מחפש מנוע 1.20, 4 פעימות

• פותח הנושא sbox
  • פורסם בתאריך

sbox

New member
מחפש מנוע 1.20, 4 פעימות

אני מחפש לקנות מנוע 1.20 4 פעימות לטיסן ZEN 90 האם משהוא יש לו המלצה למנוע אמין בעל יכולות אווירובטיות טובות ?

MemphisRaines

New member
המנעו הנכון ל זן 90 הוא :

ys 91 fz כל מנוע 120 יהיה כבד מידי ויגרום לאף כבד אם תאזן את הטיסן עם משקולת בזנב הוא יהיה אנרציאלי יתר על המידה בקיצור לך על 91 ורצוי של ys מאחר והוא חזק משמעותית יותר מהאו אס המקביל בהצלחה
שרון

ram_z

New member
מצתרף להמלצה של שרון...

בגדול אני מכיר את הטיסן הזה הוא טיסן מדהים היטסתי אותו עם מנוע ys 91 fz אין ספק שכאשר המנוע הזה מכוון נכון אתה ממש ממש תהנה ממנו בהצלחה רם

דעתי שונה

הי, יצא לי לעשות טיסות מבחן וקיזוזים לטיסן כזה עם מנוע YS90FZ והתאכזבתי מן התוצאה. הטיסן אמנם ממריא יפה אבל הוא לא מסוגל להתמודד עם תרגילי אוירובטיקה לרמת F3A. או בעיברית הטיפוס האנכי שלו חלש ביותר. (אפשר לחסוך את הפולמוס על התאמת פרופלר) למרבה הצער מה ששרון אמר לגבי מנועים כבדים יותר נכון לכן הייתי שוקל ללכת על מנוע שתי פעימות LONG STROKE הכי חזק שיש שלא יעלה את משקל הטיסן. מכיוון שלא ניסיתי באופן אישי אז לא אוכל לתת עיצה מהימנה. אבל ממה ששמעתי שווה לבחון את הOS91fx בברכה אבי ורטהיימר

noam weissman

New member
דעתי שונה משלך...

היי, OS עושים מנועים למעלה מ 70 שנה. הם נחשבו מנועים בינוניים כמו כל המנועים היפניים. במהלך העשרים שנה האחרונות כמו כל התעשיה היפנית הם השתפרו. אבל, ופה יש אבל גדול הם עושים מנועים לקהל הרחב. המנועים שלהם ברמת יצור גבוה. הקרבורטורים שלהם נחשבים אם לא הטובים ביותר אז ביין הטובים ביותר. המנועים מתוכננים להיות ידידותיים ונוחים לתפעול וכיוון. מכיוון שהם לא חזקים במיוחד ואמינים הם פופולריים. כל המנועים החזקים באמת בידיים לא מקצועיות לא מתפקדים ומיד מאשימים את המנוע (יצרן). אף מנוע של OS לא התברג אף פעם למחלקה תחרותית ברמה הראשונה. אולי החריג אלו מנועי ה F3A שלהם. אבל ב F3A חשובה האמינות, יציבות ולא כל כך הכוח. שלא נזכיר חס וחלילה שהרבה מאוד מנועים שלהם ברמה התחרותית נראים כמו OS אבל בפנים... שרוול ABC או AAC, לא של OS (תחליפי). מיסבים איכותיים לא של OS (טובים יותר), לפעמים ראש מנוע אחר (תחליפי או יצור עצמי). והרשימה ארוכה. המנועים החזקים ביותר מיוצרים ע"י ROSSI, PICO, OPS, JET לא בהכרך בסדר הזה. המנועים האלו חזקים מאוד לא זולים ולא מתאימים למתחילים. עם מחפשים מנוע לא נורא יקר אבל עדיין חזק אפשר לנסות מנועים מזרח אירופאיים MOKI או MVVS. הזול משניהם הוא ה MVVS. יתרון נוסף של ה MVVS הוא המבחר הגדול של אגזוזים וצינורות תהודה שהם מציעים. את השרוול + החלק העליון של הגוף ניתן לסובב כך שאפשר לבחור (באותו מנוע) יציאה שמאלית, ימנית או אחורית של הגזים. כמובן שבחירה זאת היא חד פעמית. פעם שהחלטנו חייבים להישאר כך. יש מנוע שהיתי ממליץ להתרחק ממנו למרות המחיר הנמוך שלו וזהו ה MDS. בברכה.

Adi Berman

New member
מעניין אבל מה עם YS ...

הוא גם מנוע יפני (אם אני לא טועה) שזוכה להרבה הצלחה בתחום ה F3A הרבה מהמשתתפים באליפות העולם האחרונה (ואף הזוכה במקום הראשון) השתמשו במנוע זה. ממה שקראתי בפורומים שונים הוא זוכה לתשבוחות רבות. מעניין האים הוא יתברג טוב בין המנועים בארץ

MemphisRaines

New member
ys הוא המנוע המביל בעולם בתחום ה

F3A ביחד עם os הסיבה ש ys לא מתברג בארץ היא שהוא לא מנוע זול ושאין לייצרן זה דגמים זולים בכלל , המנוע הקטן ביותר שלהם הוא 45 שתי פעימות שינו מאד חזק אבל מחירו בארהב עומד על 190 דולר וזה הרבה בשנים האחרונות ys עברו בצורה כמעט מוחלטת ל 4 פעימות , והמנועים שלהם עולים בהרבה מבחינת הכוח על כל יצרן אחר באותו נפח בהצלחה שרון

noam weissman

New member
תגובה לעדי

היי, לפי מה שאני יודע YS זאת חברה קטנה ומהתחלה היו להם מנועים טובים מאוד. הם היו אם לא הראשונים אז בין הראשונים ששמו משאבה על המנוע. יש הבדל כאשר אתה יצרן קטן ואיכותי לביין יצרן ענק. היתה עוד חברה יפנית שהיתה מאוד מתקדמת בזמנו HGK אבל הם לא קיימים היום. עם כל הכבוד ל F3A אבל הדרישות למנועים החזקים ביותר הם למחלקות המנוע החופשי, מהירות, וטיסני מירוץ צוות (כבלים). טיסני פיילון למיניהם ולבסוף מסוקים. לא קשור לטיסנים אלו מנועים לסירות ומכוניות. למעט מסוקים יתר המחלקות שצינתי הם מחלקות מאוד מקצועיות וליצרנים הגדולים לא כלכלי להכנס לתחום. קצת חריג אלו דוקא מנועי הסירות והמכוניות, אבל שוב זה לא OS אלו האיטלקים, צרפתים ואמריקאים... היפנים כמו ברוב התחומים עושים מוצרים טובים אבל לא הטובים ביותר. כמובן שיש חריגים גם לכלל הזה.

מהות הכח לF3A

היי, בעקבות השאלה לגבי סוג מנוע התפתח כאן דיון לגבי הכח הדרוש לF3A. ובכן, אין מה להשוות בין הכח הדרוש למחלקות אחרות לF3A, כי הכח הדרוש הוא שונה. בתור מתחרה בF3A אני יכול לומר שסוג הכח הדרוש לתחום זה דומה לכח שמפיק מנוע של מכונית בהילוך ראשון. לא מדובר על מהירות אלא על היכולת לפתח כח חזק בטיפוס ככל שנדרש. ולOS הסטנדרטי לא מספק את הכח הזה. לי אישית כמתחרה F3A חשוב יותר שיהיה כח רב למנוע אחרת אין כל משמעות לאמינות שלו. בברכה אביורטהיימר

MemphisRaines

New member
קצת דגשים

אין ספק שמנעו לטיסני מ2 יכול להיות הרבה יורת חזק ממנוע לטין רדיו רגיל הסיבה לכך נעוצה בהיות המנוע ל מ2 מנוע on/off אין לו תחום אמצעי כנל גל לטיסני ספיד כבלים ולטסני מרוץ צוות כבלים בטיסנים אלו אם המנוע לא מדהים בכוחו הרי שאין לזה כל משמעות כמה כוח יש לו בתחומי הביניים בטיסנים נהוגי רדיו דרישות הכוח הן שונות אנו זקוקים לקשת רחבה ככל האפשר של מהירויות מנוע מאחר ובכל שלב בטיסה יש דירשה לכוח שונה בטיסני f3a המצב קיצוני עוד יותר יש צורך במהירויות טיסה שונות לכל אורך מהלך הטיסה ישנם מצבים בהם צריך מהירות מיירבית , במצבים אחרים צריך יכולת טיפוס תוך כדי שמירה על המהירות ובמצבים נוספים יש צורך בצלילה שבה המנוע משמש גורם בולם המנוע האצה של הטיסן וכמו שאבי אמר יש צורך במנוע שיעבור בין המצבים במהירות המירבית ויהיה אמין ככל האפשר שרון

Adi Berman

New member
וכדאי להוסיף ..

תחום שהולך ומתפתח הוא הטסת ה FREE STYLE ובו בין היתר הטיסן נדרש לבצע תימרונים המכונים 3D -כאן תחום האמצא בולט מאוד לדוגמה תרגיל ה´טורק רול´ בו הטיסן ,תלוי על המנוע, הוא בעצם מצב של מציאת שיווי משקל(ע´´י משחק במצערת) בין המשיכה הטיבעית של כח הכובד והרצון של הטיסן לנסוק למעלה מיותר לציין שבשימוש בפרופלור בעל פסיעה נמוכה(X4 X3.5 )נשמר הפוטנציאל לכוח מתפרץ

jeblesh

New member
תופעה שניתקלתי בה

אני לא מתיס 3D או משהו קרוב ביכלל במהלך ניסויים רבים להוריד את המהירות תיסה של התיסן שלי (אני פשות אוהב לתוס לאת לאת) ניתקלתי בבעיה שההגאים בקושי מגיבים אז הגדלתי את מישתחיי ההיגויי וזה אזר קצת אבל אחריי קצת מחשבה החלתתי להגדיל את הפסיעה של הפרופ והתיסן מגיב הרבה יותר חריף במהירויות נמוחות שזה בידיוק מה שרציתי וזה קורה ביגלל שזרימת האביר מהירה יותר אני מניח אני חושב שבתרגיליי 3D דפקה איהיה עדיף פרופ אים פסיעה כמה שיותר גדולה בישויל הגעים יותר חריפים אז מישהו מוכן להסביר לי למה מישתמשים בפסיעה כמו 4 בתרגיליי תרידי ?

Adi Berman

New member
הי נמרוד..אל תשכח

שגודל ההגהים בטיסני 3D גדולים ב 20-30% מגודלם בטיסן רגיל ובנוסף זווית פעולתם גדולה מאוד ,לכן חשובה הפונקציה של ´דואל רייט´

noam weissman

New member
פסיעה וקוטר

באמת על רגל אחת... התאמת מדחף לטיסן זה לא ענין של מה בכך. אם זה היה כל כך פשוט אז לא היית רואה בתחרויות אנשים מוציאים מד (לחות + טמפרטורה + לחץ ברומטרי). מסתכלים בטבלאות ובסוף מחליטים אם זה יהיה 10X6 או 10X6.25. קוטר המדחף משפיע בעיקר על הסל"ד והפסיעה בעיקר על המהירות. מדחף בקוטר גדול יותר יגרום למנוע להסתובב לאט יותר ולהיפך. פסיעה גדולה יותר תגרום לטיסן לטוס יותר מהר ולהיפך. אבל פסיעה גדולה יותר מעמיסה את המנוע וגורמת לו להתחמם ואופס, לרדת בהספק עד כדי היתפסות. יש מנועים שההספק המירבי שלהם מופק בסל"ד גבוה ויש כאלו בנמוך. באופן כללי מנסיון בשטח כאשר רוצים מהירות גבוהה נשים מדחף בעל קוטר קטן יותר ופסיעה גדולה יותר. התגובות של הטיסן איטיות יותר וההאצה נמוכה. מאידך אם רוצים הרבה כוח נשים מדחף בעל קוטר גדול יותר ופסיעה קטנה. נקבל סל"ד נמוך (בגלל הקוטר) אבל הרבה כוח בגלל שטח הלהבים. האצה מהירה מאוד אבל מהירות מירבית לא גבוהה. לגבי הבעיה שלך אחת מהשניים או שיש בעית תכנון או שהמנוע + מדחף לא מתאימים לטיסן הנ"ל.

למעלה