מחפש מידע - חדש בפורום

News1

New member
מחפש מידע - חדש בפורום

שלום רב. אני אוסף מידע על המשפחה זה זמן רב, בעיקר דרך myheritage ו geni.
אספתי גם חומרים רבים ב JRI וביד ושם. שניהם נתנו לי מידע רב ערך.
הגעתי למבוי סתום במספר ענפים. בנוסף המידע שאני אוסף שם הוא מידע טכני. שמות ותאריכים בלבד. חסר לי הסיפור. חשבתי אולי הפורום הזה יעזור לי להתקדם ובנוסף לקבל הדרכה. ואולי יהיה לי מזל גדול ואפגוש כאן מישהו שחוקר את הענפים האלו גם כן.
אני מחפש כרגע מידע על משפחת רקוטש - רקוץ' בפולנית Rakocz. המשפחה באה מראדום, פולין וככל הנראה לפני כן מפשיטיק - פולין - Przytyk. הייתי רוצה להבין את מקור השם (שנשמע הונגרי) ומהיכן באה המשפחה.
משפחת שוורדשרף Szwerdszarf מחלם ולובלין (יש לי רישום של שישה דורות אחורה). ידוע לי שאבי סבה של אמי היה דיין בבית הדין של לובלין אבל איני מוצא שום מידע על כך.
משפחת מונשיין Mondssajn מחלם ולפני כן מקרילוב. (קיים רישום של חמישה דורות)

אשמח מאד באם למישהו יש מידע או יוכל לכוון אותי למקורות מידע. בעוד מספר חודשים אמי ודודתי יסעו ללובלין לחפש מידע במקום ואני מאד אשמח לצייד אותם במידע נוסף מעבר לזה שכבר אספתי.
תודה רבה, דני.

ariehprh

New member
אני מציע שתקרא את המדריך "כיצד לשאול שאלה בפורום" שבראש דף

הפורום ואז תחתזור אלינו אם הפרטים הידועים לך, כגון שמות משפחה, שמות פרטיים, ערי לידה ומגורים ותאריכי/שנות לידה. פתח לכל משפח הודעה נפרדת וכמובן שאל פרוט מה מעניין אותך בשלב הראשון. כך יוכלו חברי הפורום לנסות לעזור ועל-פי התשובות תוכל אולי להתקדם.

אריה

משפחת שוודשרף תועדה

בספרות הרבנית יש כמה וכמה מקורות מידע על משפחת שוורדשרף, ועל היחוס המסתעף שלה.

News1

New member
עקבתי אחרי הלינק לתולדות הרבנים ומשפחותיהם

היחיד שמוזכר שם הוא משה יעקב שווערדשערף (שאיני מצליח עדיין לחברו לעץ שלי) והוא חוקר שושלות של רבנים אחרים. זה צירוף מקרים מעניין מפני שיש כזה גם במשפחת רקוץ' עליה שאלתי ושמו "יועץ קדיש ראקאטש" שהגיע מפשיטיק, אותה עיירה בה אני יודע שמשפחתי חייתה בה לפני ארבעה דורות. גם הוא חקר שושלות רבנים.
האם בנוסף ללינק הזה שבחתימתך, יש עוד ספרות רבנית בה אני יכול לחפש?
&nbsp
תודה רבה!
דני.
&nbsp
&nbsp

יש כמה וכמה איזכורים על המשפחה

במרחבי הספרות התורנית.
בני המשפחה התחתנו עם משפחות רבנים מסועפות, ומטבע הדברים, הם תועדו.

News1

New member
מתנצל על הבורות, אבל מהי אותה ספרות תורנית?

איך ואיפה אני יכול למצוא את הספרות הזו?
תודה!

למעלה