מחפש ספר/אתר בעברית

volfson

New member
מחפש ספר/אתר בעברית

בנושאים הבאים : DESIGN PATTERNS JAVA/J2EE תודה. אני פעם ראשונה בפורום, נראה כמו מקום רציני ומקצועי ! יום טוב.

../images/Emo6.gif !!!!

אני כבר רואה את התרגום של Design Patterns לעברית: OBSERVER - "המשגיח" ABSTRACT FACTORY - "מפעל מופשט" DECORATOR - "מעצב" SINGLETON - את זה אני אשאיר לאקדמיה... "חדמופע" אולי? חחחחחחחחחח!!! DOUBLE DISPATCH - "אל-תפר כפול" (והמבין יבין...) אחחח, עשית לי את היום! תגיד לי, אתה נורמלי? אתה באמת רוצה לקרוא ספר על DESIGN PATTERNS בעברית? אתה היית יכול להסתדר על משפט כמו: "בעיצוב שאנו רואים כרגע, חדמופעים מעצבים באל-תפר כפול את המשגיח"

דרך אגב

מצטער אם הרסתי לך את הרושם שהפורום הוא מקום רציני ומקצועי
אל דאגה, הוא אכן כזה. אבל לפעמים צריך להשתגע קצת לא?

volfson

New member
בכיף ! - יש מומלצים באנגלית ?

גם לי יש מספיק דוגמאות - "בנאי ברירת המחדל" (DEFAULT CONSTRUCTOR) וכו'. העניין הוא שלמרות הכל, אני זורם יותר בעיברית. מה עוד שראיתי פרסומת לספר שיוצא בקרוב בנושא הנ"ל בעיברית (אני לא אעשה פרסומת, לא זו הכוונה), ולכן חיפשתי אם כבר קיים. אשמח גם לשמוע עם כאלה באנגלית, אבל לא מקבילות לגרסת PDF של הספר הכחול באנגלית, אלא יותר ממוקדות ומתומצתות. תודה.

ובכן,

נתחיל מהספר הכחול שלא רצית שאזכיר
הוא חובה. לא צריך לקרוא את כולו, אבל הוא בהחלט מעולה, ודי מתומצת, אם מסתכלים על כל PATTERN בנפרד. שימושים נוספים ב-PATTERNS בסיסיים אפשר למצוא גם ב-Effective C++ וגם ב-More Effective C++, למרות שהוא לא ממש מתמקד ב-DESIGN PATTERNS, אלא ב-DESIGN בכלל. חפש ב-AMAZON.

MotiAd

New member
תראה את זה...

באתר www.mh2000.co.il אם אני לא טועה יש ספר די טוב על ++C. תעשה חיים. אבל הוא לא משתווה לזה שכתוב באנגלית (יש הרבה כאלה). אני בטוח שתוכל למצוא אחד באנגלית, שהוא מצויין, ויש פה חברה שיוכלו לעזור לך בנושא.

נצל"ש

באותו אתר יש דבר שכזה http://www.mh2000.co.il/vcpp/all.pdf מה אתם אומרים על הקורס הזה לקבלת רקע בmfc וapi? זאת לא בהשוואה לספר רציני בנושא אלא גם למדריכים כלליים שכאלה (העברית זה במקרה, זה פשוט המדריך החינמי הארוך ביותר שמצאתי) תודה

אהההה

ועל מילים כמו בנאי, מחלקה והעמסה אני אומר: מילים כאלה הסתננו דרך הגדר והיה צריך לירות בהן. מישהו נרדם בשמירה וצריך לתת את הדין
לא יתכן שלקסיקון ההייטק הישראלי ישב בשקט בעוד אבטחה לקויה מעכירה את תוכנו!

אלדד28

New member
זה בסדר, אינגו,

פשוט לא משתמשים בהן. וחוץ מזה, זה עוד כלום - אלו עוד מילים "בסדר" יחסית. איך ENCAPSULATION נשמע לך בתור הכמסה? שלא לדבר על "@", שהוא כמובן הכרוכית המפורסמת. ואגב, החיבור שלי למרשתת עובד עכשיו מצוין.

מכיר מכיר

וגם בהם היו צריכים לירות... ד"א אומרים "כמיסה" ולא "הכמסה". ואם כבר אנחנו בשוונג, מה דעתכם על: IRC - פטפטן (על לשון דפדפן).

אלדד28

New member
עזוב, אינגו -

פשוט לא משתמשים בהן. וחוץ מזה, זה עוד כלום - אלו עוד מילים "בסדר" יחסית. איך ENCAPSULATION נשמע לך בתור הכמסה? שלא לדבר על "@", שהוא כמובן הכרוכית המפורסמת. ואגב, החיבור שלי למרשתת עובד עכשיו מצוין.

אלדד28

New member
חפיף, אינגו,

סתם בא לי לשים עוד כותרת אחרי שקו המנוי האסימטרי הדיגיטלי שלי נעלב מזה שאמרתי שהוא מעביר עליו מרשתת.

אלדד28

New member
ילד המחשב האישי מוכר לי היטב,

עוד מהימים בהם הורדנו ביחד נקישות מהשמת הנקודה בשפת המרכיב.

אלדד28

New member
אתה יודע מה, זה יכול להיות משחק

משעשע מאוד. אפשר לתאר משהו בעברית ונראה מי יצליח לתרגם את זה כמו שצריך

משהו יותר טוב:

"לקסיקון ההייטק הישראלי - המהדורה המתוקנת"
כל החוכמה היא להמציא דברים כמה שיותר מוטרפים - לא לקחת ממילון ברשת. חדמופע ואל-תפר כפול חייבים להיות שם. בזאת אני מתחיל את הפרוייקט ומרכז את תגובות אנשי הפורום

אלדד28

New member
יאללה, נתחיל.

Refactoring - השפרה. Memento - רקרגע. Visitor - קופץ-לרגע. Mediator - מתאם הפעולות במחלקות (מתפ"מ). Fuzzy logic - הגיון תזזיתי (או לחילופין, הגיון מבולבל).

למעלה