מחפש משחקי מחשב מסוג AD&D

מחפש משחקי מחשב מסוג AD&D

שלום רב, אודה למי שיוכל להמליץ לי על משחקי מחשב מסוג aD&D. תודה.

ננסק

New member
הו הו, יש הרבה

נתחיל בקלאסיקות: Baldur's Gate, במיוחד 2, שהוא מצוין. אפשר לשחק בו גם בלי לשחק את הראשון (רק חייבים לקרוא את תקציר העלילה של הראשון). Planescape: Torment - אחד ה-RPG הטובים אי פעם. מוזר, מעניין, מלא ברמזים חידות ודברים משונים. Arx Fatlais - לא משתמש בחוקים של מו"ד, אבל זה ממש לא משנה. משחק תפקידים מעולה ואינטנסיבי, שמאפשר לך לחקור 10 קומות של עיר תת-קרקעית ענקית מגוף ראשון.

מירטל

New member
לצערינו...

שוק משחקי המחשב די עבר למו"ד3 - כך שאין משחקים חדשים של מוד"מ.

ננסק

New member
רק משחקים ישנים מאוד

כבר ארבע שנים לפחות שלא יצאו משחקים שכאלו. כלומר, כל משחק שתמצא, לא בטוח שיוכל לרוץ בכלל על המחשבים של היום ללא תמיכה מיוחדת. כמובן, גם קשה יותר למצוא משחקים שאתה לא מכיר, פשוט כי לא יוצאים חדשים. Planescape Torment הוא לפי החוקים של AD&D. יש כמובן גם את Eye of The Beholder, סדרה מצוינת של חקר מבוכים קלאסי. מאוד ישנה. Icewind Dale הראשון והשני הם לדעתי המשחקים האחרונים שיצאו עדיין לפי AD&D. שניהם חביבים, ואפשר לרכוש אותם מאוד בזול בפריק תל-אביב או הרצליה. מעבר לכך הכל ענתיקה, גרוע מאוד, או שניהם. חפש כאן: http://www.mobygames.com/game_group/sheet/gameGroupId,73/

ננסק

New member
רק להוסיף

אלא אם יש לך סיבה מיוחדת, באמת אין שום סיבה להישאר דבוקים ל-AD&A, או בכלל למו"ד. Arx Fatlais למשל משתמש בשיטת חוקים משלו, והוא מומלץ בחום רב.

l o r e

New member
שני משחקים מעולים

שני משחקים טובים למדי בעלי ממשק נהדר, ועלילה מעניינת למדי. הבעיה העיקרית במשחקים האלה הם הבאגים, והעובדה שהם משחקי דוס. תיאלץ להשתמש באמולטור כגון DOSBox או ב-Moslo, שיאט את המשחק, אחרת לא תוכל לשלוט במשחק ולעבור שלבים מסויימים אם בכלל תוכל להריץ אותו. המשחק הראשון נקרא Shattered Lands ושמו של השני הוא Wake of the Ravager.

DDN

New member
למה כשאתה מתחיל הודעה ב"הו הו"

אני מדמיין אותך שמן, בבגדים אדומים ויורד מהארובה?
המחשבות שהשיעמום של מבוא לסוציולוגיה יעשו לבנ'אדם.

shadowfax

New member
תלוי כמה אחורה אתה רוצה ללכת

החברה שיצרה המון ממשחקי AD&D היא SSI מה שאני מכיר: pool of radiance שזכה למעיין חידוש או המשך לא מזמן. curse of the azure bonds secret of the silver blades pool of darkness gateway to the savage frontier treasures to the savage frontier מדובר בסידרה של משחקים המקושרים בניהם מה שנחמד בהם הוא שכדי לחסוך במקום לא היה הרבה טקסט במשחק עצמו אלא הפניה לספר מסע שמסופק עם המשחק לקריאת הקטע (זה כמובן עזר למנוע העתקות). סידרה של עינו של הבוהה (3 משחקים). משחק אחרון בסיגנון בשם dungeon hack (עם מבוכים רנדומלים). משחק מוזר של אל-קדים (יותר כמו משחק פלטפורמה). משחק מנקודת מבט ראשונה (אך לא כמו EOTB) בשם monzoberranzan (מעניין על מה). 2 משחקים על בסיס אותו מנוע כמו של מנזונברנזן רק לרייבנלופט, אני לא זוכר שמות אבל הראשון היה בסיגנון האפלולי של ערפד הערפילים (עם סטרהד) והשני עסק יותר במדבר עם צוענים. 2 המשחקים המצויינים ביותר של השמש האפלה. וכמובן אי אפשר בלי רומח הדרקון עם: Champions of Krynn The Dark Queen of Krynn בהם לא שיחקתי. אלו פחות או יותר המשחקים הישנים של שנות ה80-90 אם יש לך עדיין כונן גדול תוכל לקנות מפה חלק מהם: http://www.nobleknight.com/ViewProducts.asp_Q_ProductLineID_E_25_A_ManufacturerID_E_1_A_CategoryID_E_21_A_GenreID_E_

מירטל

New member
לא צריך כונן גדול.

הוציאו את רוב המשחקים האלה על CD באוספים שונים ומשונים.

shadowfax

New member
נכון אבל באתר שנתתי ניתן לקנות

את המקוריים עם הדיסקטים המקוריים

ogmios

New member
הורדה (חוקית) חינם

באתר The Underdogs יש קטגוריה שלמה של משחקי תפקידים שהחברות ויתרו על זכויות היוצרים שלהם וניתנים כעת להורדה חינם

tarmilai

New member
משחקים מומלצים:

baldur's gate 2 - נחשב בעיני רבים למשחק התפקידים הכי טוב שיצא אי פעם Wizardy 8 - משובח, ארוך קצת Morrowind - אם עולם עם אפשרויות בלתי מוגבלות לא מפחיד אותך, לא לאוהבי משחק לינארי Summoner - חמוד תהנה

shadowfax

New member
baldur's gate 2 ממש לא מתקרב

למה שאני מגדיר מ"ת ממוחשב הכי טוב שיצא אי פעם, הוא מלא במשימות צדדיות שלא תורמות הרבה למשחק, מבחינת משחקיות אין ממש שינוי בין Dark Sun: Shattered Lands (המשחק הראשון שחזר לרעיון נקודת מבט שלישית) לשאר המשחקים מנקודת מבט שלישי שיצאו לאחרונה, מלבד גרפיקה טובה יותר אין להם משהו מיוחד להציג ולשנות ולכן: המשחק הכי קרוב למ"ת אמיתי (ולכן לטעמי הכי טוב) היה ונשאר Neverwinter Nights ורק בגלל האופציה לשחק תחת מנחה חיי ואמיתי בהרפתקאה שהוא יוצר ושולט בה ובתוצאות מעשי הדמויות, זה חידוש שלא הופיע מעולם וזה מה שהופך אותו למיוחד.

tapas tapas

New member
baldur gate 2 היה מעולה

החידוש הראשון שהיה בו הוא שהיית יכול לעצור את הקרב בלחיצה על SPACE ולהמשיך את הקרב בזמן אמת עם עוד לחיצה על SPACE (טוב זה בעצם מהראשון). דבר נוסף, התוכן שלו היה מעולה. הסיפור של המשחק, ההרפתקאות, הבדיחות עם MINSC ו BOO. זה היה משחק ממש מעניין, גם אם לא חידשו בו כל כך מבחינת אינטראקטיביות. אני גם אוהב את הMULTIPLAYER של NWN, אבל BALDUR GATE לוקח בגדול את הסינגל פלייר של NWN. בNWN הסיפור היה משעמם ולא מעניין, ולא היה הרבה תוכן גם מבחינת הכמות וגם מבחינת האיכות.

shadowfax

New member
זה לא חידוש אלא צורך

בbaldur gate הראשון הם הכניסו את הRT בניגוד לשיטת התורות שהיית קיימת במשחקים הישנים אבל זה יוצר עדיפות ללוחמים וקשה לנהל קרב עם קוסמים ולכן הם הוסיפו את עניין העצירה, אאל"ט בראשון יכולת לעבוד לפי תורות או לפי RT. העלילה היא עניין אישי, חלק אהבו אותה וחלק לא (אותי היא עצבנה קצת) זה למעשה נקודת מבט שרחוקה מלהגדיר את המשחק כטוב ביותר שיצא, אני מחפש יותר מאשר עלילה שהיא דבר סובייקטיבי, DARK SUN למשל היה חדשי בזמנו- אבן דרך להמשך (כמו שציינתי הרבה מהחידושים נשארו) אבל הוא עדיין לא היה הטוב בתחומו כי הוא לא הציע משהו מעבר לעלילה טובה. אני לא מדבר על ה MULTIPLAYER בNWN אלא על כלי המנחה שיצרו אפשרות לצאת מעבר לתחום הקטן של העלילה הכתובה במפעל וזה הופך אותו לכי טוב שיצא...

למעלה