מחפש מורה לקפוארה

סנצו

New member
מחפש מורה לקפוארה

אני מעונין ללמוד קפוארה אך מסיבות דתיות אני לא יכול להשתתף בקבוצות מעורבות(בנים ובנות)לכן אם משהו מכיר קבוצה רק לבנים או מורה שמעביר שיעורים פרטיים,באזור ירושלים אני נורא אשמח להתעדכן

The Wraith

New member
כן כן

אני רואה שעדיין לא שמעת שהחזירו את הקפואירה לחוק, עכשיו אנחנו יכולים גם להצטלם ולא לעסוק באומנויותינו רק בסתר:) אבל תשמע בחור, המורה שלי מלמד קבוצות מעורבות בנים-בנות, מצטער בשבילך שהגיע העידן...

זה כנראה רק הבנתי הלוקה בחסר

אך כל פעם שהסבירו לי את מעלות הקפוארה, ה"אודה" (כתבתי נכון?) המעגל עם כלי הנגינה והזוג המתחלף במרכז, היו חלק משמעותי מהיתרונות שמנו בפני. איך בונים מעגל כזה בשיעור פרטי, בו יש מדריך ואדם בודד? או אולי, לחילופין, המעגל הזה לא כ"כ חשוב כמו שסיפרו לי עד היום?

The Wraith

New member
ובכן..

קוראים לזה "הודה" וכותבים את זה בפורטוגזית "Roda" פירוש המילה היא "מעגל". המעגל הוא חשוב מאוד ויש לו הרבה צורות אבל אי אפשר לקיים הודה כשיש רק שני אנשים, מי ינגן על הכלים, מי ישיר וינגן על הברימבאו ומי ימחא כפיים בזמן ששניהם רוקדים? לדעתי המינימום של האנשים שצריכים להיות בהודה הוא 8. אבל אם הוא רוצה שיעורים הוא יכול לקבל בלי שום קשר להודה, את התנועות והתרגילים לומדים מחוץ להודה (או שמנסים לחקות את מי שרוקדים מולו ואז שוברים משהו
) אדיוס, טל

למעלה