מחפש מידע מקיף

• פותח הנושא א77
  • פורסם בתאריך

א77

New member
מחפש מידע מקיף

על רבי יהושע בן רבי יוסף. שהיה אב"ד גם בקרקא/קרקוב. ידוע בכינויו בעל ה"מגיני שלמה", ע"ש חיבורו על רש"י. בחיבורו הוא מיישב ומגן על כל מה שנראה תמוה ברש"י. ולכן חיבורו נקרא "מגיני שלמה". שמו של רש"י היה שלמה. הוא היה סביו של בעל הבני יהושע. למרות שיש ממנו בעצמו שו" פני יהושע. אז אשמח לכל שביב מידע. ואשמח יותר, אם אדע על כל ספריו, ואף אוליי המשאלה כאן היא גם לחיים לוי, ולידידו שאיני זוכר שמו. זה עם הזקן הארוך והכיפה הסרוגה שישב ליד הדלת בהרצאה של וונדר, אוליי אוליי יש לכם שמה משהו בכתב יד אפילו. חשוב לי מאד. ואם אדע שיש, אעלה במיוחד ירושלימה. רב תודות. זאבי.

א77

New member
../images/Emo52.gifהבני=הפני. שו"=שו"ת

ו... הוא נפטר בשנת ת"ח.

Melitz

New member
זה באמת שביב מידע שאני לא יודע אם עוזר לך, אבל שיהיה בכל זאת רבי יהושע בן רבי יוסף היה ראש הישיבה בקרקוב/קזימיר, בתקופתו למדו בישיבה, בין היתר, הגאונים ר' שבתי כהן בעל ה"ש"ך", ר' גרשון אשכנזי מחבר "עבודת הגרשוני" ור' מנדל אורבך מחבר "עטרת זקנים".

א77

New member
תודה לך ולכל שיבואו בעקבותיך

מדובר על עבודת מחקר מקיפה במאד על המגיני שלמה. רוב [כנראה] של העבודה כבר נעשה? אז הכל בכל מכל מתקבל בשמחה.

friend9

New member
באנציקלופדיה העברית...

. ...יש ערך עליו. הוא נקרא שם ר' יהושע השיל בר' יוסף מקרקא. מסופר על שיטתו בהלכה, על שני ספריו שכבר נזכרו כאן, ועל כתבי יד שלו שלא נדפסו (נדמה לי שחלקם כן נדפסו מאז יצא הכרך בתשכ"ח).

למעלה