מחפש מקום לאמן

Stas Lifshitz

New member
מחפש מקום לאמן

שלום לכולם!
אני עוסק בדאיטו ריו מזה כעשור (תלמיד של ניקו) והחלטתי שהגיע הזמן לפתוח קבוצה.
הבעיה העיקרית היא שאני משרת בצבא ולכן אני יכול להתאמן רק בשבת (יש דברים אחרים בחמישי-שישי).
השאלה שלי היא: האם אתם מכירים דוג'ו על ציר ראש העין-פתח תקווה-רמת גן-תל אביב שמוכן לארח (בתשלום כמובן) קבוצת דאיטו-ריו במוצ"ש?
דרישות מהמקום: מזרונים קבועים או ניידים וזהו, אנחנו מאד חסכוניים סה"כ.
אשמח לשמוע בהקדם.

ניסים י

New member
ברשותך,רציתי לשאול שאלה לגבי פארק הירקון

או כל פארק אחר.
מידי פעם אני שומע על אנשים שמתאמנים בפארקים, האם כאשר הם מתאמנים שם, הם מבוטחים ? כלומר המורה שמעביר את האימונים, מבוטח
וכן גם התלמידים ? יש חברות ביטוח שמבטחות אימונים במקומות כאלו ?
תודה

לימוד פארקים

אם פוליסת הביטוח שלך מציינת (כפי שמומלץ) כי מותר לך ללמד בכל מקום במסגרת מדינת ישראל (לא כולל הרחבות לחו"ל): אזי אין בעיה ללמד בפארק.
עליך לקחת בחשבון כי כמו בכל מקום ובפרט במקום ציבורי ופתוח: חובה עליך להקפיד שבעתיים בכל הנוגע ל"רשלנות מקצועית"
...

לפיכך בחר שטח אימונים בו הקרקע נוחה ואין מכשולים בסיבה המסכנים את האימון.
הגדר מראש לתלמידים את שטח האימון ובקיץ אף וודה קיומו של צל (אם מדובר בשעות היום)...
כן טוב שתבחר במקום הקרוב לברז או תביא אתך
לשיעור. כנ"ל לגבי
.

בברכה, יובל.

ניסים י

New member
תודה

כאשר מורה מלמד אומנויות לחימה,במקום שבו תנאי המיגון לא טובים (למשל אין מזרונים) ויש סיכוי (גם אם אחד לאלף) שתלמיד יפצע קשה
האם הוא לא לוקח על עצמו סיכון גדול מידי? נכון שהפוליסה אומרת בכל מקום במדינת ישראל,אבל בכל מקום שאפשר ליעד אותו לטובת המטרה הזאת.
ממה שאני מבין זוהי בעיה,מכיוון שהשטח נשאר אפור (אולי) וכשזה אפור וקורה משהו,אנשים מתחילים לגמגם ולהתפתל.
בנוסף,פוליסה שכוללת אחריות מקצועית היא טובה,אבל למאמן. מה עם התלמיד ?
תודה

פשרות

הכי טוב זה דוז'ו גדול מאובזר המאפשר לסמל"צ כל סביבת אימונים רצויה... אבל החיים - כמו בחיים...

כשמדובר בקבוצות קטנות (כמו שלי), הפארק שאינו עולה כסף: משאיר את קיום הקבוצה - כלכלי.
גם די נעים רוב הזמן, למען האמת.

זה נכון שיש דברים שאי אפשר לעשות בפארק. בהנחה שמדובר בענף א"ל שמפשר זאת: מתפשרים, קרי עושים את אותם דברים רק אחת לתקופה בסביבה אחרת או ש"לא הולכים עד הסוף" בכיוון ספציפי כמו כזה המצריך מיזרון וכיוב'.

למעלה