מחפש נייד שיהיה בו

jepe

New member
מחפש נייד שיהיה בו

דיסק 40 גיגה מינימום.(כמובן שעדיף 60 או יותר) זכרון 512 מגה. מסך 15 אינץ. מעבד 1.6 לפחות-עדיפות דותן (רק לא סלרון). אינטרנט אלחוטי. כרטיס מסך לא מובנה 128 מגה ,חברה מוכרת כמו ATI. יש יצור כזה במחיר של עד 6000 ש"ח?

levikon

New member
אין.

כלומר לכל שאר הדרישות בהחלט יש, פרט לאחרונה. כ.מסך 128, לא מובנה, ולא משנה של איזה חברה, ניתן להשיג בניידים ממחיר של 8 ומעלה...

levikon

New member
סליחה. טעות שלי.

מצאתי מחשב אחד של אייסר עם 128 MB של NVIDIA 6200 במחיר של 7 אלף ש"ח. אבל ברמת העקרון, כרטיס גרפי לא משולב מקפיץ מאוד את המחיר של המחשב.

jepe

New member
יש הבדל רציני בין משולב ללא משולב??

והאם יש כרטיס כזה משולב במחיר הזה?

levikon

New member
משולב יש, כמובן.

לדוגמא המחשב שאני קניתי זה ה ACER4512LMI. עם כל מה שאתה רוצה ויותר. (60 ג'יגה, צורב דיוידי, 512 DDR2, מעבד 1.7 על פלטפורמת סונומה וכ"ו) המחשב עולה בידיוק 6. ברור שיש הבדל, אבל ל 90% מהמשתמשים במחשבים ניידים, סדרת ה GMA 900 של אינטל מספיקה בהחלט.

jepe

New member
יש לך אולי קישור למחשב שקנית?

ואיך החברה הזאת ACER? ומה זאת הסדרה GMA 900

jepe

New member
מצאתי,השאלה היא האם בסבום הזה

6000 אני יכול להביא מחשב טוב יותר מזה? כי אני לא מכיר את החברה הזאת בכלל.

levikon

New member
gma 900. זאת סדרת המאיצים הגרפיים

המשולבים החדשה של אינטל. אמנם לא מגיעים לרמה של כרטיס גרפי בעל זכרון יעודי אבל הם לא רעים בכלל. פשרה מצוינת ביחס של תועלת\עלות. ACER היא חברה מאוד וותיקה שמייצרת כבר המון שנים מחשבים נייחים וניידים. עד הזמן האחרון הם לא היו מתומחרים טוב בארץ, אבל זה התחיל להשתנות ולראיה הסדרה הזאת 4150 שנותנת תמורה מצויינת למחיר.

senseBOP

New member
קח בחשבון שהרזולוציה נמוכה

בכרטיסים מסוג זה, ולכן המחיר הזול כל כך שלהם. יתרה מזו, הזכרון שלהם הוא לא "שלהם". הוא נלקח מהזכרון של המחשב, ומקבל "ייעוד" בשביל המסך, מה שאומר שהוא לא יהיה מהיר באותה מידה של כרטיס עם זכרון פנימי, ועוד יותר חשוב - כמות הזכרון שתעמוד לרשותך בכל רגע נתון, תהיה נמוכה מהפוטנציאל המלא של הזכרון.

jepe

New member
אז איזה מחשב בסכום הזה אני יכול

לקנות. חשוב לי מאוד הכרטיס מסך .

senseBOP

New member
אין.

אם חשוב לך היכולת של כרטיס המסך עלייך לבחור בדגם שיש לו כרטיס עם 128MB. כמובן שניתן להסתדר גם עם 64MB, אבל לא תוכל לשחק עליו Doom3, לדוגא. בנוסף, תהיה חייב זכרון של 1GB במהירות 533 מסוג DDR2, שהוא המהיר יותר. מתחת ל-7500 לא תמצא נייד שיתאים לדרישות הללו. אני ממליץ לך לחסוך עוד קצת כסף ולרכוש נייד בעל מפרט מרשים יותר כשתוכל. הוא יחזיק לך יותר זמן, וישרת אותך לפרק זמן ארוך יותר. לצורך הדוגמא, יש בארץ דגם של HP שעולה 8500, והוא מגיע עם כרטיס מסך של ATI מדגם X700, עם זכרון נפרד של 128MB. הנייד מגיע עם זכרון של 512MB, DDR2, וניתן להגדיל אותו ל-1GB תמורת 500 שקל בערך. אני בטוח שאם תחפש טוב, תמצא דגם דומה שיעלה לך 7500-8000 עם כל מה שאתה צריך. הדגם הזה ספציפית (HP Pavillion DV4269) מגיע עם עוד הרבה תכונות שיכול להיות שאתה לא צריך, כמו Bluetooth והרד דיסק של 100GB. חיפוש קצרצר בזאפ (http://zap.co.il) יגלה לך מבחר לא רע של דגמים שיתאימו לדרישות שלך.

Jan22

New member
מחיר לא רע אבל יש פאק קטן

הצורב הוא CDRW לא DVD BURNER

senseBOP

New member
בהחלט.

מחיר סביר לחלוטין. החסרון היחיד בו זו הרזולוציה. מעבר לזה, יש לו FSB איטי יחסית, ו-Windows XP Home ולא Pro. בגדול, אם הוא מתאים לך, אז לך על זה. המשחקים ייתנגנו לך טוב עליו, אבל הרזולוציה תהיה נמוכה. אם זה מפריע לך. בכל מקרה, בעת משחק אתה תהיה מחובר לחשמל, אז אני ממליץ לך כבר לחבר אותו למסך רגיל או LCD גדול, ולשחק עליו. המשחקים ייראו הרבה יותר טוב.

למעלה