מחפש עזרה

lanton

New member
מחפש עזרה

אני השתחררתי לפני קצת יותר מחצי שנה אני מנסה כרגע למצוע את כיווני בחיים ושאלה זה מטרידה אותי רבות מיכוון שאין לי עדיין את התשובה לאיפה אני רואה את עצמי עוד 5 שנים ישבתי וחשבתי איפה אני כן רואה את עצמי עובד והתחום היחיד שבו אני מוצא את עצמי הוא היי טק אבל זהו תחום גדול מאוד ואני לא ממש יודע איפה להתחיל אני יודע שאני לא מעוניין ללכת ללימודי תואר שכן יהיה עלי לשפר הרבה בגריות כדי להתקבל ובנוסף אני לא ממש חובב של לימודים ולכן רציתי לשאול אם אני מעוניין להתחיל לעבוד בהיי טק והשכלתי כרגע היא התיכונית בלבד (בגרות 5 יח"ל במחשבים) איפה אני אמור להתחיל לחפש? מה אני אמור לעשות ע"מ להתקבל לעבודה בעולם ההיי טק? אין לי כרגע שום העדפה על נושא מסיום מיכוון שגם אין לי כל כך הרבה ידע על מה כל נושא ונושא אומר כל כך אשמח מאוד אם תוכל לעזור לי תודה שלומי

uvdude

New member
תגובה

לפני הכל, תחשוב טוב טוב אם אתה רוצה ישר לקפוץ למים. רק השתחררת, אולי אתה צריך להיזרק איפהשהו כמה חודשים בשביל לנקות את הראש. אני לא עשיתי את זה ואני קצת מצטער על זה עכשיו. אז קודם כל זה. אחרי זה, השאלה היא מה הידע והנסיון שלך. אלא אם אתה ממש עילוי שכבר שנים כותב קוד ויש לך פרוייקטים להוכיח את זה, אתה לא תעבוד כמתכנת. אתה יכול לנסות את מזלך בתפקידי QA אבל שוב, אתה צריך למצוא מקום שמוכן לקבל אותך ולהכשיר אותך. וזה ממש לא פשוט. עוד תחום אולי שאתה יכול להתעסק בו זה בIT, כטכנאי או משהו כזה. אבל שוב, אני לא יודע עד כמה זה רלוונטי לידע שלך. לגבי לימודים, תבדוק לגבי לימודים במכללות או באוניברסיטה הפתוחה... אתה תצטרך ללמוד מתישהו... בהצלחה

lanton

New member
שוב אני

אם אני הולך ללמוד הנדסאי זה יעזור לי? ואם כן אז איפה הכי טוב ללכת למוד באיזור המרכז? מה נחשב למקום הכי טוב (או מה הם שני המקומות הכי טובים)? אם אתה לא יכול להגיד שמות של מקומות אני אשמח אם תגיד לי איפה אני יכול מצוא! תודה שלומי

GuestOfHonor

New member
הנדסאי - תלוי איפה

בתחום של אלקטרוניקה יש לא מעט תפקידים שמתאימים להנדסאים. אם תפתח מודעות דרושים תראה שאינטל למשל מחפשים באופן קבוע הנדסאים למרכזים שלהם בקריית גת ועוד מקומות. בתחום של תוכנה - לדעתי זה בזבוז זמן מוחלט ועדיף לעשות תואר ראשון.

lanton

New member
הבעיה שלי

הבעיה שלי היא שאני לא מעוניין ללכת ללמוד תואר בגלל הרבה סיבות אז אם אני לא הולך ללמוד לתואר מה הן האופציות שלי? מה אני יכול לעשות כדי להיכנס לתחום ההיי טק בישראל? לימודי תעודה או לימודי הנדסאי? שוב תודה על העסרה שלומי

vinney

Well-known member
אם אתה לא מעוניין ללמוד

אתה לא תגיע לתפקידים בהם נדרש ידע או יכולת למידה מוכחת. מה זה אומר בפועל? שאם אתה לא יודע ממקורות אחרים את כל מה שאיש מחשבים מומחה צריך לדעת ויכול להוכיח את הידע הזה - כנראה שלהכנס לתחום ההיטק הישראלי יהיה לך מאוד קשה. לימודי תעודה נועדו לאנשים שכבר יש להם תואר ראשון בתחום קרוב אחר, וזאת לא אופציה עבורך (אם אתה מתכוון ללימודי תעודה אוניברסיטאיים, זאת אומרת, אני לא מכיר אחרים), הנדסאי זה דרגה מקצועית נחותה מאוד בתחום התוכנה שלא ממש מתייחסים אליה, ולא תורמת הרבה לרזומה בלי נסיון.

למעלה