מחפש עזרה מקצועית.

מחפש עזרה מקצועית.

שלום לכולם,
אני אנסה לתמצת את המקרה כדי להקל עליכם העוזרים. אני בעל עסק יציב ובמחשבה שמתרידה אותי כבר הרבה זמן אני מגלה שבעצם התחום השיווקי בעסק, ראוי שיהיה מבוסס ומקצועי יותר. מה גם שהעסק יניב הרבה יותר כתוצאה מכך. מגלגול העניין במחשבה ומהכרות התחום והמתחרים הגעתי למסקנה, שכדאי לי אולי להכניס שותף שעיקר מקצועיותו היא בתחום השיווק והמכירות. אכן מצאתי כזה. וכזה שהוא גם אמין עליי מאוד, העניין הוא שאין לו את הכסף להשקעה (ולא חשוב כרגע מהו הסכום) ואילו אני, גם לא זקוק לסכום ההשקעה שלו כרגע.
השאלה היא האם מישהו מכיר או נתקל בחוזה כזה של רכישה בשלבים, איך נכון לעשות את זה? האם מישהו עשה את זה או מתנהל תחת הסכם כזה? זה כדאי בכלל?

תודה מראש לכל העונים והעוזרים.

אתה באמת צריך עזרה מקצועית

אתה מעוניין להעסיק אותו ללא שכר ולתת לו בתמורה אחוז מסוים מהעסק (או מהרווחים). יש המון אפשרויות לנסח הסכם כזה והניסח דורש מישהן מקצוען שישאל את השאלות הנכונות (נניח, מה קורה אם השותף עוזב אחרי חצי שנה. האם האחוזים שצבר נשארים שלו?). בקיצור, אתה צריך עו"ד

אפשרות פשוטה יות זה להגיד לשותף שהוא יקים עסק נפרד "שלזינגר שיווק" אשר יתמקד בשיווק מוצרייך תמורת עמלה. כלומר, הוא ישיג לקוחות חדשים, ימכור להם ויתחלק איתך בהכנסות מאותם לקוחות. אבל גם הסכם כזה דורש יד מקצועית

אז מה המשמעות של שותפות...

לפי הדוגמא שלך? איכן השותפות? ומה ימנע ממנו למכור מוצרים של מיתחרים אם הוא בעל עסק נפרד?

אני מצפה לתשובה יותר עמוקה. לשלוף זה לא חוכמה כמו שאתה מבין...

בכל הכבוד (ויש כבוד)

הפורום הזה נועד למתן מענה ראשוני ובסיס לשאלות ולא לתשובות מעמיקות בדיני חברות.

זו בדיוק הסיבה שאתה צריך ייעוץ יותר מעמיק

סוג כזה של שאלה זה לא משהו שאתה יכול לקבל תשובות מפורטות כי על כל תשובה שתקבל יתעוררו מיד שאלות נוספות. אני נתתי לך כאן רעיון בשליפה כי אלו התשובות שנותנים בפורום אינטרנטי. אתה צריך ייעוץ של לפחות שעה עם עו"ד (או יועץ עסקי שמתמחה בנושא) שבו אתה תשאל שאלות, הוא יציג את האפשרויות, אתה תשאל עוד שאלות ובסוף תלך הביתה, תחשוב ותגבש פתרון. אני ממליץ לך על ייעוץ כזה כי בלי הסכם מפורט שיהיה מובן לשני הצדדים השותפות לא תשרוד.

לשאלתך הספציפית - ניתן לנסח הסכם שלא יאפשר לו לשווק מתחרים

למעלה