מחפש מידע על קנדה

emega

New member
מחפש מידע על קנדה

שמעתי שההגירה לאנגליה קשה מאוד. שמעתי (בעיקר בפורום זה) שההגירה לקנדה "קלה" יותר. היות והייתי בקנדה זה מכבר, והתלהבתי מאיכות החיים האירופאית עם כל הלוקסוס האמריקאי, הייתי מאוד רוצה לנסות את קנדה. היה כאן מישהו שהשאיר קישור לאתר שמלא בעצות לגבי קנדה כולל מידע חשוב אודות הליכי ההגירה. אשמח אם מישהו ימצא שוב את הקישור שהלך לי לאיבוד. אגב אנו משפחה עם שני ילדים בגיל 3 ו 6. אשמח מאוד אם אמצע משפחה דומה לעבור את המסלול יחד זו אולי תהיה הקלה. תודה. אשמח גם לקבל כל חוות דעת מכל אחד. הלבטים הם רבים והשאלות ענקיות. וכמובן שחלק מבני המשפחה הרחבה תומך אך יש גם חלק שמתנגד. כל עצה וכל טיפ יעזרו. תודה.

nicol

New member
מחפש מידע על קנדה

הי, גם אנחנו משפחה במצבך עם גילאים דומים ועם כוונות דומות, נשמח להשתתף בלבטים הקיימים למכביר, לחלוק במידע . גם לנו יש שאלות ענקיות ומלא לבטים בעיקר לילדים. נשמח לעזור ולהעזר.

emega

New member
הכי טוב שתתחילי לשאול

אם את רוצה כאן בבקשה אם בדואל הנל גם אפשר.

nicol

New member
קנדה

מרוב שאלות אני לא יודעת ממה להתחיל... אולי נתחיל מהילדים... אותי מאוד מטרידה ההתאקלמות שלהם שם, שפה, חברים,אנטישמיות...מה דעתכם?

emega

New member
על זה אני לא יכול לענות כי

אני עדיין בארץ. וגם אותי זה מעניין. כשהמצב בארץ כל כך קשה האם אתם, החיים בחול, מרגישים שהאנטישמיות גוברת? הרי אנו לא אהודים על העולם. נהפוך הוא. איך אתם חיים בתחושה של זרים או מקומיים? כל תשובה תתקבל בברכה.

WC

New member
שוב האסלה תשאל

מידע על אוניברסיטאות בקנדה. בוואנקובר, טורונטו מונטריאול ועוד אי אלו ערים גדולות. אם יש לכם כזה מידע- אנא. חלקו WC מחפשים בנרות

nicol

New member
הי אסלה...

רציתי להוסיף ולשאול ברשותך, אם היה ניתן לך לבחור בין להשאר בארץ לבין לחיות בארהב כפי שהנך היום, במה היית בוחר? תזכיר לי שוב את גילך בבקשה. השאלה הענקית העומדת בפני כל הזמן היא איך ירגישו הילדים בגולה ואם לא יהיו התנכלויות אנטישמיות כלפיהם? בכלל אשמח לקבל עוד קצת פרטים על איך היה המעבר, ההתאקלמות , החברים החדשים בעיקר אם יש לך מידע כזה על ילדים קטנים יותר בגילאי 5 עד 8 . אנא השלם לי החסר...תודה

WC

New member
אוקי - נתקן כמה פרטים

האסלה מעולם לא גרה באר"הב. היא גרה בספרד. לעבור בגיל 17 זה הרבה יותר קשה מלעבור בגיל 5 או 8. אם האסלה הייתה בארה"ב היא הייתה מתמוגגת. הרבה יותר פשוט להסתדר שם מאשר פה- אבל זה הכל עינין של זמן. אנטישמיות- האסלה אישית לא נתקלה כאן. וסביר להניח שבמקומות כמו קנדה, אנגליה וארה"ב (שלמיטב הבנתי- עומדות על הפרק) לא יתקלו באנטישמיות. האסלה אנוכית- היא הייתה כלכך שקועה בהתאקלמות שלה שלא שמה לב להתאקלמות אחיה בן העשר. (אבל היה לו קל יחסית). שוב- יש לדאוג שיהי להם חברים מחוץ לביצפר עוד מההתחלה (משפחה בשכנות או ישראלים אחרים) כדי להקל על המעבר. השנה הראשונה היא קשה מאוד. לכולם. אבל היא עוברת ואיתה הזמנים הקשים ומה שנשאר זה זכרונות טובים. לדוגמא שהאסלה עברה לבלגיה (גיל 8 בערך) היא עברה זמנים קשים כמו בכל מעבר . היא לא זוכרת אותם עכשיון כי הם עברו ובזה זה נגמר. המעבר הוא שלב קשה- אבל אל תתני לו ליאש אותך לפני שבדקת את כל המשתנים. ושוב עכשיו יהיה לך קל יותר מאשר בעוד 3 שנים או יותר. כמו שכבר נאמר (מענין ע"י מי) יש לחסוף את הילדים לשלל הטוב של הגולה בכדי לגרות אותם למעבר. סה"כ חויות כמו מעבר לחו"ל מאוד מלכדות את המישפחה (מנסיון). WC יוד שאלות? למישהו יש תשובה בשבילי?

moren

New member
קישור לאתר קנדי בעברית ../images/Emo20.gif

האתר מלא בקישורים ספציפית לטורונטו אבל לא חסרים שם קישורים לשאר המדינה www.toronto.co.il בהצלחה.

למעלה