מחפש עיצות...

uri1234

New member
מחפש עיצות...

היי אני בחור בן 24 , והחלטתי שאני רוצה ללמוד איזושהי אמנות לחימה. קראתי קצת הודעות ומאמרים שהופיעו כאן בפורום , אך לא הצלחתי להגיע להחלטה מה מתאים לי... המטרה העיקרית שלשמה אני רוצה ללמוד זו הגנה עצמית . שאם אני אקלע לאיזשהו מצב "בעייתי" כלשהו , אז אוכל להתמודד איתו בצורה טובה. בגדול אני אדם ממש לא אלים , אבל לפעמים יש מצבים שבהם אפילו רק בשביל ההרגשה טוב לדעת שאתה מסוגל להתמודד. איזה אמנות אתם ממליצים לי ללמוד ? ומה דעתכם על קרב מגע ?? המון תודה אורי

שחור2

New member
כמה שאני שונא לענות על שאלות כאלו

אבל אני יענה, אני פשדוט בן אדם נחמד. לדעתי לא כדאי לך ללמוד גוגיטסו אייקדו כי זה לוקח יותר זמן ללמוד באמת. לדעתיי כדי לכה או קראטה או איגרוף תאילנדי. בל זה מאוד תלוי במועדון אז לך ותבדוק מועדונים.

frodo1

New member
היי

לדעתי כדאי לך נין-ג´יטסו. אני בנין-ג´יטסו ואני כבר למדתי איך להתגונן מפני מכות וגם מפני סכינים. בנין-ג´יטסו גם לומדים התגוננות מפני כלי נשק אחרים כמו מקלות וחרבות. גם לומדים ריתוקים, נעילות ולחיצות, אם אתה רוצה לדעת. אני ממליץ לך לנסות נין-ג´יטסו. אם תראה שזה מתאים לך אז תישאר ואם לא אז לא. בכל אופן, שמחתי לעזור. מקווה שתמצא משהו שמתאים לך.

uri1234

New member
קודם כל...

תודה רבה כל התגובות
( למי שיש עוד דיעה , אני אשמח לשמוע...) אחרי כמה זמן מרגישים "שינוי" , כלומר יותר בטחון , יותר יכולת להגיב ? ומה האימונים כוללים ?

pzirpim

New member
אורי שלום,

אני מבין שאתה מחפש שיטה "יעילה". לצערנו לא לגמרי ברור מהיא שיטה יעילה. ישנם משתנים רבים שיש לקחת בחשבון: מהם מידות גופך, כמה תוקפנות בסיסית יש בך וכו´ וכו´.שלא לדבר על נתוני התוקף.כדאי מאד להסתכל בראי ביושר ולא לפנטז. למיטב הבנתי, באומנויות לחימה יש הרבה מעבר ליכולת הגנה עצמית, כדאי לך מאד לחפש מורה טוב. אני מניח שחלק גדול מהעוסקים באומניות לחימה התחילו מסיבה כלשהיא והיום סיבה זו לא נראית חשובה כל כך. אם התמזל מזלם המורה והקבוצה בו בחרו ממשיכים לענות על צרכהם המשתנים.מכיוון שהזמן קצר והמלאכה מרובה השקע הזמן כעת.גש למספר מועדונים/ קבוצות והערך מה הכי מתאים לך. כל טוב ובהצלחה.

orii

New member
צא וראה

הי, הדרך המומלצת למצוא את המקום שמתאים לך היא ללכת ולנסות. אמרת שהגנה עצמית חשובה לך, אז היום אחרי המפגש של הפורום אני מרגיש שאני יכול להמליץ על הארניס שיובל נחמקין וגיא רפאלי מלמדים. מאוד אלגנטי מאוד יעיל, מה שסכין אחד יכול לעשות. אני דרך אגב לומד טאי צ'י שהוא מאוד לא מתאים למי שרותה ללמוד הגנה עצמית בזמן קצר.

Connor MacLeod

New member
אורי, לפי איך שזה משתמע ...

כמו שנאמר, אתה מחפש פתרון מיידי. לשם כך הומצא הקרב מגע או הקרב מגן ישראלי (קמ"י). שיטות אלו שמלמדים גם בצבא אמורות להביא לתוצאות סבירות ומעלה בזמן קצר ביותר. תוך מספר שבועות אתה כבר יודע להגן על עצמך בצורה בסיסית. כעבור מספר חודשים אתה כבר אמור לדעת להתמודד עם האנשים הרגילים ברחוב בצורה לא רעה. האומנויות שמאחוריהן פילוסופיה עמוקה בד"כ לוקחות יותר זמן. Orii דיבר על ארניס, אבל משום מה, לא נראה לי שתסתובב ברחוב עם צמד סכינים בכיס ...

uri1234

New member
מישהו מכיר...

מקום טוב ללמוד קרב מגע ? תודה רבה על כל העזרה ! אורי

uri1234

New member
מישהו מכיר מקום מומלץ באופן אישי ?

ואגב באמת תודה רבה , וסליחה על ההצקות....

למעלה