מחפש מסעדה כמו פעם

imitsu

New member
מחפש מסעדה כמו פעם

בשרית, עממית... מקום נקי, שירות סבבה..
מקום שלא צריך לשלם על סלטים 20 שקל לבנאדם...

פעם היו הרבה כאלה בנמצא.. היית בא.. מקבל חומוס.. צ'יפס.. (לפעמים משלם עליהם סכום סמלי..)
ותחלס משלם רק על בשר ושתיה..
יש אחת כזו בירושלים שאני מכיר (ציון הגדול)

השאלה אם יש עוד שאתם מכירים וממליצים עליה? :)

תודה מראש.

salo22

New member
ולמה לא לשלם על סלטים ?

ותחלס לשלם רק על בשר ושתיה ? כי הכנתם לא עולה כסף ? צ'יפס וחומוס זה לא אוכל שדורש הכנה קפדנית ? סלט ירקות לא שווה כסף ?
לשאלתך לגבי מקומות שייתכן ובהם אתה לכאורה לא משלם על המסביב, למרות שלא אמור להיות דבר כזה שלא מתמחרים ולוקחים בחשבון, בדוק את שיפודי זיקה מיפו שקיבלה פה כמה המלצות טובות לאחרונה והקונספט בכיוון שאתה מציין, כנראה.

dalitds

New member
במסעדות דגים המחיר כולל את הסלטים של הראשונות

salo22

New member
ברור, לכאורה כולל

ונהיה בטוחים שגם התמחור הכללי לוקח בחשבון, אף אחד לא אמור לחלק מתנות, זה יהיה נאיבי לחשוב שעסק לא לוקח הסלט בחשבון. יש מסעדות לא מעטות שנהגו, לפחות יותר בעבר, לכתוב שפלטת הסלטים כלולה בהזמנת מנה עיקרית, יש כאלו שעדיין עושים זאת ויש גם חלק שלטעמינו יהיו תמורה טובה לכסף באופן כללי, בלי קשר אם פלטת הסלטים בתשלום יחסי נוסף או כלולה במחיר המנה העיקרית. בואו לא נהיה נאיביים או חמדניים ונחשוב ששולחן כיד המלך לא אמור להסתכם בהוצאה כספית הגיונית.

chillip

New member
לא כל כך הבנתי את הנקודה

אני חושבת שהוא שאל את מה שהוא שאל מכיוון שנהיה איזשהוא סטנדרט במסעדות דגים שמחיר הדג נע באזור 80-90 ש"ח
ובחלק מהמסעדות גובים בנוסף כ- 20 ש"ח עבור הסלטים (מבלי לקזז אותם ממחיר הדג) כך שבפועל המחיר במסעדות האלו גבוה בכ- 25%

זה בסדר גמור - אבל בהתחשב בזה שתוספת המחיר לא בהכרח מעידה על טיב מנת הסלטים או על איזושהיא תמורה עודפת, מאוד הגיוני שהבחור שואל על מסעדות שגובות X ש"ח על מנה ולא Xּּּ+20 ש"ח.

imitsu

New member
שלא תבין לא נכון

זה לא מתוך קמצנות או זלזול..
ולא טענתי שלהכין סלט לא עולה כסף וכן לגבי צ'יפס (הכנה קפדנית!? רק שיהיה טרי .. חומוס זה כבר משהו אחר.. )
אבל 20 שקל לבנאדם על סלטים, וכן על מנת ציפס, זה כבר הגזמה לטעמי..
אני הולך גם למסעדות יוקרה והתשלום זה פחות העניין כמו העיקרון.

בכל אופן,
אבדוק את ההמלצה שלך
תודה רבה :)

בזיקה נותנים עם הבשר חומוס, צ'יפס וסלט ירקות.

בוסף יש פנכות קטנות עם סלסות למיניהן, לא צלחות סלטים. עם זאת, להזכיר שמחיר העסקית הזו כולל 2 שיפודים נדיבים של קבב או פרגיות הוא רק 45 ש"ח.

שקדייה

New member
לא כזה משנה על מה משלמים ועל מה לא..

הכוונה היא כנראה, שאפשר לשבת לאכול ארוחה טובה במחיר עממי. כמו ששיפודיות היו פעם.
היום ברוב השיפודיות, ארוחה עולה כמו ארוחה במסעדת גורמה, וזה משהו שאנשים לא רוצים להתרגל אליו (בלי להכנס לסוגייה אם זה מוצדק או לא..).

הגרגרן

New member
הרבה מהשיפודיות עונות להגדרה

בחלקן, יש עיסקה שבה אם הזמנת מנה בשרית (מינימום שני שיפודים) לאדם, אז כלולים במחיר סלטים, צ'יפס, חומוס, שתיה קלה ולפעמים אפילו בירה ושתיה חמה.

דוגמאות:

במסעדת "אלברט" באזור יש עיסקיות בטווח המחירים של 69-99 ₪, לפי סוג הבשר המוזמן, שבהן תקבל בנוסף למנה הבשרית, סלטים, שתיה קלה או 1/3 בירה מהחבית (תלוי במנה הבשרית שהזמנת) ולבחירתך שתי תוספות מתוך: תפו"א אפוי, אורז, צ'יפס, סלט ירקות. נכון, החומוס אינו כלול.

ברשת "אווזי", לפחות בסניף שבחולון, יש עיסקאות דומות, כשהזולה שבהן מתומחרת ב-99 ₪ לזוג כשזה כולל שני שיפודים לאדם (מתוך מבחר של 4 סוגים, נדמה לי "פרגיות", קבב, כבד עוף, לבבות עוף), סלטים ושתיה קלה. יש שם גם עיסקית יקרה קצת יותר הכוללת את החומוס והצ'יפס.

לא חסר דוגמאות נוספות.

imitsu

New member
אגב, אני מחפש מקומות כשרים

שכחתי לציין את זה בהודעה המקורית :)

ותודה על ההמלצות! :)

הגרגרן

New member
הדוגמאות שהזכרתי אינן מסעדות כשרות

במיוחד "אלברט", שבה יש בין השאר סטייקים מבשר חזיר. לעומת זאת, אם אתה גמיש בנושא, יש שם בהחלט מנות בשריות מבשר בקר או כבש וכמובן דג ללא תעודות כשרות.

אם הכשרות חושבה לך, אז באזור שלי יש את "פינת השלושה", ששם שוב שיטת ה-2 שיפודים מקנה לך גם סלטים וזהו. התנאים קצת הורעו שם מבחינת התימחור וכעת יש מחיר נפרד לצ'יפס, שתיה וכד'.

alferd

New member
פשוט

"הלב הרחב" בכרם התימנים בתל-אביב.
הנאה מובטחת.

למעלה