מחפש מכשיר עם GPS ו- WIFI

eliad2

New member
מחפש מכשיר עם GPS ו- WIFI

אני רוצה להתקין במאזדה 6 באופן קובע מחשב כף יד לניווט , אני צריך מכשיר עם GPS מובנה , תמיכה מלאה בWIFI ולא עם כרטיס ניפרד , ווינדוס 2005 כדי שלא ימחקו דברים (לפי מה שהבנתי) ואפשרות לתצוגה רחבה קבועה . כל זה בתקציב צנוע של 1200-1400 ש"ח , יש כזאת חיה ? יד שניה בא בחשבון , ראיתי בלוח YAD2 כמה MIO כמו ה550 , 350 , 169 ...

BravoMan

Active member
מכשיר עם GPS וWIFI

ב1400 ש"ח... חדש בטוח אין כזה, יד שניה, אולי. מכל המכשירים שציינתה רק ה550 הוא עם WIFI. יש גם את סדרת הASUS 63X שגם הם עם WIFI וGPS. מחירם (למכשיר חדש) הוא 2200 ומלע. אגב 169 הוא בכלל עם מערכת 2003. אם תוותר על WIFI (אם המכשיר לניווט, אז למה צריך אותו?) המגוון יתרחב, ואם תוותר על 2005 (יש תוכנות גיבוי, ואם זה רק לרכב אז אין בעיה לטעון את הסוללה באופן סדיר) תוכל למצוא גם מכשיר חדש ב1200 ש"ח.

eliad2

New member
בקשר לגיבוי

לא הבנתי בדיוק איך נימחקים דברים , אם הסוללה מיתרוקנת לגמרי ? , אם אני סתם מכבה לא קורה כלום ? ומה עם מידע על כרטיס זיכרון שאני יוסיף , גם הוא הולך לאיבוד ? המיו 169 מתאים לי מאוד בגלל העיצוב שלו שהוא מותאם לעבוד לרוחב וככה הוא יהיה מותקן באוטו בדומה לGPS המקורי של המאזדה כמו בתמונה , אני רוצה לעשות מנגנון דומה ושאני יוכל גם לישלוף אותו ולקחת איתי , ביגלל זה אני צריך גם WIFI , אבל אני יוכל להיסתפק בכרטיס חיצוני , הבעיה שזה מיקר את העסק ב300-400 שקל .

BravoMan

Active member
מכשירים ישנים יותר עם מערכת הפעלה

2003 השתמשו בRAM (זכרון נדיף) לאיחסון מידע. זכרון זה צריך מתח כדי לשמור על התוכן שלו. לכן כל מה שהותקן \ נשמר בזכרון המכשיר נמחק כאשר הסוללה נגמרת. "כיבוי המכשיר" הוא למעשה הכנסה לSTABDY. המכשיר עדיין צורך סוללה אבל רק בכמות מספקת לשמירת נתונים וניהול שעון. יש לציין שמערכת ההפעלה עצמה כמו גם התוכנות המובנות (יומן, OUTLOOK וכו') שמורים בROM (זכרון בלתי מחיק) כך שהם לא יובדו לעולם. במכשירים החדשים משתמשים בזכרון FLASH. הוא מעת יותר איטי אבל בניגוד לRAM אינו צורך חשמל כדי לשמור נתונים. זה אותו סוג זכרון שיש בכרטיס חיצוני. יש לשים לב שתוכן כרטיס זכרון חיצוני אינו נמחק גם כאשר מבצעים HARD RESEST כלומר איפוס מכשיר למצב בו יצא מהמפעל. כל עוד הכרטיס תקין רק מחיקה ע"י משתמש או פירמוט יכלו להוריד את הנתונים ממנו. יש לציין שמה שרואים בתמונה הוא מסך לרכב (מערכת הניווט מוחבת איפושהו) והם גדולים לרוב ממכשירי PPC. המסכים בפוקטים עם GPS הם בד"כ 3.5 אינץ'

למעלה