מחפש ספרים

bambipoop

New member
מחפש ספרים

שלום, אני מחפש ספרי מדע בעיקר פיזיקה, יש לי רק השכלה תיכונית, בעבר קראתי כמה ספרי מדע פופולרי (דברים בסגנון "קיצור תולדות הזמן") למישהו יש רעיונות? המלצות? משהו?

deathcaster

New member
תגובה

יש לי כמה ספרים להמליץ לך עליהם ספרי עיון: 1. "המשפט האחרון של פרמה" מאת סיימון סינג עוסק במשפט מתימטי שלקח 350 שנה כדי להוכיחו, אותו סופר גם כתב את "סודות ההצפנה" - עוד ספר מעולה שמספר על סוגי קודים והצפנות שונות לאורך ההיסטוריה מהצופן היוליאני ועד האניגמה הגרמנית... מומלצים מאוד. 2. "השערה פואנקרה" - דונל או'שיי - מספר על ההוכחה לאחת מההשערות הפיזיקליות- מתמטיות שלקח מאה שנים להוכיח אותה. 3. "הגן האנוכי" מאת ריצ'רד דוקינס - ספר שמתאר מבחינה גנטית, ומעיניו האתיאיסטיות והידועות לשמצה של דוקינס מדוע לא יכול להיות מתכנן תבוני לעולמנו. 4. "אפס - ביוגרפיה של רעיון מסוכן" מאת צ'רלס זייף, ספר קטן, לא ארוך ומדהים שמתאר את מושג "האפס" כבסיס למתמטיקה והפיזיקה משחר התרבות דרך התפתחות המחשבה המדעית, ועד היום (די נדיר למצוא אותו). 5. הטרילוגיה של אריק פון דניקן ("מרכבות האלים", "אלים מן החלל החיצון", "נפלאות האלים") נכון ישנה הרבה ביקורת כנגד הספרים שלו, האשימו אותו שהוא שרלטן ומה לא... אבל מאוד כדאי לקרוא את הספרים שלו, הם בהחלט גורמים לך לצאת מהקיבעון המחשבתי ולחשוב קצת אחרת. - הוא כתב עוד ספרים, אך לא כולם תורגמו לעברית וה-3 שציינתי הם לדעתי הטובים ביותר. ספרי לימוד: 1. "מכניקה בגובה העיניים וממעוף הציפור" - מאת דוד אגמון - אמנם ספר לימוד, אבל מצליח ללמד פיזיקה ברמה מאוד גבוהה אבל בשפה מאוד פשוטה, פשוט ספר נהדר. ממש מצדיק את השם שלו
2. "מכניקה ניוטונית-פעילויות (לכרכים א' וב')" מאת רוזן עדי , ספר ללימוד פיזיקה הוצאת מכון וויצמן, מכיל הרבה תרגילים ברמה גבוהה אך פשוטים.

tomeravr

New member
אז אתה ממליץ על 2 הספרים האחרים שהבאת ?

או שאתה מכיר דברים יותר טובים ואני יותר מאשמח לשמוע.

deathcaster

New member
למה 2 ?

אני ממליץ על כל הספרים שהבאתי
אם אתה רוצה ללמוד פיזיקה תיכונית ברמה גבוהה, אם אתה מכיר מישהו שלומד בטכניון בקש ממנו שישיג לך את הרצאות הוידאו של מכניקה וחשמל למכינה הקדם אקדמאית של הטכניון מאת פרופסור מריו ליביו שליט"א ירום הודו

tomeravr

New member
הספרים שהבאת נפלאים. קראתי את אפס ואת המשפט

האחרון של פרמה וזה פשוט מעולה. קראתי גם את "מה אכפת לך מה חושבים אחרים" של פיינמן הגדול וגם את "אתה בטח מתלוצץ" וגם את "the pleasure of finding things out". עכשיו אני קורא את הקנון המדעי של נטלי אנג'יר. התכוונתי ל 2 של הספרי לימוד. אני בהחלט אנסה להשיג את ההרצאות, רק אני לא מכיר אף אחד שלומד שם.

johngalt2

New member
אתה צריך

שמישהו מהטכניון יתן לך סיסמא ל- VPN - ומכיוון שזו סיסמא שמשתנה כל כמה דקות, אתה גם צריך להתקשר אליו כל פעם לפני כדי לבקש ממנו.

johngalt2

New member
תגדיר "חסרי ידע"

אם עשית 5 יחידות בפיזיקה בתיכון, לא תהיה לך בעיה לקרוא את הכרך הראשון, ואתה תוכל ללמוד ממנו המון. בכרך השני יש מתמטיקה קצת יותר מתקדמת (שלומדים בחדו"א 2/אינפי 3), ולכן זה יכול להיות בעיה. בכרך השלישי אין הרבה מתמטיקה, ואפשר לקרוא אותו רק עם ידע תיכוני.

tomeravr

New member
אני מתבייש להגיד כמה יחידות עשיתי...

תעביר את היחידות ליחיד...

bambipoop

New member
תודה רבה רבה רבה

את "המשפט האחרון של פרמה" ו"סודות ההצפנה" קראתי, את "סודות ההצפנה" נטשתי באמצע אני חושב... בקשר לספרי לימוד- מכניקה ניוטונית אני השתמשתי בבית ספר ובכל מקרה אני פחות מחפש ספרי לימוד. אני רוצה ללמוד אבל בצורה מעניינת יותר כמו בספרים "קיצור תולדות הזמן" ו"המפץ הגדול" שמהם אני לומד אבל לא בצורה הבית ספרית. מתוך ספרים 2-5 עם מה את הכי ממליץ להתחיל?? שוב, תודה רבה רבה רבה.

deathcaster

New member
תגובה

אני אולי לא הבהרתי את עצמי, הספר של דוד אגמון, אתה יכול ממש להנות ממנו, אפשר ללמוד ממנו המון "בלי להרגיש שזה ספר לימוד" באשר להמלצות 2-5 : אני משוחד, אני הייתי מתחיל עם הטרילוגיה של 5

bambipoop

New member
תודה רבה לכולם

אני עברתי היום בספרייה העירונית והקטנה והשאלתי שני ספרים: "השערת פואנקה" ואת "אתה בטח מתלוצץ מיסטר פיינמן!" של ריצרד פיינמן, את השני לקחתי רק כי שמעתי אותכם בפורום מהללים על הרצאותיו האגדיות, האם הספרים שלקחתי קשורים לסדרה? אם כן האם לקחתי את הראשון? עוד בכללי דעות או מענות? שוב תודה לכולם על העזרה

ארול01

New member
לא

"השערת פואנקרה" זה ספר המתאר את הפתרון של בעיה מתמטית מפורסמת. כתוב בצורה דומה למשפט האחרון ולא דורש ידע מוקדם. אם כי אל תצפה להבין את המתמטיקה מהספר. "אתה בטח מתלוצץ.." זה ביוגרפיה משעשעת על חייו של אחד מגדולי הפיסיקאים במאה האחרונה. סדרת ההרצאות זה סיכומי קורסים שפיינמן העביר במשך חייו. פה מדובר בקורסים אקדמיים לכל דבר אך הייתה לו יכולת להסביר את הדברים בצורה אינטואיטיבית גם בלי משוואות למרות שכמובן הן גם מופיעות. אם אתה רוצה אני יכול לשלוח לך במייל את הסדרה באנגלית. אפשר גם למצוא בקלות ברשת.

ארול01

New member
מצטער

הקובץ גדול מדי והוא לא עובר במייל אפשר למצוא את זה באימיול.

למעלה