מחפש מתכון

שגיב23

New member
מחפש מתכון

שלום לכולן , אני מחפש מתכון לקוגל טעים . לפני כמה שנים אכלתי אצל חבר קוגל מתוק חריף ואהבתי . לא יודע מה הזכיר לי אותו שבא לי להכין אחד כזה . ראיתי שיש הרבה מתכונים ולפי הטעם שהיו לו זה נראה לי קוגל ירושלמי . אשמח למתכון והסברים תודה

linar1

New member
אחרי שהמתכון של מאיוש ואילנית נתנו../images/Emo21.gif

אני רק מצרפת תמונה של קוגל

linar1

New member
אין בעיה עם המתכון../images/Emo92.gifרותי../images/Emo24.gif

התאכזבתי שאני לא מצליחה להוציא את התמונה שבפייסבוק... מרכיבים: חבילת פסטה איכותית - מומלץ ברילה 3 ביצים חצי כפית תמצית וניל תפוח עץ גרנד קצוץ דק 50 רג' אגוזי מלך - לא חובה 50 גר' צימוקים שחורים 100 גר סוכר חום כף מיץ לימון טרי גרד לחצי לימון 50 גר' חמאה כף ליקר דבש - לא חובה קמצוץ פלפל חצי כפית קינמון הוראות הכנה: 1. מבשלים פסטה ע"פ הוראות היצרן 2. ממיסים את החמאה ומוספים את הסוכר עד שמתקבלת תערובת קרמלית 3. בקערה עמוקה מערבבים את הפסטה עם חמאה מוממסת וסוכר, מוספים את הביצים, תפוחי עץ , צימוקים, אגוזים והתבלינים 4. מעברים את התערובת לתבנית משומנת עם תרסיס שמן או חמאה 5. אופים בתנור שחומם מראש לחום 180 מעלות עד שהמאפה מזהיב לגוון זהוב חום בערך כ35-40 דקות. בתאבון!

רותי410

New member
תודה רבה-רבה, רוזה. מקסימום אכנס לפייסבוק

ואראה - ואז גם אני אוכל בעיניים. חחח ובתיאבון לך

linar1

New member
בהחלט אני אשמח ו../images/Emo6.gif

יש שם יותר מדי תמונות מפתות...
כל התבשלים שאני מבשלת ואופה.

רותי410

New member
ראיתי - יופי של תמונות. אני אגנוב לך

פעם את המתכון של הבלינצ'ס - נראים נהדר. אממה, קוגל לא ראיתי!! חחח

רותי410

New member
חחח. נכנסתי לאלבום השבת כבר קודם,

וראיתי את התמונה של הקיגל - רק לא זיהיתי. על זה נאמר: "עיניים להם ולא יראו...". באמת מגרה. אני רק צריכה לבדוק אם יהיו לזה קונים - ואז אכין. בקשר לבלינצ'ס - זה משהו שהתחלתי לאהוב רק בשנה האחרונה. עד אז לא יכולתי להתחבר לזה. אני זוכרת (נדמה לי שזה היה בשנות השמונים - לא זוכרת בדיוק) שהיינו הולכים לרחוב ירמיהו, אם אני לא טועה, ל"בלינצ'ס של שושנה", ואחר כך נפתח סמוך אליו "הבלינצ'ס ההונגרי המקורי", לא בטוחה בקשר לשם המדויק. בקיצור, כולם טרפו והתפעלו, ואני רק ניקרתי - לא יכולתי להתחבר לזה ממש. הזמנתי תמיד רק מלוח - ותמיד התנדבו אחרים לסיים את מה שנשאר אצלי. חחח אבל זה מה שיפה, שכל החיים משתנים. עכשיו אני ממש אוהבת את זה. רק שאני לא יודעת אם המסעדות האלה עדיין קיימות. המון המון זמן לא יצא לי להגיע לאזור.

linar1

New member
איזו שאלה

אני תמיד שואלת את חבורה אם הם קונים את מנה...סתם לעמוד ולהכין. את תל אביב אני לא ממש מכירה, אבל היינו בהשתלמות והבית קפה לפי מיטב זיכרוני היה בדיוק כפי שכתבת, "הבלינצ'ס ההונגרי המקורי" והם הגישו את הבליצ'ס עם גלידה מדהימה. מעניין באמת אם זה עדיין קיים - זה היה מאוד קרוב לדיזנהוף סנטר. באותו ערב גם ראינו הקרנת בכורה של סרט "אמדאוס". זיכרונות, זיכרונות.

שגיב23

New member
היי מאיוש י

הכנתי את הקוגל לפי מה שכתוב אצלך בבלוג. יצא נהדר ובדוק כמו בתמונות. הכי אהבתי את החדות של המתוק-כרמל והפלפל השחור שנכנס בנדיבות . היה ממש טעים עכשיו הפרוייקט הבא שלי זה להכין ג'חנון לבד ושוב תודה על העזרה

למעלה