שלום לכולם, בזמן האחרון התחלתי להתעניין בג'אז רק שההבנה שלי בעניין שואפת לאפס. אם מישהו מכיר אתרים,מאמרים או סתם דיסקים מומלצים, כל דבר יתקבל בברכה. אני צמא לידע... תודה מראש.
ורוצה להתחיל להאזין (ולא ממש יודע מאיפה להתחיל), הייתי מציע לך להשיג כמה אוספים או סתם דיסקים מחברים שכן מאזינים ואז להתביית על מה שיותר מתאים לך ממש ששמעת ולהתפתח בכיוון שלו. המלצות אישיות שלי: Keith Jarrett Trio (ידו בכל ויד כל בו) Charlie Haden - קונטרבס Dave Holland - קונטרבס Jan Garbarek - סקסופון
יש עוד הרבה סגנונות, פיוזן, פאנק, כול,סול, סווינג , ביבופ, בלוז, הארד-בופ,לאטין ג'אז,אסיד ועוד מלא... אני מציע בתור התחלה לשמוע שירים של אוסקר פיטרסון. סווינג...
נראה כאילו אתה מנסה לתפוס יותר מדי בבת אחת. תקשיב לג'אז בנחת ולא בלחץ. תן לעניינים לזרום. לגבי דיסק ג'אז Fאנק אני ממליץ על HeadHunters של הרבי הנקוק. למרות שאם אתה לא מכיר ממש Fאנק אני ממליץ לך לשמוע קודם פאנק יותר קליל תשמע James Brown - הממציא של הFאנק Steely Dan - מוזיקה קלילה שמושפעת גם מFאנק גם מבלוז גם מרוקנרול ומהרבה דברים אחרים. אלה דברים שמאוד שונים אחד מהשני אבל הם ייתנו לך קצת Fאנקיות לפני שאתה צולל לדברים כבדים יותר. ולגבי השאלה השניה שלך, פיוז'ן זה היתוך, שילוב של סגנונות. בעיקר נפוץ להשתמש במונך כשאתה שומע משהו שמשלב ג'אז עם רוק. זה פיוז'ן. בטאגליינס יש המלצות לדיסקי פיוז'ן. בהצלחה!
שמעתי חלקים מהאלבום האחרון של ת'רד וורלד לאב, ובאיזה שהוא מקום קראתי שזאת מוזיקת פיוז'ן. לפי מה ששמעתי (אומנם מאוד בקצרה) זה לא כל כך קרוב להגדרה שלך. או שיש שם איזה היתוך שלא שמתי לב אליו?
תראה, יש שני צדדים. האחד הוא הפיוז'ן איך שהוא נולד שזה ג'אז-רוק על זה אין ויכוח. כל מי שישלב ג'אז עם גיטרות דיסטורשן ומקצבי תופים רוקיסטיים לדוגמא יילך לפיוז'ן. זו רק דוגמא, בגדול השילוב הוא ג'אז-רוק כמו שאמרתי. ככה הוא נולד וככה כל מה שהיה בכיוון נקרא. מצד שני, פיוז'ן כמו שהמילה היא היתוך, לפעמים מתארים בו היתוכים של סגנונות נגיד ג'אז עם מוזיקת עולם או פאט מת'יני למשל שרבים קוראים לו פיוז'ן. הרבה אנשים חולקים על הצד השני הזה (אני ביניהם) כי לקחת כל דבר שמשלב סגנונות עם ג'אז ולקרוא לו פיוז'ן זה יותר מדי "פילוסופי" ורב-משמעי. אם תחפש פיוז'ן באתרים או אנציקלופדיות וכאלה אני בטוח שב90 אחוז מהמקרים תיתקל באמנים שמשלבים ג'אז עם רוק, Fאנק כבד ורוק מתקדם. Third World Love הם להקה שמושפעת מהפיוז'ן כפי שהגדרתי אותו בהתחלה אך נכנסת גם להרבה אזורים אחרים, הם מנגנים גם קצת מוזיקת עולם וגם מושפעים מג'אז לזרמיו השונים. אז להקת פיוז'ן הם לא אבל מושפעים מהפיוז'ן ומנגנים בין היתר בהחלט כן.