מחפש עיצה

מחפש עיצה ../images/Emo178.gif

שלום לכולם! החלטתי להפנות אליכם את בעייתי ואשמח אם תעזרו לי לפתור אותה! אנחנו נשואים 12 שנים,רק לאחר 6 שנים הצלחנו להביא ילדים, כיום יש לנו 4 ילדים כשהגדול בן 6 והקטן בן חצי שנה. במשך 6 שנות נישואינו הראשונים וללא ילדים חיינו את חיינו מבלי להגביל אחד את השני,כמעט ולא היו חילוקי דיעות ביני ובין אשתי, אשתי נתנה לי חופש בכל זמן שרציתי בכך, ואכן יצאתי מידי שנה לטיולים עם אחים שלי בארץ ובחו"ל, וטענה תמיד שהיא לא פרטנרית לטיולים מהסוג שאני עושה זאת לאחר שיצאנו ביחד לטיול חו"ל. אני גבר נוח שלא בוחל בשום דבר ומשתדל לקחת את תפקידי הבית והילדים במידה שווה ומכל הלב, כעבור 4 שנות נישואים כשבני הגדול הגיע לגיל 4.5 הרגשתי צורך לצאת לטיולי מחנאות באילת, ים המלח וכו', אך לאשתי זה לא התאים מסיבות הגייניות, לאכול בחוף הים עם כל החול מסביב או ללון בחורשה באוהל, דברים שלי נותנים הרגשה של אלו החיים הטובים ההתחברות לטבע,וכמעט בכל פעם שהצטרפה אלי מצאנו על מה להתווכח, אך יחד עם זאת אף פעם לא אמרה לי אינני מעוניינת שתצא, הפרטנר היחידי שהיה לי לטיולים בסגנון הזה היה אח שלי שגם הוא עם שני ילדים, בני אותו גיל בערך. לפני כשנתיים הכרתי זוג חברים קלילים שיש להם שני ילדים בני אותו גיל של ילדי, ומצא חן בעיני שגם הם אוהבים טיולי טבע, אך לא בעיני אשתי כמובן, אני נקשרתי אליהם מאוד, ממש כמו משפחה, אך אשתי לא , לאחר שאמרתי לה תלמדי קצת מבת הזוג של חבר שלי, אמרה לי אני מבינה שאתה מלא הערצה לאופי שלה, שלא תבין לא נכון , אני לא מתכוונת להרגיש בתחרות על מנת לרצות אותך ולהצטרף לטיולי הטבע שלכם. טעותי הגדולה ואני מודה שבמשך שנה שלמה התווכחתי איתה ועמדתי על כך שכן תצטרף למסעות, יחד עם זאת בתקופה זו אף קניתי ג'יפ מה שהגביר את הרצון שלי לצאת עם ילדי לטיולי הרים, טבע וכו'. טענתה של אשתי היא שאינה מעוניינת בשום פנים ואופן להתראות עם הזוג הזה , מאחר והיא חושבת שאני לדעתה מפלרטט איתה, מעריץ את תכונותיה וכו'. הבהרתי לה שאם היא אינה מעוניינת להיפגש ו/או לצאת איתם לטיולים , אין לי בעיה לצאת לבד, הרי זה מה שעשיתי במשך כל חיי נישואינו. כך במשך חודשיים אני לוקח את הילדים אחת לחודש ויוצא איתם והיא נשארת עם הקטנים בבית. עכשיו כשהיא רואה שהילדים יוצאים איתי לטיולי טבע , (מותר לציין שבשבתות שאנו יחד אנו יוצאים לגנים ופקניקים, דברים שיותר קל לה איתם מבחינה הגיינית) אך לא היא לא מוותרת ועושה לי את המוות רק שלא אהיה איתם. (לדעתי היא חושבת שאני מזדיין עם הבחורה) מה שהבהרתי לה כמה וכמה פעמים שאין ולא יהיה לי קשר מיני כזה או אחר. וכל היחס שאני מקבל מהם, ונותן להם הוא רק מתוך הרגשת ידידות עמוקה ואוהדת, שכן יש ביננו כימיה נהדרת, ולא יותר מזה. חברים / חברות בבקשה תנו לי עצה, איך לנהוג. מצד אחד מצאתי בהם תחליף טוב לדברים אשתי לא מעוניינת לעשות איתי ועם הילדים , ומצד שני בכל פעם שאני קובע איתם טיול ו/או ללכת אליהם , היא עושה לי את המוות, ומקניטה , ומשתדלת לקלקל לי את מצב הרוח.

seeyou

New member
../images/Emo152.gif אמרת לה: תלמדי קצת מבת הזוג

זה מספיק על מנת לקומם אישה. אם תתן לה עכשיו את כול המחמאות שבעולם לא יעזור לך-היא תשנא את האישה השניה. גם לי היו בעבר מצבים דומים כאשר פגשתי זוגות שביני לבינם היה כימיה אבל לא בין אישתי לבינם.אז לא המשכתי את הקשרים עם אותם זוגות. לא מאמין שמטפל זוגי יצליח לשנות את דעתה. ייתכן שהוא יצליח לשנות את דעתך ,על מנת להציל את הנשואים. למרות שזה לא צודק מצד שלה, אני הייתי מוותר על החברות עם הזוג- תמורת שלום בית. keep smiling If you want to live a happy life, tie it to a goal - not to people or things.

למה לבטל את עצמי?

לא! אני לא מוכן לבטל את האני שלי, ואז מה אם אמרתי לה תלמדי קצת מבת הזוג, זו לא בושה ללמוד ולשנות טבעים ולעשות למען בן הזוג. אמרתי לה את זה והיא אומרת לי , שהיא מרגישה בתחרות כשהיא בחברתה, אמרתי לה שתחרות קיימת במגרש ספורט לא אצלי. לי נראה פשוט שהיא מקנא, אבל זו לא סיבה לכעוס עלי בכל פעם שאני עושה איתם משהו, אגב במשך השנתיים גם הילדים שלנו ושלהם נקשרו, היום גם הילדים מבקשים להתראות עם ילדהם, אז מה אני צריך לעולל לילדים שלי עוול , ולא לתת להם להתראות עם חברים שהם מרגישים צורך בכך. ואתה יודע מה , גם לה יש זוגות חברים שלא כל כך יש לי כימיה איתם אך מיתוך כבוד שאני חולק לה אני מכבד את חבריה. ופה היא אומרת לי "טוב אני לא מכריחה אותך " אם אתה רוצה אני מעוניינת לנתק את הקשר. אך אני איני רואה בכך שום טעם. שהיא תנתק את הקשר בגלל שמשהו לא מוצא חן בעיני, הרי זה אבסורד, מה אנחנו נשואים בדיקטטורה, יענו מה שליטה טוטלית , מצטער ממש לא מקובל עלי.

seeyou

New member
איך הביטוי עם הכביש?../images/Emo8.gif

אל תיהיה צודק-תיהיה חכם. גם בנשואים אני חושב שזה תקף. למרות שאתה צודק-במציאות יש תנאי שטח שונים ומוזרים. אתה לא מוכן לבטל את "האני" שלך? זכותך! תסע בתוצאות.

l i o r 4 u

New member
מבין אותך

כן, מתאר לעצמי שזה קשה לרצות משהו (הגיוני לחלוטין) ולהתקבל באטימות שניראת לך לא הגיונית לחלוטין, לעניות דעתי, ברגע ואשתך "סימנה" את קשריך עם אותו זוג בכלל ובמידה כזו או אחרת עם אשתו בפרט, אין לזה שום סיכוי להמשיך ללא מריבות וויכוחים, מה שנישאר לך להחליט זה, האם אתה מוכן לזה ולהמשיך עם הקשר איתם, או שזה יושב לך חזק על הלב ולא שווה את זה, זה כבר שיקול שלך ורק שלך. בהצלחה בכל מיקרה ..

האשה מתנגדת

אתה אומר שאשתך מתנגדת לטיולי הטבע שאתה עושה עם ילדיך, גם בגלל בעיות "היגיינה" וגם כי "נדמה" לה שאתה מתעסק עם האשה הנוספת, אין לי אלא לאמר לך חד וחלק - אשתך מתנהגת בילדותיות אם לא לאמר בטיפשות, אם יש לה חשד כלשהו שאתה "מתעסק" עם אחרת, עליה להיצמד אליך ולא להרפות, ולא לשלוח אותך לבד עם הילדים. למרות שאני עצמי לא בדיוק חיית טבע ודי אוהבת את הנוחיות שלי, אני מפרגנת לך מאוד, ומעריכה מאוד את מה שאתה עושה עם הילדים, בקשה להיגיינה,- אף אחד עוד לא מת מקצת טינופת, להפך עודף ניקיון מחליש את מנגנוני החיסון הטבעיים של הגוף. (כיום כשיש מגבונים לחים וחיתולים חד פעמיים מה הבעיה הגדולה עם הגיינה? חוץ מזה בהרבה מאוד מקומות יש ברזיות עם מים - או לחילופין מחזיקים ברכב גלון של 4 ליטר כזה עם מים (בקבוק תרכיז גדול מלא מים) אם אשתך כל כך מתנגדת להצטרף אליך - אל תכריח אותה - אבל אל תוותר על הכייף שלך עם הילדים זו תקופה קצרה כל כך (הם גדלים במהירות ופתאום יש להם עיסוקים אחרים ואין להם פנאי אליך) תמשיך לנצל את הזמן לכייף עם הילדים. איך אתה אומר מצאת בחברים תחליף טוב למה שאין לך עם אשתך, אולי כדאי לך לאמר לה חד וחלק שהיא השאירה חלל ולכן מילאת אותו עם חברים. - לחילופין - האם ייתכן שאשתך מרגישה "נחותה" לעומת אשת חברך??? האם ייתכן ש"פירגנת" קצת יותר מידי לאשת חברך על חשבון אשתך והיא חשה מושפלת לידם? בדוק גם את התנהגותך שלך. - אמור לאשתך חד משמעית, שזה מה שאתה רוצה בחיי הנישואין שלך, ובידה הבחירה אם להשתתף או לא.

גם אני חושב כמוך

רוצה תבואי ? לא רוצה אל תבואי? אני רוצה שתבואי אבל לא מנסה להכריח. ואת צודקת שהיא מרגישה אולי מושפלת, היא אומרת שהיא מרגישה מולה בתחרות כל הזמן, כמובן שהתנצלתי, אך זה לא כל כך עזר.... לאחר כל נסיונות השכנוע,החלטתי שאני פשוט לא מוותר, מותר לציין שגם ילדי רוצים ומתגעגעים לילדהם, שהם חברים שלהם. אז עכשיו היא אומרת לי אהה אתה עושה חיים איתם ועם הילדים ואני לא זוכה להיות במחיצתם ברגעים כאלו, הסברתי לה שפעם בחודש אני יוצא איתם לטייל ושאר הימים והשבתות נתונות ופתוחות למשפתתינו המצומצמת, אך כשאנחנו יוצאים יחד, המקומות הם או גינה עירונית/ או ביתם של חברי ילדות שלה. שגם שם אין לי בעיה. מקווה שבסוף היא תבין.

b4icu

New member
קצת חזק

שלום הייתי מציע לך לפני שאתה ממשיך את הקו הניצי שלך, לעשות עם עצמך קצת חושבים. במיוחד שאתה לוקח את הדברים שמובנים מאליהם והם עלולים שלא להיות כאילו... ראשית, נסה להניח את סדרי העדיפויות שלך בחיים: אישה ילדים בית עבודה טיולים (תחביב) חברים וכו'. לאחר שתבין שהאישה היא הדר החשוב ביותר בחייך, וכי הטיולים או הזוג הזה הם במקום נמוך בהרבה מהמקום השלישי, תבדוק מה אתה רוצה בעצם? האם אתה מוכן לסכן את המקום ה-1 עבור מקום רביעי או חמישי? אם אתה חושב שטיולי שדה ולינת שטח הם משאת חייך, ואשתך הילדים וחיי המשפחה שלך לא שווים את הויתור על התחביב, אני מניח שתעשה מעשה וגם תשא בתוצאות. הדבר הבא שנראה לי בעייתי, הוא האגו שלך. הוא המכשלה הגדולה ביותר בחייך (ובחיי רוב בני האדם, במיוחד הישראלים) ותדע שתמיד כאשר האגו מנצח, אתה והיקרים לך מפסידים. הדבר השלישי שמפריע לי, הוא העובדה שאתה מתכחש לרגשותיה. אל תשאל מה היא אומרת (מילים) אלא למה היא מתכוונת? כי בין השורות אני שומע רגש פגוע. מוזר בעיני שלא חשוב לך שאשתך פגועה ויותר חשוב לך לכיף ולטייל... אם אשתך הייתה חס ושלום שוברת רגל והייתה רתוקה לגבס לחודש ימים, או אפילו מאושפזת בבי"ח, האם הייתה נוסע לטיולים שלך ועוזב אותה? אז הגבס לא נראה כי הוא בלב ולא ברגל אז אתה מתכחש לבעיה? ואחרון חביב, האם חשבת לרגע, שלבסוף אתה תבין... כי זה הרבה יותר נוח לך שהיא תבין, אבל יותר פשוט אם אתה תבין.

תגובה-

ניסית לכוון את הקשר שלך איתם לנושאים מלבד טיולים, כמו טיול עם ילדים בגני שעשועים, צפייה בסרט, חופשה יחדיו, לא קשור לטיולים וארבעתכם..או כל דבר אחר ? נסה שוב לדבר עם אישתך, יכול להיות שהיא מצויה במעין מעגל שהכניסה את עצמה, כלומר- לפעמים קשה להודות בטעות כזו שנמשכת הרבה זמן ולומר או להתייחס שונה לאותם אנשים, בצורה אחרת.

כן וודאי

כן ניסיתי לכוון את הקשר שלנו לבילויים, חופשה וכו', אך על אשתי בילוי זה כמו "יציאה קשה" במשך כל הבילוי היא חושבת על איך הביבי סיטר מסתדרת אם כבר לקחה, היא מה שנקרא האמא הפרונואידית, בכל חצי שעה 40 דק' היא בודקת מה קורה בבית, אם אחד הילדים לא בוכה ואם ואם ואם.... עד שנניח בערך ב1100 היא יוצרת קשר ובמקרה שומעת את התינוק בוכה , היא פונה אלי ואומרת לי , אם בא לך להמשיך להיות במקום הזה , כדאי שתחזיר אותי הבייתה, כי אני ממש מתוחה, והראש שלי אצל הילדים... גם כשאנחנו יוצאים לבד זה קורה שאחרי שעתיים היא כבר דרוכה על לחזור הביתה. אז כל שנותר לי הוא להחזיר אותה / או לצאת לבד... זה לא נורמלי אני יודע , וגם היא יודעת... אך היא אומרת שכשהילדים יגדלו אז הכל יהיה בסדר. לא כך אני חושב.. אמא פרונואידית תמשיך כך גם כשהילדים יהיו בני 16 . מה לעשות... אז הכי טוב זה לומר לה אני יוצא בא לך לבוא? בואי? לא בא לך ? אל תבואי? היו מקרים בהם יצאנו ביחד.. אי אפשר להגיד שלא נהננו... בכל אופן עם הזוג הזה היא לא יוצאת כי היא אומרת שהיציאות שלהם ארוכות מידי לטעמה, והיא לא מסוגלת לעמוד בקצב שלהם... וכשאני איתם גם ככה בטוח לא ישעמם לי.

נירילי

New member
אישתך צודקת

כאשר היא דואגת לילדים ,כך מרגישה אמא ,לוותר זו היא גדולה בעיני ,בעלי תמיד אומר לי בלעדייך אינני הולך ,מכיוון שחשוב לו להיות איתי בבילוי ,אתה מעדיף את חבריך ,ואינך מבחין שאתה פוגע באם ילדיך ,לא בחוכמה רבה ,המחיר יהיה גבוה אם לא תדע לוותר ,נהגת בפזיזות כאשר השוות את אישתך לאישה אחרת ,לא עושים דבר כזה ,זה מעיד על חוסר חוכמת חיים ,ורגישות ,עזוב את הזוג הזה ,תתרחק מהם אישתך חשובה יותר ,סדר העדיפויות שלך איננו נכון ,אל תגרום לרגש מרירות אצל אישתך ,זה איננו בריא ,הייה חכם אדוני ,כדי שחיי נישואיך לא יפגעו ,למד להתייחס ברגישות אדוני ולא בגסות רוח

1רגיעה

New member
קבל אותה כפי שהיא...

אני מאד מבינה את אישתך , אם אני לא הייתי סובלת זוג חברים של בעלי לא הייתי איתם, אך גם לא עוצרת בעדו לצאת איתם, רק מה לקחת כמה ילדים איתך כדי להקל עליה , משימה לא קלה 6 ילדים קטנים , תגיד לי מה אתה מוכן לעשות למען אישתך כדי שתהיה רגועה? למען שלום בית? תחשוב אל תענה מיד ..... לא כדאי לצבור טינות וכעסים , מנסיון אישי מחפשת רגיעה לפעמים מוצאת אותה

י רדן

New member
כספיון היקר,

קוראת את דברי החברים כאן, ואת דבריך כמובן הדעות חלוקות לכאן ולכאן... יש שאומרים תנתק כל מגע או קשר עם זוג החברים ויש שאומרים לא אל תוותר לדעתי אתה חייב למצוא את השביל בין אותו זוג חברים לבין רצונותיה או קשייה של בת זוגתך.. ראשית באמת לפרגן לה ולא לתת לה להרגיש שהיא בתחרות עם אותה בחורה 4 ילדים קטנים זה לא קל.. תנסה לעזור לה להרגיש טוב יותר בחברת אותו זוג שלך מאוד טוב איתם ואף לילדיך תנסה לדבר איתה שוב על כך ולתת לה את ההרגשה שהיא קודמת לכל ומצידך גם דברים שאתה אוהב לעשות לא לוותר עליהם.. מנסיון - לא לחנוק אחד את השני בחיי הנישואים.. זה לא ילך.. כל אחד מאיתנו צריך למצוא את הדברים שעושים לו טוב ביחד וגם לחוד תציע לה גם לצאת אולי עם חברות או בחברה שטוב לה או לחוג ותשאר אתה עם הילדים. ואולי לאט לאט תמצאו את השביל שלשניכם יהיה טוב.. ערב טוב לך.

כספיון,

לדעתי, עליך להמשיך לעשות מה שאתה אוהב. אשתך מקטרת - אל תתייחס. תמשיך להנות. במשך הזמן היא תירגע. ואל תעיר לה הערות בקשר לזוג השני. אל תשתף אותה. תאמין לי שאחרי כמה פעמים היא תתעניין ותרצה שתספר לה. ולא אל תגיד שזה מקום למחלוקת בנושא. בהחלט מותר לך להנות ולעשות מה שאתה אוהב. זה שהיא לא רוצה לקחת בזה חלק - לא צריך לעשות מזה סיפור גדול.

נירילי

New member
גבי שבוע טוב

גבי מה זאת אומרת אשתך מקטרת ,אל תתייחס תמשיך להנות במשך הזמן היא תרגע ,? האם את מבינה שמדובר באישתו ? באם ילדיו ,מדוע הזילזול הזה ? אני באמת אינני מבינה ,זה נשמע כל כך ציני עד שזה ממש כואב

די דנסר

New member
לדעתי...

הדבר החשוב ביותר עבורך הוא הטיולים והחברים. אתה שם את אישתך במקום אחרון ודוחק אותה לפינה- לכן היא מקצינה את התנהגותה. היא אי שם מאחורי הטיולים והחברים, ואשת החבר, אי שם מאחורי הטיטולים והטיפול בילדים. איפה אתה בסיפור הזוגיות? על מה ויתרת אתה בנישואים? איך אתה מראה לה שהיא חשובה לך ושיש לה צד בחיים המשותפים שלכם? ובטח כבר הבנת, דעתי היא שתנתק את הקשר עם הזוג ההוא, מה גם שלעולם, אבל לעולם אישתך לא תסבול אותם!!!

למעלה