מחפש מתכון לאריסה/חריף

115599

New member
מחפש מתכון לאריסה/חריף

שלום, כבר די הרבה זמן אני מנסה סוגים שונים שאני קונה בחנויות אך אף פעם לא מצאתי את אותו הטעם שיש בפלאפלים ושאר המקומות... נאמר לי שעושים זאת עם צ'ילי גרוס. אשמח אם מישהו יוכל לתת לי מתכון או הסבר איך להכין בצורה חריפה ככה האפשר... תודה, אבי.

Chronicle

New member
סחוג.

הסוד הוא להשתמש בפלפלים חריפים טריים [האדומים והארוכים], גם מעט מהיבשים מאותו הסוג, וכמה פלפלי סודנייה [הקטנים אדומים האלו] והמון שום. את הפלפלים הטריים קולים על אש גלויה, מכניסים לשקית ניילון כשהם קלויים [כך ניתן להוריד את הקליפה בקלות] וסוגרים. מנקים מהגרגרים והקליפה. את היבשים משרים במים רגילים לכמה שעות לריכוך, מנקים מהגרגרים, משאירים את הקליפה. את הסודנייה משאירים טריים, רק חוצים ומנקים מהגרגרים. משאירים את הקליפה. מנקים בערך 5 שיני שום. בעזרת מכתש ועלי [למרקם גס יותר] או טחינה במכונה [מרקם חלק יותר], טוחנים \מועכים את כל המרכיבים. מתחילים מהשום עד שהוא כתוש לחלוטין, מוסיפים מעט מלח. ממשיכים עם הסודנייה והפלפלים היבשים, מוסיפים מלח, לבסוף מוסיפים את הפלפלים הקלויים ומוסיפים עוד מעט מלח. לבסוף מוסיפים שמן ומיץ לימון טרי עד לקבלת המרקם שרוצים. ממליחים לפי הטעם. זהירות - זה חריף ממש ממש!!! תשתדל לעבוד עם כפפות, כי זה שורף בידיים בצורה מטורפת. לא לגעת בעיניים כמה שעות אחרי, גם אם שטפת את הידיים! לאחר ההכנה לשים את הידיים במים עם מיץ לימון. זה מוריד את החריפות הנוראית והצורבת מהר יותר.

clcl

New member
אריסה אדומה של שרי אנסקי

אריסה אדומה של שרי אנסקי 250 גרם פלפלים חריפים יבשים (מהסוג הגדול שמוכרים בתפזורת בדוכני התבלינים בשוק ולאחרונה החלו לשווק בשקיות ברשתות השיווק) שיניים קלופות מראש שום אחד (אם כי אפשר להקטין את הכמות ל3-2- שיני שום) 1 לימון בינוני קלוף עם טיפטיפה מהקליפה הלבנה (לא הכרחי) 1 ו3/4- כפית כמון טחון (ראה הערה בסוף המתכון) 1 כף מלח גס 1/2-1/4 כוס שמן תירס או שמן צמחי אחר בידיים עטויות כפפות גומי שוטפים את הפלפלים מהאבק שדבק בהם במהלך הייבוש, תולשים להם את הגבעולים ומסלקים את הגרעינים. אם יש על הפלפל כתמים לבנים, יש לחתוך ולהרחיק אף אותם. מכסים במים (לא חמים) ומשרים כחצי שעה עד שעה, עד שהם מתרככים. מסננים ומייבשים על מגבת נייר. טוחנים את הפלפלים במטחנת בשר פעמיים. בפעם הראשונה את הפלפלים בלבד ובפעם השנייה עם השום ועם המלח, ואם אתם מצרפים גם לימון קלוף, חיתכו אותו לפלחים כדי להסיר את הגרעינים וטחנו גם אותו בסיבוב הטחינה השני. בוחשים לתערובת את המלח והכמון, ובהדרגה, תוך כדי ערבוב, מצרפים את השמן. מעבירים לצנצנת ויוצקים מלמעלה מעט שמן זית לאיטום העיסה. היות שהרוטב המשחתי הזה משמש גם כבסיס לרטבים נוספים, אפשר להכינו עם מלח ושמן בלבד, ללא תוספת השום והכמון. * מלבד הכמון, ניתן לתבל גם בכפית גרגירי קימל טחונים ובכפית גרגירי כוסברה טחונים. גם כפית נענע יבשה מתקבלת ברצון. * אם אין ברשותכם מטחנה, ניתן להכין את הרוטב גם במעבד מזון: בפעם הראשונה יש לקצוץ את הפלפלים גס ב4-2- הפעלות עם עצירות ובפעם השנייה של הקיצוץ יש להוסיף את המלח ואת השום, להפעיל את המכשיר ולצקת בהדרגה את השמן עד שמתקבל ממרח משחתי. * אם הממרח יוצא סמיך מדי מוסיפים כף מים. * הרוטב נשמר במקרר שבועות אחדים, אם כי כדאי להקפיא חצי או שלושה רבעים מהכמות במכלים או בשקיות קטנות ולהפשיר בעת הצורך.

clcl

New member
עריסה / ישראל אהרוני

עריסה / ישראל אהרוני 250 גר' פלפלים יבשים אדומים מנוקים 6 שיני שום 2 לימונים שלמים עם הקליפה הלבנה כף כמון טחון מלח פלפל שחור ¾ כוס שמן זית מעט אבקת פלפל אדום חריף ההכנה: משרים את הפלפלים במים לרבע שעה. טוחנים במטחנת בשר עם שאר החומרים. מערבבים ומוסיפים את השמן ופלפל חריף ושומרים בצנצנת זכוכית.

clcl

New member
הריסה טוניסאית מפלפלים טריים / שרי אנסקי

הריסה טוניסאית מפלפלים טריים / שרי אנסקי 1/2 ק"ג פלפלים אדומים חריפים טריים 2-1 פלפלים אדומים מתוקים טריים 4-5 שיני שום כתושים ( כף של שום כתוש) 1/4 כוס שמן מלח מרתיחים במים את שני סוגי הפלפלים כ4-3- דקות. אחרי שה פלפלים מעט התקררו, מסירים מהם את הגבעולים ואת הגרעינים ומרסקים אותם במעבד מזון עם כף מלח, שום כתוש ו1/4- כוס שמן. מעבירים את הרוטב לסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כ15-10- דקות, עד שהרוטב מתאדה ומצטמצם מעט. מכניסים לצנצנות ושומרים במקרר. ניתן להקפיא חלק מהרוטב.

clcl

New member
סחקה - החריף המרוקאי

סחקה - החריף המרוקאי המקור: אתר קוסקוס 20 פלפלים אדומים יבשים- חצי חריפים וחצי מתוקים. 2 כפות כמון 1/2 כוס חומץ 1/2 כוס שמן 7-10 שיני שום מלח אופן ההכנה: משרים את הפלפלים במים לכמה שעות. מיבשים אותם, מנקים אותם מהגרגרים וטוחנים אותם. לאחר שהפלפלים נטחנו, מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים.

clcl

New member
עריסה מרוקאית / גיא פרץ

עריסה מרוקאית / גיא פרץ חומרים ל-8-6 מנות: 500 גרם פלפלים אדומים מתוקים יבשים 2 ראשי שום טריים קלופים 1/2 כפית גרגרי כוסברה צרור עלי כוסברה 1 כף פלפל שאטה גרוס 1 כף מלח 1 כפית כמון 1 כוס שמן זית מיץ מ-2 לימונים 1/4 כוס חומץ אופן ההכנה. 1. שוטפים את הפלפלים ומורידים את הראשים. 2. משרים במים פושרים כחצי שעה ומסננים. 3. טוחנים את הפלפלים עם שום, גרגרי ועלי כוסברה במטחנת בשר בעלת חורים גדולים. 4. מתבלים, מוסיפים שמן זית, מיץ לימון וחומץ ומערבבים למרקם אחיד. *אפשר ואף מומלץ להכין כמות גדולה ולהקפיא במנות, אך גם במקרר חיי המדף יהיו ארוכים, אם תקפידו לכסות בשכבת שמן. ממרח פלפלים מתוקים, שאפשר לשחק עם מידת החריפות שלו. משמש כבסיס לסלטים ותבשילי דגים וגם מומלץ כממרח לסנדוויצ’ים.

פוקסי99

New member
חריף

בקשר לסחוג ירוק או אדום כאשר את מכינה סחוג מפלפלים אדומים טריים את עובדת לפי המתכון של הסחוג הירוק הטרי סחוג ירוק טריו פוקסי99 / מתכונים 6 פלפלים חריפים טריים גדולים 15 שיני שום(כראש וחצי) חבילה כוסבה כפית חוויג' למרק 1/2 1 כפית כמון כפית מלח לנקות את הפלפלים מהגרעינים ונמחיצות לשים במעבד מזון להפעיל למספר שניות עד קבלת פלפל קצוץ אבל לרא מישחה להוציא מהקערה לשים את הכוסברה והשום להפעיל עד קבלתם קצוצים להחזיר את הפלפל להוסיף מלח חחויג' כמון להפעיל למספר שניות ומוכן יש לזכור שאורך חיי המדף של סחוג כזה הוא קצר יחסית במקרר • סחוג אדוםו פוקסי99 / מתכונים ו 04:06 | 11/10/06 2 כוסות פלפל קטן יבש כנייר חבילה כוסברה 20 שיני שום כפית מלח כפית כמון כפיתחווג' למרק שמים את הפלפלים בקערה ושופכים מים רותחים משאירים בקערה לחצי שעה מוצאים מהקערה סוחטים את הנוזלים (אני משתמש במיבש חסה) מעבירים את החומרים למעבד מפעילים לקבלת מרקם קצוץ דק דק אבל לא משחתי ונהנים לי יש תמיד פלפל מתוק יבש במקרה והסחוג יצא חריף מידי לכושר הסבל שלי אני מדלל את החריפות עם הפלפל המתוק והמלצה כאשר את מסיימת להכים ולעבוד עם הפלפלים לרחוץ את הידיים עם סבון ולשטוף במים החמים ביותר שאת יכולה לסבול ואז החריפות נעלמת כל טוב פוקסי חבר מהעבודה נוסע לחו"ל בשליחות ויש לו בעיה הוא אוהב חריף וביקש ממני פתרון אז זה מה הכנתי לו טחנתי פלפל יבש חריף טחנתי שבבי שום טחנתי עלי כוסברה יבשים הוספתי חוויג' למרק הוספתי כמון הוספתי מלח ערבבתי טוב טוב ולצנצנת יבשה סגורה הייטב שלא תכנס לחות עכשיו בחו"ל הבחור ישים מהתערובת בצלוחית יוסיף מעט שמן או מים יבחש ויש לו סחוג נהדר מקווה שיהנה פוקסי ועוד אני קונה פלפל חריף יבש הייטב בשוק בראש העין או בשוק נתניה. אני דווקה משרה את הפלפל לשעה ואפילו במים רותחים. מעביר למסננת ליציאת שארית המים וסוחט היטב בין כפות הייים. מעביר לבלנדר מוסיף שיני שום מראש שום אחד חבילה כוסברה כפית מלח כפית כמון כפית חוויג' למרק מפעיל את מעבד המזון ומתעלף מהריח ואז באה הבעיה העיקרית לחלק לכל העומדים בטור בעונת הפלפלים: מכוון שאני מגדל לבד בגינה. במקום הפלפל היבש אני משתמש בפלפל אדום טרי ישר מהגינה.אבל אותו המתכון טיפ לכל מי שנגע בפלפל חריף: יש לשטוף את היידים במים מהברז אבל הכי חמים שאתם מסוגלים לסבול!! וכל החריף יירד מהידיים ואין חשש לגעת בעיניים סחוג מהיר הכנה פלפלים גדולים חריפים 1/2 חבילה כוסברה 10 שיני שום 1/2 כפית כמון מעט כורכום 3/4 כפית מלח הכל לבלנדר ולהפעיל ניתן להוסיף כפית חוויג' במקום הכמון והכורכום

למעלה