מחפש ספרים טובים

yaniv_1998

New member
מחפש ספרים טובים

היי אני חדש כאן, אני מחפש ספרים טובים על מלחמת העולם השניה בכל נושא (שואה,אסטרטגיה, ביוגרפיות) אם יש לכם ספרים מומלצים ואיפה אפשר להשיג אותם אני אשמח. תודה יניב.

ספרים של אנטוני ביוור

הוא כתב שני ספרים פשוט מדהימים על סטלינגרד ונפילת ברלין. (שני ספרים בנפרד). הספרים הללו הם כמו אנציקלופדיה אם עשרות תמונות מכתבים ציטוטים ועוד. שווה מאוד לקרוא. רק בעיה אחת: הוא די מחבב את הגרמנים ומדגיש כמה הם היו מסכנים.

Boogieman

New member
ריצ'רד אוברי.

לגבי ביוור, לא רואה אצלו סימפטיה לגרמנים, אלא תיאור טוב.

s o m e o n e19

New member
מסכים איתך

לפי דעתי אנטוני ביוור מתאר את האירועים בצורה אובייקטיבית וטובה. זה שהוא כותב על הסבל של החיילים הגרמנים בחזית לא עושה אותו אוהב גרמנים, הוא פשוט הומני. שני הספרים שכשר המליץ עליהם אכן ספרים מעולים. בנוסף אני רוצה להוסיף את הספר "אל- עלמיין" (של סטיוון באנגיי) שיצא לאחרונה.

yaniv_1998

New member
תודה רבה

אבל האמת כבר קראתי את סטלינגרד ונפילת ברלין ואת על עלמיין אני מסיים עכשיו:)

yaniv_1998

New member
אבל אם את יכולים

להמליץ לי על ספרים בחזית האוקינוס השקט (יפן נגד ארהב וכו') אני מעוד אשמח

ביוור מסמפט את הגרמנים נקודה!

מעט מאוד מפשעי המלחמה של הגרמנים כתובים בספרים הללו. רק הצבא האדום הוא הנוכל בספרים האלו. הוא כתב עמודים שלמים ב"נפילת ברלין" שמתארים איך הצבא האדום אנס ורצח נשים גרמניות. גם אם התיאור הוא אובייקטיבי והעובדות הן נכונות עליו להזכיר בכל פעם שזה לא אלפית ממה שבאמת הגיע לגרמנים באותה תקופה. וביוור כמעט ואף פעם לא הזכיר את מה שהגרמנים עוללו לרוסים בחזית. גם אם התקופה הייתה לפני 60 שנה, עדיין אסור להתייחס לגרמנים בתקופה ההיא כבני אדם. הגיע להם הרבה יותר ממה שהצבא האדום עולל להם.

Boogieman

New member
עזוב אותך משטויות.

אני בספק אם למישהי מהנשים שנאנסו "הגיע" משהו ואם אתה חושב שכן אז אתה דפוק בשכל. לא קראתי את "נפילת ברלין" אבל קראתי את "סטלינגרד" והוא מתאר שם את פשעי הגרמנים ולא מנסה להציג אותם בצורה יפה, גם את הצד הסובייטי הוא לא מייפה. מה שכן, הוא מתמקד הרבה בחיילים הפשוטים ואז הוא באמת מדגיש את הסבל שעבר עליהם ולא ממהר להטיל עליהם את האחריות לפשעים של המנהיגים והגנרלים. בקטע הזה אני מסכים איתו, הגנרל צריך לשאת באחריות יותר מהחפ"ש. בכל אופן, כשמדובר באזרחים, לא לך ולא אף אחד אחר אין את הזכות לקבוע מה "הגיע" להם.

s o m e o n e19

New member
boogieman צודק

ויש לך טעות חמורה, ביוור כל הזמן חזר והזכיר את מה שהגרמנים עוללו לרוסים בחזית. זה נראה כאילו לא קראת את הספרים שלו, או שלא הבנת מה אתה קורא.

ל-boogieman ../images/Emo67.gif

איך אתה יכול להגיד אחרי כל מה שהגרמנים עשו לנו שמה שהצבא האדום עשה להם הוא לא צודק. אני מבין את סבלם של הנשים שנאנסו וילדו ילדים חצי רוסים. אבל אני בהחלט לא מרחם עליהן. ובקשר לחפ"ש: אין לך מושג אם אולי אחד מהחפ"שים שאתה מדבר עליהם רצח יהודים בשביל הכיף, או זרק למים כמה ילדים רוסיים. לא כן? נ.ב עכשיו שאני נזכר ביוור באמת מזכיר את מה שהגרמנים עשו בחזית הרוסית. someone 19 צודק. אבל עזבו את הוויכוח המטופש הזה. העיקר שהספר טוב לא?

Boogieman

New member
אני אסביר לך איך אני יכול.

להגיד "ה"גרמנים זה טפשי בדיוק כמו להגיד "ה"יהודים או "ה"רוסים. חוץ מזה שזה טפשי ולא הסטורי, זה גם גזעני ופשיסטי כי כל קבוצה או עם מורכבים מפרטים.

s o m e o n e19

New member
תיקון קטן

כתבת על "הנשים שנאנסו וילדו ילדים חצי רוסים". וזה לא ממש מדויק מכיוון שכ- 90% מהנאנסות שנכנסו להיריון הצליחו להפיל בעצמן את העובר.

עזבו אותכם משטויות העיקר שהספר טוב

נכון? ואני שואל אותך בוגימאן: לפי ההסבר שלך אז רק היטלר היה אשם וכל השאר רק מילאו פקודות? האם אתה חושב שאפשר למיין את האוייב אם הוא טוב או לא טוב? אני יודע שזוהי הערה של ילד קטן אבל גם אם היו מטילים 20 פצצות אטום על גרמניה זה עדיין לא מספיק. רצח של יותר משישה מיליון יהודים, 26 מיליון רוסים, ועוד כמה מיעוטים שהשמידו כמעט לגמרי זו לא סיבה שמספקת אותך?

Boogieman

New member
לא הבנת את ההסבר שלי בכלל.

לכל אחד יש אחריות על מעשיו שלו ולמנהיגים יש בנוסף גם אחריות על מעשיהם של הכפופים להם. זה שלמישהו היתה אזרחות גרמנית עדיין לא עושה אותו אשם, רק מעשיו עושים או לא עושים אותו אשם.

"שדי הים"

ספר די ישן על יחידת הקומנדו הימי של איטליה. מבחינת העניין ההיסטורי שיש בו אני חושב שהוא מדהים, היות והכותב הוא מפקד היחידה ונקודת המבט שלו על המלחמה מאוד מיוחדת ולא שגרתית. ו- מצטער, לא זוכר את שמו.

למעלה