מחפש מנוע

talnisim22

New member
מחפש מנוע

שלום לכולם!!!! אני מחפש בנרות כבר כחודש מנוע בעל הנתונים באים: שיסתובב במהירות 1 סל"ד בעל חצי או יותר כוח סוס. אני מוכן לשלם, אני מוכן לבנות אני רק צריך מידע איך אני יוצר דבר כזה! בתודה מראש טל

Daemonlior

New member
תקח מנוע של שעון.. חח

בשיא הרצינות, לא חושב שיש כזה דבר.. חפש בחנויות חשמל.. אני מכיר מנועים קטנים שעושים יותר סל"ד.. אבל לא משהו כזה חלש..

לארק 64

New member
מה הבעיה?

קח כל מנוע שיתאים לך (חשמלי או אחר) ובעזרת פולים מתאימים תביא אותו למצב של כל סל"ד מבוקש. בשביל מה אתה צריך את זה? אם תתן יותר פרטים זה יקל על הכיוון.

talnisim22

New member
מנוע 1 סל"ד

אני בונה מתקן מסוים שבו אני צריך לשם מנוע שיזיז חול. כלומר שהוא לא צריך להיות יותר מדי חזק, (בערך חצי כוח סוס). למה אתה מתכוון "בעזרת פולים מתאימים"? בכל אופן אני אשמח אם אתה מכיר איזשהו מישהו או מקום שאני יכול למצוא כזה דבר... (זה די דחוף, לעבודה סוף שנה שלי) תודה מראש טל נ.ב. הייתי שמח שזה יהיה מנוע חשמלי.

שי ז.

New member
אתה יכול לקחת כל מנוע חשמלי

שמסתובב ב 1400 סל"ד ולהעביר אותו דרך גיר חלזוני.

לארק 64

New member
בעיה לסטודנט .....

עכשיו יותר ברור. "פולים מתאים" הכוונה להעברת כוח כמו שבאופניים. ז"א שעל ציר המנוע מרכיבים גלגל בקוטר מחושב ובציר שמזיז את החול מרכיבים גלגל בקוטר אחר. גלגל המנוע מעביר את הכוח בעזרת רצועה גמישה שמסובבת את ציר ה"מחפרון" שלך. איך לעשות את כל זה? מנועים ושאר חלקים תמצא בדפי זהב. קצת חיטוט בספר ועוד קצת שאלות בטלפון ותמצא הכל. איך מחשבים את קטרי הגלגלים? זה לא ממש מסובך. אולי תתחיל בפורומים של סטודנטים בטכניון או הנדסה כולשהי. ראשית תתחיל לחפש מנוע חשמלי קטן עם סל"ד הכי נמוך שיש. אם זה לצרכי בית ספר אז אתה יכול לעשות את התרגיל במנוע הרבה יותר קטן מחצי כו"ס. כמה חול אתה מזיז?

talnisim22

New member
מנוע 1 סל"ד

טוב הרעיון שלי הוא להזיז את החול כמו שבתמונה, המנוע אמור לסובב מעין מחוג שיהיה בגודל של 40ס"מ עד מטר, והוא כל הזמן יישר את החול, ישטח אותו. תודה טל

TomaC

New member
חצי כ"ס?

לצורך ההשוואה, חצי כ"ס הוא 370 וואט (בערך, לא זוכר מספר מדויק). מנוע של מקדחה הוא בסדר גודל של 650 וואט- כלומר, אתה מבקש מנוע שיהיה יותר מחצי מהכח של מקדחה. נשמע לי קצת חזק מידי.

galbo

New member
הייתי אומר שמנוע 12V של מברגה יתאים

לו אם כך אך יעלה עלות של מברגה\אם ישיג משומשת יהיה חינם..

talnisim22

New member
חצי כוח סוס

אז אולי אני טועה, הוא לא צריך להיות חזק בכלל, תסתכל על התמונה, כל מה שהוא צריך לעשות זה להזיז חול

TomaC

New member
גש לחנויות חשמל. כל מנוע חשמלי

עם תמסורת קטנה יתאים (בד"כ יש מנועים כאלה מובנים, אולי כדאי שתחפש בפורום ובחנויות של טיסנים)

לארק 64

New member
אהו איזה פרויקט נחמד .......

איפה אתה לומד? ממש פרויקט יפה. אז ככה: 1. אל תשקיע בפרויקט יותר מ 50 שקל. אגורה לא יותר. 2. תמצא מנוע חשמלי או על סוללות מצעצוע ישן. הכי טוב היה למצוא מנוע של מיקסר מטבח ישן משום שהמהירות בו יחסית מאוד נמוכה. תצטרך למצוא דרך להוריד את מהירות סיבוב ה"מסרקים" של החול על ידי גלגלי שיניים שונים או רצועה. אם תפרק מספר צעצועים חשמליים ישנים סביר להניח שתהיה לך ערימה קטנה של גלגלי שיניים. תבין! המנוע לא ישב במרכז המסרקים, המנוע ישב בצד ויעביר את הכוח על ידי רצועה קטנה לציר המסרקים או גלגלי שיניים. תשכח ממנוע 1/2 כ"ס. בסך הכל אתה צריך להזיז כמה גרגירי חול ולא יותר. 3. את המסרקים תייצר ממסור ידני ישן. אם אתה רוצה להצליח פשוט תתחיל לעשות ניסיונות. אני מבטיח לך שהעסק לא יעבוד במכה ראשונה. בהצלחה

חץ הכסף

New member
איזה מנוע, חשמלי ? DC או AC ?

כמה וולט? כיוון סיבוב? שני כיוונים? ספק אם תמצא בארץ מנוע כזה יש לך סיכויים למצוא בסין או טיוואן, ארה"ב

מנוע 1 סל"ד.

אין פלא שלא מצאת עד היום מנוע כזה, פשוט בגלל שחיפשת בנרות וככה לא מוצאים מנוע....ועכשיו ברצינות, תתקשר ל"אריאל את ברגר" בחדרה. חברה עם ראש פתוח המוכרת מוצרי פיקוד ובקרה. תסביר להם בדיוק מה אתה צריך, יש להם המון נסיון וגם אם אין להם מנוע כזה הם ידעו לאן להפנות אותך. ואת מספר הטלפון שלהם תחפש ב 144, ולא בנרות!!! בהצלחה,,,אילן.

Smarek

New member
מנוע חזק 1 סלד לא בדיוק אבל בערך

מנוע של מגב שמשות של מכונית הוא ל-12 וולט והספק של 100-300 ווט תלוי בסוג המכונית. בדגמים רבים יש ציר מסתובב באטיות. חפש כזה אצל מגרשי גרוטאות לרכב

למעלה