מחפש מילון של 1000-2000 מילים

מור ד

New member
מחפש מילון של 1000-2000 מילים

מחפש מילון של 1000-2000 מילים... אני עומד לפתוח בפרויקט ענק שבו אסיים סופית את חלון לאספרנטו ואלמד אוצר מילים של 2000 מילים בערך... מה שמפריד ביני לבין הרצון הוא מילון, אין לי מילון אספרנטו (מילון אינטרנטי כמובן) שיתאם לצרכים שלי... כבר מצאתי מילון של אלפי ערכים אבל זה רחב מדי ולא ממוקד, יקחו לי שעות לצמצם אותו. מצאתי מילון גם טוב רק עם 650 ערכים, שזה ממש ממש ממש מעט מדי לדעתי... אהיה שמח מאד אם תוכלו בבקשה בבקשה לעזור לי (בבק´שה לא מילוני ג´אווה וכדומה שצריך לרשום כל מילה ואז היא מתרגמת את המילה ספציפית()

מילון למור (בשמים ולבונה)

למור שלום, אני מקווה שכולם יבינו ש"מור בשמים ולבונה" לקוח משיר השירים, שזה אגב הספר הראשון של התנ"ך שד"ר זמנהוף תירגם לאספרנטו (מעברית!). שאלת על מילון. אינני מתמצא במילוני אינטרנט, אך אם אתה מעוניין במילון אספרנטו-עברית ב"מצב צבירה סיפרי", דהיינו בספר נייר, יש לנו כזה. ליתר דיוק, בימים הקרובים יהיו לנו צילומים חדשים של המילון הנ"ל, שמכיל אלפי ערכים. אולי זה הרבה מדי בשבילך, אך תוכל לדלות ממנו מה שתרצה.

Eldad S

New member
יוסי, אני מבין מה מור רוצה:

הוא רוצה מילון "סופי", קצר יחסית, אבל גם די ארוך, כזה שיאפשר לו ללמוד בשיטתיות את כל המילים, ולהגיע לתחושה שהוא "כבש" את אספרנטו, או לפחות מכיר את כל המילים המאפשרות לו להמריא בלי בעיות! מור, אני אתך. אבל כרגע לא ידוע לי על מילון כזה, אני מבטיח להתעניין, לחפש (כולל באינטרנט) וכו´, ולהודיע לך אם אמצא. סרגיי, אלון, ירוק עולה וכל שאר משתתפי בפורום - מקווה שכולכם תוכלו להתגייס למבצע: מציאת מילון מקוצר לאספרנטו, המכיל בין 1000 ל-2000 המילים הנחוצות ביותר באספרנטו. לדעתי, יש כבר מילון כזה המכיל כ-1000 מילים. האם גם הוא יספיק לך, מור?

מור ד

New member
מצאתי! מצאתי! מצאתי!

תודה בכל מקרה... מצאתי מילון ממש טוב! http://members.fortunecity.com/riusytaulet/eodata/tot.eo.en.html

מור ד

New member
ברגע שאסיים לערוך אותו, ולהכין

כרטיסיות (וכמובן דבר ראשון לסיים את חלון לאספרנטו), את המילון אפרסם בפורום (הוא יתורגם לעברית)

Eldad S

New member
../images/Emo45.gif מור, יישר כוח! ../images/Emo50.gif ../images/Emo47.gif

sagxulo

New member
מילון אספרנטו של juna amiko מ-ILEI

Mor saluton! החל מתחילת 2003 אני מוניתי ע"י הנהלת האגודה הישראלית לאספרנטו לנציג ישראלי אצל (ILEI (Internacia Ligo de Esperantistaj Instruistoj הארגון העולמי של מורי האספרנטו. ארגון זה מפרסם כתב-עת תלת-חודשי juna amiko ללומדי אספרנטו ברמות הראשונות. ILEI גם פרסמה מילון של 1500 מילים החשובות ביותר לדוברי אספרנטו, אבל בו כל מונח מדורג מ-1 (שימושי ביותר) עד 7 (שימוש נדיר פחות). נא בדוק את המילון באתר: www.banyai-kkt.sulinet.hu/esperanto/VORT.html בינתיים הvortaro תורגם רק לאנגלית ועוד שתי שפות. תלמידה שלי מעומר (רופאה במקצועה) עובדת על תרגומו לעברית אבל צריכה עזרה. האם אתה מעוניין לעבות איתה לפקרויקט? אחר כך נשים אותו בשמכם באינטרנט. gxis baldaux ג´אן פיארו (sagxulo)

מור ד

New member
אין לי שום בעיה לעזור לה

זה יקל עליי אם אני אעבוד עם התרגום שלו לאנגלית

למעלה