות לך. חשבתי תמיד שמספיק שיהיו כמה חברי אמת, ואז התברר שהם לא ממש חברי אמת. שהם שם רק כשצריכים משהו ממני, וזייהו. חשבתי שכשאני אגיע ללימודים אקדמאים אני אמצא חברים- ומה שמצאתי זה אנשים שנזכרים בי רק כשצריכים משהו. בקיצור- אני די התאכזבתי אבל מצד שני, האדם נולד עם הצורך הזה להיות חברתי, אחרת הוא היה גר בג'ונגל ונכון אולי החברים שלך לא מושלמים, אבל לפעמים צריך לקבל את זה שאולי יש סיכוי שהוא מנצל אותך קצת, אבל אם הוא שם בשבילך, להקשיב, לתמוך, לעזור- אז זה הדדי וככה זה בחברות.

יקרתי החברות השתנתה

עקרון החברות של פעם לא תקף היום מה שנקרא ה"רעות" ששרו עליה שירים בעבר היום ההתחברות והחברות הם רק על רקע של אינטרס משותף או שותפוות של ילדים באותם גלאים , בגן המשותף , באותה כיתה בבית הספר

efriend

New member
מרגישים

לא סיפרת הרבה על המריבה עם החברות, אבל מרגישים היטב (כאן בפורום) שאיבדת קצת מהאמון שלך בבני אדם. כולם מאכזבים בסוף. אבל לי יצא לקבל כ"כ הרבה מחברים, שאני לא יכול לא להאמין בזה. אל תוותרי.

אמור לי מה יקרה אם תכיר בחורה

האם החברות הצמודה איתו מונעת ממך לבנות קשרי חברות עם אנשים אחרים או עם המין השני כלומר בחורות זו השאלה שעלתה אצלי ברגע שקראתי אותך אולי נוח לו לגור אצלך , כדי להתחמק מקשרים לא טובים עם ההורים שלו ? איך ההורים שלך רואים את הקשר הצמוד שלכם , שהוא ישן אצלכם, כי כספית זה להחזיק עוד ילד בבית איך ההורים שלך מרגישים עם ההתנחלות שלו אצלך?

גם לי... ../images/Emo204.gif

הייתה חברה כזאת בתיכון. היינו החברות הכי הכי טובות, במלוא מובן המילה. עברנו ביחד כל כך הרבה דברים- הרבה התנסויות ראשונות כאלה של גיל ההתבגרות (עד היום אנחנו גאות בעובדה שאיבדנו את הבתולים שלנו באותו היום) אבל גם דברים הרבה יותר רציניים, בעיקר המוות של אמא שלה, שהשפיע על שתינו מאד. בתקופה הזאת התחילו הבעיות שלי עם אבא שלי (היום אנחנו לא בקשר) ולאט לאט מצאתי את עצמי גרה איתה. הייתי בת בית לכל דבר. הייתי מנקה איתה את הבית, עושה קניות עם אבא שלה... אחותה תפקדה במשרה מלאה בתור אחותי הגדולה- אפילו הוסיפו את השם שלי לשלט שעל דלת הכניסה. באותה תקופה היא נשרה מהלימודים, ואני הייתי קמה בבוקר והולכת לבית הספר- היא הייתה מתעוררת בערך כשהייתי חוזרת. אחר כך היא התחילה לעבוד ונכנסנו לשגרה מאד נחמדה של חיים. א-ב-ל (כמובן שיבוא אבל) אז היא הכירה מישהו. הם התאהבו בצורה מאד מאד רצינית (אפילו דיברו על חתונה... היום, אגב, היא נשואה באושר- אבל למישהו אחר) ואני הפכתי מהר מאד לגלגל שלישי. לא עבר הרבה זמן עד שהרגשתי מאד מאד לא רצויה ועזבתי את הבית שלה. מצאתי את עצמי גרה בכל מיני חורים, עד שבסופו של דבר חזרתי הבייתה. ולמה אני מספרת לך על זה??? כי היום אנחנו חברות.. לא משהו טובות. בתקופה של החתונה שלה דיברנו הרבה, אבל היא התחתנה לפני שלושה חודשים ומאז דיברנו פעמיים. את בעלה אני בקושי מכירה, ואחותה הגדולה אפילו לא זיהתה אותי במסיבת הרווקות (לזכותה ייאמר שהשתנתי המון) ואני מוצאת את עצמי מתגעגעת אליה המון, אבל בעיקר לתקופה ההיא שגרתי אצלה והיינו כל כך קרובות. ולהגיד לך שאני לא "ניצלתי" אותה?? שאני לא הפקתי רווח מהמגורים אצלה?? הפקתי. אבל הרווח האמיתי הוא הקשר המדהים שהיה- לא הנוחות שבלגור קרוב לבית הספר ומחוץ לבית של ההורים בגיל 16. בסופו של דבר מה שחשוב זה הקשר. ואם הקשר טוב ועוד יוצא לחבר שלך להפיק מזה תועלת- זה טוב כפליים. אם הוא לא היה נהנה מהקשר איתך ומהנוכחות שלך- הוא היה מוצא פתרון אחר או עבודה אחרת. אם הוא חיי אתך את ההווה שלו- זה אומר שטוב לו!! ובתור חבר טוב, אתה אמור לשמוח מזה שטוב לחבר שלך. אני מבינה את החרדות לגבי הניצול.. אבל בנאדם, אתה פשוט צריך להוציא את עצמך מזה ולהבין שמה שיש לך בידיים הוא נדיר, ואין אותו להרבה אנשים. רוני

אופירA

New member
מנהל
קראתי בתשומת לב

אני שמחה לראות שאתה מודע שהחשיבה המתנגדת שלך נובעת מפחד פנימי בלתי רציונאלי. הטראומה שעברת בעבר אינה פשוטה, ואתה עדיין צעיר מלהתבגר ממנה. אבל תצטרך להתבגר ממנה. אולי בעזרת שיחות ייעוץ, אולי בעזרת שינוי מבט על החיים. מצאה חן בעיני ההבנה שלך, ש"ככה זה ילדים". כלומר אתה מנסה לתת פחות כוח לטראומה, ולמקם אותה במקום פחות מפחיד. זו התייחסות טובה מאוד. תראה, אתה זקוק מאוד לאישור מצד החבר שלך, ומבקש את האישור בהתנהגות בלתי רציונלית שלו (שלא יילך למשפחה, בגלל אהבתו אותך, שלא יתגעגע אליהם...). תחשוב לרגע, אם לא היית זקוק לאישור הזה, והיו לך עוד מלא חברים טובים וחיים מלאים סיפוק - האם היית מצפה שהחבר שנהנה מחברתך יום יום, יימנע מלנסוע למשפחתו אותה הוא אוהב כאשר הוא פנוי? אם היית במקום החבר, האם היית מעדיף להישאר במחיצת החבר שמעניק לך מתנת חינם את דירתו, בזמן שאתה יכול "לתת לו חופש ממך" ולשהות אצל משפחתך, ולא חייב להשתמש בדירה שלו ולקבל ממנו טובות? מה ההיגיון להישאר אצל החבר שעושה לך טובה? זה הניצול, בעצם... ייתכן שאם תשוחח עם החבר, ותספר לו כמה אתה שמח שהוא גר אצלך, ותשאל אותו עד כמה הוא מתגעגע לחברתך בזמן שהוא שוהה עם בני משפחתו, ותתעניין עד כמה הוא מתגעגע לבני משפחתו - ייקל עליך קצת ההרגשות הכבדות של הניצול. לדבר על הדברים משחרר הרגשה. אם הקשר ביניכם טוב, תוכל לספר לו על הרגשתך (תוך הדגשת המודעות שאתה מבין שהיא נובעת מטראומה) ולשתף אותו בחוויות הקשות שעברת. ייתכן שגם זה ישחרר אותך ויגלה לך שהשד אינו נורא. אם משהו בהתנהגותו אינו מוצא חן בעיניך, אל תיקח את זה מיד להרגשה של ניצול. קודם כל סלח לו כפי שהיית מבקש שיסלחו לך אם אינך מושלם. שנית הסבר לו מה מפריע לך, וראה את תגובתו. תגובתו תקל עליך להשתחרר מההרגשה של הניצול. אינני מכירה מספיק את סיפור העבר, אבל מאוד ייתכן שגם לך היו ציפיות חזקות מהחברים שלך, ציפיות שבגללן התאכזבת כל כך מבגידתם ותרגמת כל עזיבה של כל חבר להרגשה של "זרקו אותי לכל הרוחות". אין לי ספק שיש חברים שניצלו אותך קשה. אבל אני חושבת שלא כולם זרקו אותך לכל הרוחות וניצלו אותך, אלא שאתה מתרגם את הכל תחת כותרת אחת, ולא מפריד. תזהה בתוך עצמך את הצורך באישור ובתלות בחברים, ונסה להבין מדוע אתה לא מספיק בטוח עם עצמך ומדוע אתה זקוק כל כך לאישור של החברים. קשה להיות חבר אמיתי למי שתלוי בך כל כך, עד שאינו משאיר לך מרחב נשימה ומקום לביטוי עצמי זורם וחופשי.

לדעתי אין צורך שתשוחח איתו על העניין הזה.

ואני אומר את זה מנסיון... כפי שרשמתי בתגובה שלי, אתה בפנים יודע אם הוא אוהב אותך או לא, ומה רמת החברות שלכם...

talya90

New member
פשוט תהפוך את זה להדדי.

כמו שאמרו פה קודם. "כל קשר בין אנשים (חברות, זוגיות, או הורות), מבוסס על מניעים אגואיסטיים. אנחנו רוצים חברים בשביל שהם יעשו לנו טוב, לא בשבילם. אנחנו מביאים ילדים לעולם כדי שהם יעשו לנו טוב. בכל קשר בין אנשים יש תן וקח. " מאוד מסכימה עם זה. ניצול זה לא דבר רע דווקא. הרי גם כשאתה עוזר למישהו שאתה לא כ"כ מכיר, גם אם לא יוצא לך כלום מזה אפילו לא הצ'אנס הקטן ש"אולי יום אחד זה יחזור אליך" יש בזה חלק אגואיסטי, גם אם רק בגלל העובדה שזה נותן לך הרגשה טובה. היתה לי חברה שהייתי עושה בשבילה הרבה, שזה סבבה זה הרי הכי כיף בעולם לעשות בשביל אדם שאתה אוהב. מה שהרס רק שהיא לא העריכה ובהזדמנויות שהיו לה לעשות בשבילי היא לא עשתה כלום. אני חושבת שכדי שתרגיש יותר שלם פשוט תרשה לעצמך לתת לו לעזור לך כשאתה צריך, או רוצה, או שפשוט יש לו הזדמנות להקל עליך בלי הרבה טירחה. אבל... בלי לחפש כל דבר קטן שאפשר, כאילו אתה מחפש לו דרכים "להחזיר" לך, ובלי לציין למה מגיע לך... וזהו, טבעי שהבנאדם יהנה וישמח לקבל מה שנותנים לו מתוך אהבה, וגם הגיוני לתת למי שאתה אוהב...

דעתי

חשוב לי לציין שאני ממש דומה לך בכך שגם לי ערך החברות מאוד גבוה וחשוב, וגם לי עברו בראש המחשבות על "אינטרסים". אצל גברים, יש כל מיני סוגים של אנשים. הרי בני האדם הם לא דומים, לכל אחד יש את האופי שלו, והתנהגות מסויימת שנראת לגיטימית בעיני אחד, נתפסת כדבר ההפוך בעיני השני. הכוונה שלי היא כזאת, יש אנשים שחברים מסויימים חשובים להם מאוד, ואפילו מגדירים אותם כחברים טובים, אבל לא מפריע להם להפגש איתם רק פעם בחודש (מכל מיני סיבות, עבודה, משפחה, חברה , עוד חברים טובים, אולי אפילו גם בגלל מרחק ) הפעמים שהם נפגשים, לא מפריעים ל"רמת החברות שלהם", והם לא צריכים לדבר כל יום/כל שבוע בשביל לדעת את איכות החברות ביניהם. לעומת זאת, יש את הסוג השני (שאליו אני ואתה משתייכים), שמאוד מתחברים לחברים הקרובים, וצריכים לדבר איתם לפחות 3 פעמים בשבוע, ולהפגש איתם פעם בשבוע, במידה והקשר לא נראה "עמוס" אז כבר יש הרגשה של התרחקות ושהחברות לא כל כך טובה... יש מקרים, שנוצרת חברות טובה, כשכל אחד מהאנשים הוא מכל סוג שציינתי, שעקב תקופה מסויימת (צבא/עבודה/לימודים) הם נמצאים כל הזמן ביחד, אבל כשמתחלפת מסגרת, הקשר משתנה, ואז בשביל צד אחד הכל רגיל, והחברות היא אותה חברות, אבל לצד השני, זה מפריע שלא מתראים/מדברים כל יום, והוא מתחיל לפרש את זה בכך ש"הוא כבר לא חבר טוב, לא אכפת לו" וכ'ו... אני יספר לך על מקרה, היה לי חבר(שהיה גדול ממני בכמה שנים), שבמשך שנתיים אינטנסיביות דיברנו כמעט כל יום ונפגשנו פעם בשבוע, לאורך כל הקשר הרגשתי שהקשר לא הדדי, ושאני מרגיש כלפיו יותר ממה שהוא מרגיש כלפיי (נשמע גיי, אני יודע
), וידעתי מבפנים שהוא לא יעשה למעני דברים שעשיתי למענו (המון טובות "גדולות"), אבל בחרתי להתעלם, כי היה לנו המון במשותף, ואף פעם לא התחברתי לבן אדם כמו שהתחברתי אליו. הגיע שלב בחייו, שהוא "התקדם", שינה מסגרת בחייו, עבר לגור עם חברה שלו, ופתאום, מצא את הדבר הכי שטותי לריב עליו, והוא ניתק את הקשר. אח"כ ניסיתי להחזיר את הקשר, אבל.... הוא כבר לא ענה לטלפונים , כבר לא רצה להפגש, וכ'ו... מאוד מאוד נפגעתי, אבל deep inside ידעתי שזה עלול להסתיים ככה, וידעתי שזאת לא הייתה חברות אמת לכן, אסכם את כל מה שאמרתי בכך ש: 1.עמוק בפנים-אתה יודע טוב מאוד אם הקשר הדדי או לא, ואם הוא אוהב אותך או לא. 2. כל בן-אדם תופס חברות בצורה אחרת, במידה והקשר שלכם משתנה עקב מעבר של אחד ממכם, זה לא אומר שאתה פחות חשוב לו, זה פשוט אומר שהתפיסה שלו לחבר טוב שונה מהתפיסה שלך, ועכשיו אתם בתקופה אינטנסיבית שאתם ביחד, זה לא אומר שזה יימשך לנצח (יכול להיות שכן אבל יכול להיות שלא)

זו צורה לא בריאה להתייחס לקשר.

בעצם, מה שאדם צריך זה קודם כל את עצמו. להיות מלא בעצמו. שלם עם עצמו. ואז תבין שאין לתבוע מחבר יותר מדי. כל אחד יכול לתת רק מה שיש לו.

אנחנו בנויים

על יחסים של תן וקח כל החיים הרי גם כשאתה אוהב אותו זה משהו שהוא אינטרסי כי אתה< אוהב< אותו< זה אינטרס.. אבל מה זה ניצול ממשי ? כשאתה מרגיש כבר שכל מה שהוא רוצה זה "דברים" ממך ולא באמת להיות איתך כי הוא רוצה אלא כי זה נוח לו וטוב לו.. אבל בנושא הזה אתה לא יכול לקבוע דיעה דרך מחשבות אלא דרך מציאות קיימת ומציאות קיימת קיימת בכל יום לכן לשקר אין רגליים... לכן אני חושבת שאתה לא צריך להפעיל סתם את המוח שלך יותר מדיי... ולא לחשוב דברים אלא לראות את המציאות כמו שהיא ולהסיק את המסקנות הנכונות על פי נתונים על שקיימים בשטח. שיהיה לך רק טוב:)

למעלה