מחפש סוס!

Meirh10

New member
מחפש סוס!

מחפש סוס ממין זכר,מסורס,מאולף, נוח ושקט לרכיבה... מחיר: אני מחפש סוס לא יקר כי אין לי כסף עכשיו... משו בסביבות ה 5000 שקל תשאירו הודעות תודה!

תםטםOHIO

New member
למצוא סוס

במחיר הזה, זה משהו אחד, לטפל בסוס לעומת זאת נחוץ כסף. האחזקה היא יקרה מתחיל באיפה לשים את הסוס, מזון, ציוד, טיפול יומיומי וגם טיפול בפרסות ווטרינר חלילה אם צריך או בטיפולים עוקבים. בתור דוגמא, תקח סוס שאתה מחזיק בבית וכבר יש לך אורווה מוכנה ובוא נראה הערכת הוצאות חודשית - חציר לחודש, 500 ש"ח, תוספות חיוניות 200 ש"ח לפחות, טיפול בפרסות - בין 200 ל400 ש"ח, חיסונים תילוע חומר נגד זבובים וכד' - 400 ש"ח והכל בהנחה והסוס בריא ויש לך את כל הציוד שדרוש לו ברמה הכללית. בקיצור, אתה לא יוצא מאחזקה בסיסית ביותר של סוס בפחות מ1500 שקל בחודש. מאחר ומדובר בחיה, ולא משנה מחירה ההתחלתי, קח כשיקול את כל ההוצאות האלו כדי למנוע נזק או סבל מיותר לך ולה.

gideonh2

New member
הגזמת........

אני מחזיק סוס בבית ואתה הגזמת לגמרי בתימחור של האחזקה!!! יש לי האנובר שזו סוסה ענקית. חציר היא מקבלת חופשי כל הזמן (שיבולת) כל באלה עולה 300 ש"ח וזה מספיק להרבה יותר מחודש...פירזול אחת לחודשיים 350 ש"ח ז"א 175ש"ח לחודש תערובת 160 ש"ח. תילוע כל שלושה חודשים... בקיצור תימחרת אחזקה של דינוזאור לא סוס. השד לא כ"כ נורא כשמחזיקים בבית. חשוב לטעמי לבטח את הסוס צד ג' לפחות וניתוחים מצילי חיים זה גרושים ושווה! 900 ש"ח לשנה

הורסמאן

New member
כעקרון

יש לה שיטה דווקא מאוד זולה להחזיק סוסים. היא יכולה לחסוך לך: פרזול, ריפוד, אוכל מרוכז, בניית אורווה, ציוד שונה, כמו קובנים, בנדזים, מגינים... בערך, במחיר שאתה מחזיק סוס אחד, היא מחזיקה חמישה. וזה גם חכם כי אחרת היא לא היתה יכולה להרשות לעצמה להחזיק סוסים.

מוסינקה

New member
למה אתה כ"כ תוקפני?

ברגע ששניכם נכנסים לפורום אתם רק רבים? (אולי האהבה דוחפת אותך לענות לה??? :)} בכל מקרה אני נוסעת לפגוש את ליאת ביום רביעי,בעד או נגד אני עוד לא יודעת ,אם תרצה אספר לך,אבל אל תשלול ו"תכנם" ככה באנשים ,צורת הדיבור שלך באה מביטחון עצמי ומניסיון אני מניחה אבל זה לא אתי,כולנו מאותו העולם והאהבה לסוסים מקשרת ביננו לא לשכוח.............

הורסמאן

New member
זה מאוד אתי וחשוב

להתריע בפורום כזה, שבו אנשים גם באים ללמוד, כאשר נכתבים דברים מאוד לא נכונים. הטענה שאנחנו אוהבים סוסים, איננה רשיון לעשות איתם שטויות. אני לא צריך שתספרי לי "מה שראית", אלא אם ליאת תוכל להראות לך: סוסים שמתעלפים ממתג. סוסים עם שברים וסדקים ממתג. סוסים שפרזול (נכון) הרס להם את הפרסות. סוסים שקובנים גרמו התאבנות לפרווה שלהם. סוסים שמגיני רגליים גרמו להם פגיעות. סוסים שסובלים מבעיות בגב כתוצאה מאוכף שמתאים למבנה שלהם. סוסים שנראים בחוץ במצב יותר טוב מסוסים שעומדים באורווה תחת השגחה נכונה. סוסים שנגרם להם נזק מאוכל מרוכז (שמאכיל אותם בעל מקצוע). כל אלה הם דברים שליאת טוענת כאן. או לחילופין, שלסוסים שלה בקייץ אין גרדת בכלל. (אני יכול להראות לך תמונות של הסוסים שלה עם גרדת). סוסים שעובדים אצלה בלי מתג יותר טוב מאשר אצלך עם מתג. סוסים שנראים אצלה יותר טוב מאשר אצל מאיר למשל. סוסים שהפרווה שלהם במצב יותר טוב כי הם עומדים בלי קובנים. סוסים עם פרסות יותר בריאות מסוסים אחרים כתוצאה משיטת הטילוף המצחיקה שלה. סוסים עם שרירים מפותחים כתוצאה מזה שהיא לא נותנת להם אוכל מרוכז. סוסים שעובדים יותר טוב, כי הם אוהבים אותה. גם כל אלה הן טענות שלה. מעבר לך, מה שתראי שם זה סוסים ממוצעים מאוד, בחלקם פונים, סוסה אחת בכלל לא במצב שהיא צריכה לעבוד, וכולם יראו ויעבדו הרבה יותר טוב אם לא ימנעו מהם דברים אלמנטריים כמו פרזול ואוכל מרוכז. עד כמה את תחשבי שהם נראים טוב או גרוע, כבר תלוי בנקודת המבט האישית שלך. אך תהיה זאת אשר תהיה, אני משוכנע שלא תמהרי להביא את הסוס שלך אליה לפנסיון. אולי תפתעי אותי בכך, אבל אז אני מאוד אתאכזב ממאיר.

הורסמאן

New member
תיקון טעות כתיב

התנוונות ולא התאבנות. ליאת טענה לא אחת (ללא בושה) שקובנים מנוונים את הפרווה של הסוס. היא יכולה עכשיו לנסות לתרץ את זה בכל מני הודעות, אולי אחרות (לא טרחתי לקרוא), אך אם יהיה צורך אני אצא לחפש ואביא הודעות שבהן היא טענה שאסור לשים קובנים על סוסים כי זה מנוון את הפרווה, ואו כמו שהיא תיקנה/הוסיפה אחר כך, במשהו כמו "השרירים של העור". וזאת היא רק אחת מהשטויות שהיא הפיצה כאן. היא גם כתבה למשל שאסור לשים מגפיים על סוסים, כי זה עוצר את זרימת הדם. ראה איזה פלא, יש לנו תמונה שהיא שמה כאן לפני כמה ימים ובה סוסה שאינה נראית מספיק טוב לעבודה, עובדת (אמנם עם ילד קל מאוד) עם מגפיים להגנה על הפרסות. נשאלת גם השאלה, למה הגנה על הפרסות אם היא כבר מטלפת אותה קרוב לשנה ב"שיטה מיוחדת", שהיא למדה במשך שנה וחצי (אם כי בהתכתבות) ואשר אמורה להציל סוסים שנפגעים מפרזול. למי שרוצה לדעת איך הם נפגעים מפרזול, אז לליאת יש הסבר ארוך ומיגע אשר לפיו כל הסוסים המפורזלים סובלים, רק שאף אחד מאיתנו (חוץ ממנה ועוד כמה יחידי סגולה) לא יכול לראות את זה. בדומה לסוסים המתעלפים שרק היא ראתה עד היום.

מוסינקה

New member
ואאוווו תאט לרגע.......

אוקי הבנתי למה אתה כ"כ אנטי ,אבל לומר לך את האמת אני אוהבת לראות ולשמוע ואז להגיב ובגלל זה אני יחכה ולא יגיב יותר מידי עכשיו . אני לא הבנתי אם הית אצלה בחוה או שאתה מסיק מסקנות מתמונות שראית? בכל מקרה בכל דבר אפשר למצוא משהוא חיובי. אני מניחה שיש לך סוסים,אני יודעת בוודאות שהסוס שלי לא אוהב להיות לבד בתא סגור בין 4 קירות כל היום,הבעיה איתו שהוא נודניק ואוהב להציק ואי אפשר לשחרר אותו עם סוסים אחרים,אם לליאת יש פתרון בשבילו אני אשמח בגלל שאני מאמינה שיש להם צורך במגע אחד עם השני ,אתה לא חושב? ואגב מסכן מאיר מה אתה מכניס אותו לתמונה ,הטעויות שלי לא נובעות ממנו.(מזכיר לי שהרבה זמן לא הייתי אצלו כבר עברו יותר משבועיים!!ידעת שהוא מגדל חציר?....)

הורסמאן

New member
אני מסיק מסקנות

בעיקר ממה שהיא כותבת. בנוסף, בכל התמונות שהיא פרסמה עד היום, הסוסים לא נראים מספיק טוב. מלבד תמונה אחת שהיא נהגה לפרסם את החווה שלה איתה, שבה הסוס נראה נהדר אך כמו שמצאתי, הוא לא היה שלה, כי אם סוס שעומד באמריקה. לאחר שהערתי לה על כך, היא הסירה את התמונה, אך היא עדיין מופיעה במנועי חיפוש מסויימים וגרמה לאחת הכותבות כאן לשאול בפורום אם הסוס הזה עומד אצל ליאת. זה לא טוב להעמיד סוס "סגור לבד" בתא. אך סוס שעובד יכול בלי שום בעיה לעמוד "בתא סגור" ליד עוד סוסים. מאיר לא מסכן בכלל, אבל אתאכזב ממנו אם את כתלמידה שלו לא תראי את הבעיות בצורת ההחזקה שליאת דוגלת בה. לא ראיתי כבר את מאיר המון שנים, חוץ מאיזה מפגש מאוד מאוד קצר, כך שאני לא יודע שהוא מגדל חציר, או אפילו כמה ואיזה סוסים הוא מחזיק עכשיו. אבל אנחנו מכירים מספיק טוב בשביל שאני אדע את דעתו על צורת החזקה של סוסים. יש בינינו המון "הבדלים" והוא בחר בדרך שונה לגמרי ממני, אך לגבי דרישות מסויימות של סוסים אנחנו נהיה תממי דעים גם בחושך, וליאת דוגלת בהיפך הגמור של הדרישות האלה.

תםטםOHIO

New member
מי מוחר שיבולת ב300 ש"ח?

אתה יכול להפנות אותי אליו? אני רוצה לבדוק את האיכות וכמו שחסר היום שיבולת זה נשמע מחיר מצוין. אבל רק שתדע.., לא הגזמתי. ואם יש לך הנובר ואתה לא רוצה מחלות פרסות אז כדאי לך מאד לטלף אחת לחודש ובטח לא חודשיים.

תםטםOHIO

New member
אוקיי שים לב -

שיבולת לא תמצא השנה ב300 ש"ח אולי ב350 ש"ח, ותלתן 350, אספסת מחירה לא פחות מ-400 ש"ח. תבדוק במחירים של האגודה החקלאית. שיהיה בהצלחה עם הסוסה

gideonh2

New member
קניתי בתחילת החודש

בלאת שיבולת דחוסה היטב וסוסתי היקרה תעיד על האיכות (היא כמעט לא בוררת ממנה) 300 ש"ח. הגעתי למתבן עם טנדר והוא העמיס לי עם מלגזה. חיוקי ממושב פורת שבשרון אם תרצי טלפון אני אשיג לך. יש עוד בחור נחמד ואמין מאוד ממושב גן חיים שליד כ"ס שבשלב הזה יש לו קוביות קטנות במחיר 12 ש"ח לקוביה אם תרצי אני אשיג לך טלפון שלו

תםטםOHIO

New member
ממ

לא סומכת על השיבולת שנקצרה השנה. או מוקדם מדי ואז נרטבה - או מאוחר מדי והצהיבה, או סיא 6 שנקצרת מאוחר אבל זה לא מלפני חודש, זה שבועיים אחרונים, בקיצור ממה שבררתי יש בעיה. את חן חבילות קטנות אני מכירה אם אליו התכוונת ובכל מקרה אשמח לטלפון של חיוקי למרות שאני מהדרום. שתבין, אתה מגדל סוסה אחת וקונה חבילה ישר לאוטו. אני קונה בערך 30 טון חציר מתוכם 18 שיבולת + הובלה ותוספים ומאחסנת אצלי ועוד יש לי מרעים ולא מבינה איך הגעת לפחות מ1000 ש"ח הוצאה על סוס. והשיטה שאני עובדת לפיה, כמו כל דבר טוב, לא חסכונית לטווח קצר או להשקעה המיידית אלא דוקא לטווח הארוך ועוד דברים שאם תרצה לברר לעצמך אז תוכל לבדוק הודעות קודמות של בייליז ותםטם ולגבש דעה או לבדוק ברשת בנושא ולא מחוסר הבנה או סילוף של מי שגם לא מכיר קצת את הנושא. בקיצור, מי שמעוניין בתאבון. בהצלחה עם הסוסה ואם אתה יכול תשיג לי טלפון שלו ליאת

למעלה